Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka metoda antykoncepcji dla 14 latki?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 14 lat, od niedawna ma chłopaka także w tym wieku, chcą rozpocząć współżycie. Oczywiście nie podoba mi się to, ale zabronić jej nie mogę, bo i tak zrobi, co chce, a w klatce jej nie zamknę. Chcę jednak, by jej współżycie nie skńczyło się niechciana ciążą- a tak się skończyć może, gdy jej zabronię i będzie po kryjomu się z nim widywać i sex uprawiać, więc wolę jej lepiej pozwolić i wspierać ją w tej decyzji, ze prosiła mnie o radę. Najlepszym rozwiązaniem byłyby tabletki antykoncepcyjne, ale ona dopiero od pół roku miesiączkuje w dodatku nieregularnie, więc to odpada, prezerwatywy są zawodne, a spirala nie dla dziewczat, które nie rodziły.  No więc jak ją zabezpieczyć i mieć spokojną głowę?

Gość gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Moja córka ma 14 lat, od niedawna ma chłopaka także w tym wieku, chcą rozpocząć współżycie. Oczywiście nie podoba mi się to, ale zabronić jej nie mogę, bo i tak zrobi, co chce, a w klatce jej nie zamknę. Chcę jednak, by jej współżycie nie skńczyło się niechciana ciążą- a tak się skończyć może, gdy jej zabronię i będzie po kryjomu się z nim widywać i sex uprawiać, więc wolę jej lepiej pozwolić i wspierać ją w tej decyzji, ze prosiła mnie o radę. Najlepszym rozwiązaniem byłyby tabletki antykoncepcyjne, ale ona dopiero od pół roku miesiączkuje w dodatku nieregularnie, więc to odpada, prezerwatywy są zawodne, a spirala nie dla dziewczat, które nie rodziły.  No więc jak ją zabezpieczyć i mieć spokojną głowę?

Obetnij ptaszka jej chłopakowi.

Gość gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

Moja córka ma 19 lat, od niedawna ma chłopaka także w tym wieku, chcą rozpocząć współżycie. Oczywiście nie podoba mi się to, ale zabronić jej nie mogę, bo i tak zrobi, co chce, a w klatce jej nie zamknę. Chcę jednak, by jej współżycie nie skńczyło się niechciana ciążą- a tak się skończyć może, gdy jej zabronię i będzie po kryjomu się z nim widywać i sex uprawiać, więc wolę jej lepiej pozwolić i wspierać ją w tej decyzji, ze prosiła mnie o radę. Najlepszym rozwiązaniem byłyby tabletki antykoncepcyjne, ale ona dopiero od pół roku miesiączkuje w dodatku nieregularnie, więc to odpada, prezerwatywy są zawodne, a spirala nie dla dziewczat, które nie rodziły.  No więc jak ją zabezpieczyć i mieć spokojną głowę?

Jak ma już 19 lat to może kopulować bezkarnie.

Gość gość

zle kliknełam na klawiaturze moja córka nie ma 19 lat, a 14

Gość gośc

prezerwatywy

Gość gosc

Celibat. Chore, ze w tym wieku jej pozwalasz. Mówi się wprost, ze seks nie jest dla dzieci i tyle. Powiedz, ze jak zaciąży to wypie/rdo/lisz ją z domu i tyle.

Gość gość

Rozmawiałam z nią, ale ona czuje się gotowa. Rozmawiałam też sama z seksuologiem, stwierdził, ze nie można córki hamowac, ponieważ póxniej będzie miała problemy w tej sferze, ze zakazami, obrzydzeniem zrobię jej tylko krzywdę. Też bym wolała, by nie rozpoczynała współzycia, ale seksuolog mi uświadomił, ze nie mogę jej ograniczać, tylko odpowiednio  dobrać antykoncepcję i edukować.

Gość gosc

Żałosne prowo. 1/10. Wymyśl coś lepszego.

Gość gość

najchętniej bym jej nie pozwoliła, pamiętam, gdy ja byłam w jej wieku nie byłam zupewłnie na to gotowa, nawet o chłopakach w taki spoób nie myslałam, bardziej mi jeszcze głupawka była w głowie, a nie sex i chłopaki, no ale to pokolenie szybciej dojrzewa, a i po konsultacji z seksuologiem wiem, ze to w wieku córki normalne i żeby ją wspierać w tej decyzji, a nie ograniczać i oceniać, bo jej to zaszkodzi. Trudne to dla mnie!