Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Jaka metoda antykoncepcji dla 14 latki?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Moja c贸rka ma 14 lat, od niedawna ma ch艂opaka tak偶e w tym wieku, chc膮 rozpocz膮膰 wsp贸艂偶ycie. Oczywi艣cie nie podoba mi si臋 to, ale zabroni膰 jej nie mog臋, bo i tak zrobi, co chce, a w klatce jej nie zamkn臋. Chc臋 jednak, by jej wsp贸艂偶ycie nie sk艅czy艂o si臋 niechciana ci膮偶膮- a tak si臋 sko艅czy膰 mo偶e, gdy jej zabroni臋 i b臋dzie po kryjomu si臋 z nim widywa膰 i sex uprawia膰, wi臋c wol臋 jej lepiej pozwoli膰 i wspiera膰 j膮 w tej decyzji, ze prosi艂a mnie o rad臋. Najlepszym rozwi膮zaniem by艂yby tabletki antykoncepcyjne, ale ona dopiero od p贸艂 roku miesi膮czkuje w dodatku nieregularnie, wi臋c to odpada, prezerwatywy s膮 zawodne, a spirala nie dla dziewczat, kt贸re nie rodzi艂y.聽 No wi臋c jak j膮 zabezpieczy膰 i mie膰 spokojn膮 g艂ow臋?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
4 minuty temu, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Moja c贸rka ma 14 lat, od niedawna ma ch艂opaka tak偶e w tym wieku, chc膮 rozpocz膮膰 wsp贸艂偶ycie. Oczywi艣cie nie podoba mi si臋 to, ale zabroni膰 jej nie mog臋, bo i tak zrobi, co chce, a w klatce jej nie zamkn臋. Chc臋 jednak, by jej wsp贸艂偶ycie nie sk艅czy艂o si臋 niechciana ci膮偶膮- a tak si臋 sko艅czy膰 mo偶e, gdy jej zabroni臋 i b臋dzie po kryjomu si臋 z nim widywa膰 i sex uprawia膰, wi臋c wol臋 jej lepiej pozwoli膰 i wspiera膰 j膮 w tej decyzji, ze prosi艂a mnie o rad臋. Najlepszym rozwi膮zaniem by艂yby tabletki antykoncepcyjne, ale ona dopiero od p贸艂 roku miesi膮czkuje w dodatku nieregularnie, wi臋c to odpada, prezerwatywy s膮 zawodne, a spirala nie dla dziewczat, kt贸re nie rodzi艂y.聽 No wi臋c jak j膮 zabezpieczy膰 i mie膰 spokojn膮 g艂ow臋?

Obetnij ptaszka jej ch艂opakowi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
5 minut temu, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Moja c贸rka ma 19 lat, od niedawna ma ch艂opaka tak偶e w tym wieku, chc膮 rozpocz膮膰 wsp贸艂偶ycie. Oczywi艣cie nie podoba mi si臋 to, ale zabroni膰 jej nie mog臋, bo i tak zrobi, co chce, a w klatce jej nie zamkn臋. Chc臋 jednak, by jej wsp贸艂偶ycie nie sk艅czy艂o si臋 niechciana ci膮偶膮- a tak si臋 sko艅czy膰 mo偶e, gdy jej zabroni臋 i b臋dzie po kryjomu si臋 z nim widywa膰 i sex uprawia膰, wi臋c wol臋 jej lepiej pozwoli膰 i wspiera膰 j膮 w tej decyzji, ze prosi艂a mnie o rad臋. Najlepszym rozwi膮zaniem by艂yby tabletki antykoncepcyjne, ale ona dopiero od p贸艂 roku miesi膮czkuje w dodatku nieregularnie, wi臋c to odpada, prezerwatywy s膮 zawodne, a spirala nie dla dziewczat, kt贸re nie rodzi艂y.聽 No wi臋c jak j膮 zabezpieczy膰 i mie膰 spokojn膮 g艂ow臋?

Jak ma ju偶 19 lat to mo偶e kopulowa膰 bezkarnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

zle klikne艂am na klawiaturze聽moja c贸rka nie ma 19 lat, a 14

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣c

prezerwatywy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Celibat. Chore, ze w tym wieku jej pozwalasz. M贸wi si臋 wprost, ze seks nie jest dla dzieci i tyle. Powiedz, ze jak zaci膮偶y to wypie/rdo/lisz j膮 z domu i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Rozmawia艂am z ni膮, ale ona czuje si臋 gotowa. Rozmawia艂am te偶 sama z seksuologiem, stwierdzi艂, ze聽nie mo偶na c贸rki hamowac, poniewa偶 p贸xniej b臋dzie mia艂a problemy w tej sferze, ze zakazami, obrzydzeniem zrobi臋 jej tylko krzywd臋. Te偶 bym wola艂a, by nie rozpoczyna艂a wsp贸艂zycia, ale seksuolog mi u艣wiadomi艂, ze nie mog臋 jej ogranicza膰, tylko odpowiednio聽 dobra膰 antykoncepcj臋 i edukowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

呕a艂osne prowo. 1/10. Wymy艣l co艣 lepszego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

najch臋tniej bym jej nie pozwoli艂a, pami臋tam, gdy ja by艂am w jej wieku nie by艂am zupew艂nie na to gotowa, nawet o ch艂opakach w taki spo贸b nie mysla艂am, bardziej mi jeszcze g艂upawka by艂a w g艂owie, a nie sex i ch艂opaki, no ale to pokolenie szybciej dojrzewa, a i po konsultacji z seksuologiem wiem, ze to w wieku c贸rki normalne i 偶eby j膮 wspiera膰 w tej decyzji, a nie ogranicza膰 i ocenia膰, bo jej to zaszkodzi. Trudne to dla mnie!

Udost臋pnij ten post