Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WIOSNA i program wyborczy

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie o programie wyborczej jaki proponuje partia WIOSNA ?  Pójdziecie  glosować na Biedronia ? 

Gość Onkosfera

Pójdę. Z tego powodu że jest to jedyna od miliona lat partia, ktora ma w założeniach zrobienie porządku z koscielnym okupantem, wyprowadzenie religii ze szkół, zaprzestanie finansowania z pieniędzy WSZYSTKICH obywateli (a NIE WSZYSCY w Polsce są wyznania katolickiego). Mam poglądy lewicowe, szczególnie jeśli chodzi o obyczajowosc i prawa kobiet. Do tej pory lewicowe partie klepaly się z Kościołem po pleckach i dawały im kobiety na pożarcie. Liczę na to że ta cala Wiosna bedzie inna. Zresztą alternatywy nie ma, bo wszyscy pozostali gną karki.

Gość gość

dla mnie ten program jest dziwny 

Gość Gość
10 minut temu, Gość Onkosfera napisał:

Pójdę. Z tego powodu że jest to jedyna od miliona lat partia, ktora ma w założeniach zrobienie porządku z koscielnym okupantem, wyprowadzenie religii ze szkół, zaprzestanie finansowania z pieniędzy WSZYSTKICH obywateli (a NIE WSZYSCY w Polsce są wyznania katolickiego). Mam poglądy lewicowe, szczególnie jeśli chodzi o obyczajowosc i prawa kobiet. Do tej pory lewicowe partie klepaly się z Kościołem po pleckach i dawały im kobiety na pożarcie. Liczę na to że ta cala Wiosna bedzie inna. Zresztą alternatywy nie ma, bo wszyscy pozostali gną karki.

Z uwagi na te założenia myślę, że nie wejdzie nawet do sejmu...

Gość ...

Pójdę, ale to chyba zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe...

Gość gość

U mnie odpada bo jestem przeciwniczka aborcji na  życzenie . Nie podoba mi sie tez likwidacja kopalni. 

Gość gość
11 minut temu, Gość gość napisał:

U mnie odpada bo jestem przeciwniczka aborcji na  życzenie . Nie podoba mi sie tez likwidacja kopalni. 

Też tak uważam, więc dla mnie odpada.

Gość Ola

Nie jestem za likwidacją kopalni, bo to stawia pod znakiem zapytania bezpieczeństwo energetyczne kraju. Co do walki z watykańskim okupantem i walki o prawa kobiet podpisuję się rękoma i nogami. Więc ostatecznie jestem na tak. 

Gość Anka

Do mnie Biedroń kompletnie nie przemawia. Jestem przeciwniczką aborcji ot tak. Poza tym finansowanie partii jest niejasne a sam Biedroń podtrzymuje, że sponsorują go "ludzie dobrej woli". Ponadto nie miałby z kim budować "nowej Polski" bo skrajnie odbiega pomysłami od innych partii. Zobaczymy co będzie.

Gość gość

Pójdę, i będę mocno trzymać kciuki za to, żeby choć połowę z tego udało się zrealizować. W końcu jakiś program, z którym się mogę w większości identyfikować. Tylko jak wyżej: boję się, że to będzie cholernie trudne do realizacji. Ale od czegoś trzeba zacząć.

Gość Gość

Jak dla mnie trochę za dużo obietnic bez pokrycia. Jeśli chodzi o likwidację kopalń i rozdział państwa od kościoła popieram. Chociaż będzie to bardzo trudno zrealizować. Zarówno górnicy jak i kościół za mocno są umoczeni w politykę i cięgle mają zbyt dużo władzy (szczególnie ci drudzy) aby się to udało.

Gość gość

hmm zlikwidować kopalnie a co z górnikami ? 

Gość gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

hmm zlikwidować kopalnie a co z górnikami ? 

Hmm... przekwalifikować?

Gość gość

Dla mnie ta likwidacja kopalni to zwyczajnie  głupi pomysł . W górnictwie pracuje ok 400 tys ludzi. 

Gość gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Dla mnie ta likwidacja kopalni to zwyczajnie  głupi pomysł . W górnictwie pracuje ok 400 tys ludzi. 

I co z tego? Praca ma być rentowna. Jak nie jest, to choćby i milion pracowało, to to niczemu nie służy.

Gość Puuuuiiiu8

Dla mnie ciekawy człowiek,  już wcześniej kilka razy było słychać o nim bardzo dobrze. Jestem na tak. 

Gość Gość
8 minut temu, Gość gość napisał:

To będą mieli pracę przy elektrowniach wiatrowych i na farmach solarnych!

Gdzie jest napisane że każdy górnik musi pracować w kopalni do śmierci???

Gość Gość

Wieku szacunek dla Biedronia że nie bał się tego wszystkiego powiedzieć głośno i publicznie!!!

A co do aborcji - nikt was do aborcji zmuszać nie będzie! 

Mieszkam w UK gdzie aborcja jest zupełnie legalna ale skoro pomoc państwa dla matek jest tak duża kobiety wolą rodzić niż usuwać.

Gość gość

Mnie rozwala jedno ... tak wszyscy pluja na PIS bo dal 500 + . Na każdym kroku podkreślają, ze państwo  nie stać na taki wydatek a jak przychodzą  wybory to każda partia obiecuje  500 + TEZ NA PIERWSZE DZIECKO . 

Czary mary i nagle jest tyle kasy ze i te pierwsze dostana hehe 

Gość Gosc
9 minut temu, Gość gość napisał:

Mnie rozwala jedno ... tak wszyscy pluja na PIS bo dal 500 + . Na każdym kroku podkreślają, ze państwo  nie stać na taki wydatek a jak przychodzą  wybory to każda partia obiecuje  500 + TEZ NA PIERWSZE DZIECKO . 

Czary mary i nagle jest tyle kasy ze i te pierwsze dostana hehe 

Ja zlikwiduje fundusz koscielny, wypierniczy religie ze szkol i opodatkuje kosciol, zlikwiduje kopalnie to pieniadze beda. Ale wątpię czy uda mu się wygrać z koscielna mafia.

Gość gośc mimi

W poprzednich wyborach głosowałam na Nowoczesną, bo wydawało mi się, że w polityce potrzebni są nowi ludzie. Tymczasem nowi ludzie nie mają szans ze starymi cwaniakami, którzy od 30 lat sa przy korycie. Obawiam się, że w przypadku Biedronia będzie tak samo.

Gość Gosc

Ciekawostka: według danych GUS średnia pensja w nierentownym górnictwie w grudniu 2018 r wyniosła około 13 tys zł (lepiej niż IT),  podczas gdy średnia pensja krajowa około 5 tys zł.

Gość gość
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ciekawostka: według danych GUS średnia pensja w nierentownym górnictwie w grudniu 2018 r wyniosła około 13 tys zł (lepiej niż IT),  podczas gdy średnia pensja krajowa około 5 tys zł.

Mój kuzyn pracuje w kopalni i ciągle brakuje im ludzi, węgiel jest sprzedawany na bieżąco, zastanawiam się więc skąd nagle się wzięło to że kopalnie są nierentowne. Jakiś czas temu też było zamieszanie że trzeba zamykać kopalnie bo przynoszą straty a jakoś żadna nie upadła. Pytam serio, czy ktoś wie coś więcej na ten temat bo zainteresowało mnie to 🙂 Pozdrawiam.

Gość gośc mimi
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Mój kuzyn pracuje w kopalni i ciągle brakuje im ludzi, węgiel jest sprzedawany na bieżąco, zastanawiam się więc skąd nagle się wzięło to że kopalnie są nierentowne. Jakiś czas temu też było zamieszanie że trzeba zamykać kopalnie bo przynoszą straty a jakoś żadna nie upadła. Pytam serio, czy ktoś wie coś więcej na ten temat bo zainteresowało mnie to 🙂 Pozdrawiam.

Oczywiście, że nie upadła, bo są dotowane przez państwo czyli przez nas. Co z tego, że węgiel jest sprzedawany na bieżąco? jeżeli jest sprzedawany poniżej kosztów wydobycia, to im więcej jest sprzedawane, tym więcej kopalnia przynosi strat. A podobno w tym kraju wszyscy znają się na ekonomii i piłce nożnej.😉

Gość gość

Ten cały "super" program to tylko 

Bajki bajki bajki bajki i jeszcze raz bajki 

Gość Gość
4 godziny temu, Gość gość napisał:

Pójdę, i będę mocno trzymać kciuki za to, żeby choć połowę z tego udało się zrealizować. W końcu jakiś program, z którym się mogę w większości identyfikować. Tylko jak wyżej: boję się, że to będzie cholernie trudne do realizacji. Ale od czegoś trzeba zacząć.

Jestem tego samego zdania.

Gość Gość
21 minut temu, Gość gość napisał:

Ja jestem skłonna szybciej uwierzyć w bajki.

Gość gość
50 minut temu, Gość gośc mimi napisał:

Oczywiście, że nie upadła, bo są dotowane przez państwo czyli przez nas. Co z tego, że węgiel jest sprzedawany na bieżąco? jeżeli jest sprzedawany poniżej kosztów wydobycia, to im więcej jest sprzedawane, tym więcej kopalnia przynosi strat. A podobno w tym kraju wszyscy znają się na ekonomii i piłce nożnej.😉

Ja nie więc pytam mądrzejszych. A z kuzynem widziałam się nie dawno i coś wspomniał, a ja w sumie o kopalniach już dawno nic nie słyszałam, ale ostatnio mam alergię na wszelkiego rodzaju programy informacyjne ☺

Gość Ona
21 minut temu, Gość gość napisał:

Chyba jesteś w błędzie

Gość Bimba

Wolę zrobić wszystko żeby zrealizować chociaż część tych bajek niż tkwić w tym starym goownie!!!