Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paula3108

Zadarty duży okrągły nosek

Polecane posty

Jestem w 25 tc, lekarz zrobił usg na którym wyszedł duży zadarty do góry nosek. Kazał zrobić usg u znanego w naszym regionie specjalisty. Zaczynam się martwić że to coś poważnego 😕 na polowkowym w 20tc wszystko było dobrze. A jak było u was z tymi noskami? Czy usg może znieksztalcic nosek?? 

Gość gosc

pierwsze slysze o takim przypadku, idzcie na to usg.Ale nie panikuj, "specjalista" z mojej okolicy raz powiedzial przyszlej matce,ze jej dziecko bedzie brzydkie na podstawie usg :D dziecko urodzilo brzydkie jak kazde,ale nie brzydsze.Wyladnialo z czasem ;)

Gość Gosc1

Mi się wydaje, ze na tych obrazach z USG wszystko jest wieksze. Jakbyś sobie zobaczyła galerie innych zdjęć jest to samo. Moje też wygląda jakby miało duży nos. A dlaczego uważasz, ze coś jest nie tak z powodu "zadartego nosa"? Bo nie rozumiem... 

Gość Gosc1

A z ta histora wyżej -"lekarz powiedział że dziecko będzie brzydkie"- serio?? Jak można takie coś powiedzieć. 

Gość gość

bo to  moze znaczysz ze dziecko ma ZD 

Gość Gosc1

Zresztą nie tylko nos się wydaje większy. Usta ma usg są tak samo duże. Przynajmniej te zdjęcia, które ja widziałam. 

Gość Gosc1

ZD? 

Gość Gosc1

Zespół downa? To chyba nie Po nosie... Może mieć Po kimś duży nos. 

Gość Gosc1

Z tego co ja wiem to takie dzieci maja płaski i mały nos. Ale ok... 

Gość gosc
56 minut temu, Gość Gosc1 napisał:

A z ta histora wyżej -"lekarz powiedział że dziecko będzie brzydkie"- serio?? Jak można takie coś powiedzieć. 

serio :/ mieszkam w malej miescinie,gdzie jest jeden okulista,jeden dentysta, jeden "specjalista " od usg i kazdy nastawiony na kase,a nie na leczenie. Przyszla kobieta ze wsi, on ja potraktowal jak glupia babe,co poza krowa nic w zyciu nie widziala i powiedzial,ze wyglada na to,ze jej dziecko bedzie brzydkie. Ona spanikowana pojechala do Lublina na rozne badania i okazalo sie ze facet z usg to konowal ktory chcial pokazac,ze sie zna

Gość Gość

Rzeczywiście na USG lekarze patrzą na budowę nosa, bo brak czegoś tam może sugerować występowanie Zespołu Downa, ale z pewnością nie chodzi o duży, zadarty nos, tylko o coś innego. Poszukaj w Google, to się dowiesz o co konkretnie, bo mnie się nie chce. A o tym, że zadarty nos może zwiastować coś złego to pierwsze słyszę.

Gość Nososn

Jak dla mnie, albo USG pokazało inaczej, za zwyczaj tak usg pokazuje jakby dziecko było "spuchnięte". Albo po prostu po rodzicach ma nos. Raczej nie jest to powód do obaw. Zresztą lekarz coś mówil na ten temat? Czy tylko chodzi o to, ze tobie nos się nie podoba. Jeśli coś mówil to pewnie powiedział co może być nie tak. Jeśli nie to taka uroda i tyle. 

Lekarz nic nie mówił ale zaniepokoilo mnie to że skierował mnie znowu do radiologa na usg żeby zobaczył jeszcze raz nosek i serduszko. Jestem już po 2 poronieniach i teraz wszystko mnie niepokoi. Pierwsze co pomyślałam o ZD ale to raczej odpada ale w głowie siedzi i myślę że jakby to był ZD to by wyszło na polowkowym 

Gość Dari

u mnie na usg w 3 d tez wyszedł taki zadarty i duzy i mysle sobie chyba po tesciowej bo ona ma taki ,ale dziecko urodziło sie z małym noskiem, teraz ma 3 lata i nadal jego nosek jest mały

Gość Gosc1

A dlaczego nie zapytałaś z jakiego powodu cię wysyła? Czy coś jest nie tak, czy coś podejrzewa?