Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc123

Czy też tak macie, że nie macie się komu zwierzyć tylko przez internet?

Polecane posty

Gość abc123

Niby mam rodziców, znajomych i faceta.

Ale rodzicom się zwierzać nie moge, nawet kiedy mam silnego doła i depresję ( nawet psycholog mi ja zdiagnozował, więc nie wymyslilam jej sobie) bo na mnie krzycza, ze powinnam sie wziac w garść.

Ok, jestem dorosła, ale czasem problemy daja mi w kośc i chcę sie po prostu komus wyzalić, żeby było mi lżej. Nie wyżalam się codziennie, czy nawet raz na tydzień, ale czasem mam ciezki dzien, czy ciezki czas i wtedy tez spotyka sie to z niechęcią z ich strony. Pomimo, ze mam prace, jestem po studiach itd. to mówią mi, że " powinnam się wziąć w garść".

Facetowi tez za bardzo sie nie moge wyzalic, bo choc niby on mnie wyslucha, to mam wrazenie, ze nie do konca rozumie.

Kolezanki za to maja wlasne zycie i nie chce im truc na temat swoich praoblemow.

Czyli wlasciwie, to choc mam jakichs ludzi w okol siebie jestem ze swoimi problemami zupełnie sama i nie mam za bardzo w nikim wsparcia w ciezkich  chwilach. Macie podobnie?

Gość dr. pravi

odwrotnie, w internecie nigdy nie pisze nic na swoj temat prawdziwego.

Gość def123

Mam identycznie jak Ty.

Gość gość

Mam męża i syna ico prawda mam wsparcie w mężu ale poza nimi nie mam nikogo i często czuje się ogromnie samotna

Gość abc123
Przed chwilą, Gość dr. pravi napisał:

Teraz też nie? 

Gość gość

Mi już też przeszło i nic osobie nia pisze oczywiście poza tym źe czuje się ogromnie samotna

Gość abc123

A później dziwić się, ze jest tyle samobójstw... czasem dobre słowo, wsparcie bardzo duzo działa. Ok, gdybym sie zaliła codzinnie im i chodziła zdołowana cały czas to by moglo byc meczace. Ale serio jak powiedzmy raz na miesiac mam zly dzien i chce sie komus wygadac to jest takie zle?

Dusze te emocje niraz w sobie, internet mi troche pomaga bo tu moge sie wygadac i napisać wszystko. Ale to nie to smao co rozmowa w cztery oczy..Choć więcej wsparcia nieraz dostałam przez interenet niz od bliskich. Smutne, ale tak jest.

Najgorsze, ze miewam takie chwile, ze jest mi naprawde cholernie źle, nawet miewalam mysli samobojcze. A i tak wtedy kazdy ma to gdzies. Koleżanka niby poudaje, ze slucha czy sie zmartwi, ale tak jak pisalam one maja swoje zycie, wiec nie chce wyjsc na marudę.

A znowu facet tez pokiwa glowa, przytuli, ale on mnie nie rozumie mam wrazenie, nie czuje do niego takiej wiekszej empatii

Gość abc123

* nie czuje OD niego wiekszej empatii

Gość Laura
11 minut temu, Gość dr. pravi napisał:

Ok, może się czepiam słówek i wiem o co Ci chodziło, ale  to co napisałes sie wyklucza ;). Bo skoro NIGDY w necie nie piszesz nic prawdziwego, to znaczy, że teraz tez nie, więc oznacza, to, że czasem piszesz prawdę.

Gość Monika

Duzo osob szuka wsparcia w necie,gdziekolwiek,a najgorsze,ze prawie kazdy przed popelnieniem samobojstwa prosil o pomoc.

Tak wiec, nie wazne gdzie i do kogo,wazne byleby moc i dostac te wsparcie.