Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Abby

Szyciutko odpowiedz!!!!

Polecane posty

Odbylam stosunek przerywany w dni nie płodne, 3 dni przed dniami plodnymi i 8 dni przed planowana owulacja

Czy jeżeli zrobie test ciążowy 13 dni od stosunku będzie on miarodajny? I czy jest niestety sznasa na ciąże... 

Okres mam przez 7dni co 28dni

Gość Spokojnie

Nie ma szans na ciąże, po prostu czekaj na okres - ale on ze stresu może tez się opóźnić, wiec na spokojnie :) stosunek przerywany i to do tego w dni niepłodne. Naprawdę nie ma czym się stresować. 

Gość Gramofon

Ja wedlug pierwszego usg w 7 tyg, zaszlam w ciaze na dzien albo dwa po okresie.

To dopiero bylo zaskoczenie, teraz moje zaskoczenie ma juz rok ;)

1 godzinę temu, Gość Gramofon napisał:

Ja wedlug pierwszego usg w 7 tyg, zaszlam w ciaze na dzien albo dwa po okresie.

To dopiero bylo zaskoczenie, teraz moje zaskoczenie ma juz rok 😉

Nie ma to źle zabrzmiec czy coś ale co to ma do rzeczy co do mojego pytania 😅

2 godziny temu, Gość Spokojnie napisał:

Nie ma szans na ciąże, po prostu czekaj na okres - ale on ze stresu może tez się opóźnić, wiec na spokojnie 🙂 stosunek przerywany i to do tego w dni niepłodne. Naprawdę nie ma czym się stresować. 

Stosunek przerywany odbył sie między nami w mój 7 dzień okresu.

Jestem dosyć niespokojna co do tego właśnie, jestem za mloda na ciąże i wiem ze nie będę jej chciała jeżeli sie pojawi (odpukać oczywiście) zrobilam jeden test i wyszedł negatywny i chciałam zrobić jutro i w dzień danej misiączki. Ale w dumie siedzę jak na szpilkach. 

Gość Spokojnie
27 minut temu, Abby napisał:

Stosunek przerywany odbył sie między nami w mój 7 dzień okresu.

Jestem dosyć niespokojna co do tego właśnie, jestem za mloda na ciąże i wiem ze nie będę jej chciała jeżeli sie pojawi (odpukać oczywiście) zrobilam jeden test i wyszedł negatywny i chciałam zrobić jutro i w dzień danej misiączki. Ale w dumie siedzę jak na szpilkach. 

Wiem, ze to stresujące bo sama przeżywałam takie sytuacje. Najlepiej na przyszłość się zabezpieczaj. Ale teraz naprawdę nie ma szans na to, ja przez 6 lat uprawiałam stosunek przerywany i nie zaszłam. Strasznie małe szanse masz, a jak do tego to nie były dni płodne to już w ogóle nie ma szans. 

Gość Gramofon
34 minuty temu, Abby napisał:

Nie ma to źle zabrzmiec czy coś ale co to ma do rzeczy co do mojego pytania 😅

Myslenie Cie boli? Wspolzyjac z facetem, ryzyko ciazy jest zawsze, bez znaczenia jak sobie wyliczysz dni plodne.

Plemniki moga zyc w drogach rodnych kilka dni,  w ciagu kilkudziesieciu godzin oba jajniki moga wypuscic komorki , ktore zyja kilkanascie godzin. Malo realne ale ryzyko jest zawsze. Od zwyklego  kataru owulka moze sie przesunac...

1 godzinę temu, Gość Gramofon napisał:

Myslenie Cie boli? Wspolzyjac z facetem, ryzyko ciazy jest zawsze, bez znaczenia jak sobie wyliczysz dni plodne.

Plemniki moga zyc w drogach rodnych kilka dni,  w ciagu kilkudziesieciu godzin oba jajniki moga wypuscic komorki , ktore zyja kilkanascie godzin. Malo realne ale ryzyko jest zawsze. Od zwyklego  kataru owulka moze sie przesunac...

Nie wiem po co ta wrogość ale okej XDDD

W moim pytaniu liczyłam na odpowiedź co do wiarygodności testu a nie o tego czy  masz dziecko 

Więc no... 

Gość Abc

Powtorz test w terminie okresu.

Gość Gramofon

ale komórka jajowa po zapłodnieniu może może wędrować nawet dwa tygodnie , więc bywa że czasem tak ze nawet tydzien po spodziewanym okresie nie bedzie dwóch kresek. mozesz zrobic bete z krwi bedzie wiarygodniejsza.

Tak jak pisałam: plemnik moze zyc w drogach rodnych kobiety do 5 dni, plus dwa tyg na zejscie komórki , około 20 dnia po stosunku test powinien być wiarygodny, no ale tylko w przypadku gdy zapłodniona komórka zagnieździła się w macicy, bo testy nie wykryja ciaży pozamacicznej 😄

Dnia 4.02.2019 o 23:08, Gość Abc napisał:

Powtorz test w terminie okresu.

Jeżeli zrobie test ciążowy jutro czyli w dzień spidziewanej @ czyli po 22 dniach od stosunku i wyjdzie negatywny to test będzie wiarygodny? 

Gość Abc

Powinien byc juz wiarygodny ale najlepiej zrob go dwa dni po terminie okresu jesli sie oczywiscie okres nie pojawi. 

Gość Gość

Najlepiej jest robić test tydzień po terminie spodziewanej miesiączki, wtedy już nie powinno być wątpliwości.

Gość Gość

Ja zrobiłam dwa dni po terminie spodziewanej miesiączki, był negatywny. Ponownie zrobiłam tydzień później, bum! ciąża. Także lepiej poczekać.