Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gość emma

bardzo mały pokój

Polecane posty

Jak mogę urządzić pokój, który ma 210cm na 181cm. Da się w ogóle coś z nim zrobić?

Chciałabym, żeby były w nim zawarte łóżko(najlepiej nierozkładne, może być na 190cm, moim zdaniem to czy będzie zwykłe, czy taki fotel to i tak znając mnie będzie rozłożone), biurko oraz oczywiście szafa, ewentualnie dwa słupki. 

Chodzi mi głównie o np.: linki do mebli, pomysły na ozdobienie pokoju lub układ mebli, no chyba, że według was nie będzie się dało nic z nim zrobić, to rozumiem.

Gość No tak

190 cm łóżko? W sensie długie na 190? Jak do tego będzie szerokie na 140 to zostanie Ci z boku 40 cm. Nic więcej niż nie postawisz. W pokoju będzie tylko łóżko i zero miejsca wokół

Gość No tak

Jak pokój jest wysoki to możesz pomyśleć o łóżku piętrowym. Na górze będziesz spała, na dole będziesz miała biurko 

Gość Merigold

Da sie z nim mnostwo zrobic, no, ale nie z Twoimi wymaganiami. Zamiast nierozkladanego lozka postaw na materac, niech bedzie 90x90 cm. Zamiast biurka blat rozkladany przymocowany do sciany.  Ew. materac poloz na szafkach zamiast na lozku / podlodze.

Gość Gość

Jak osoba dorosła ma spać na materacu 90x90? 

Gość Gosc

Jaki uklad pokoju? Gdzie drzwi i okno?

Gość Gość

Zależy ile masz wzrostu. Jeśli pomiędzy 155, a 165 cm to wystarczy ci łóżko długie na 180cm. Kupujesz materac 90 na 180, lub 80 na 180 i robisz sobie sama wysokie łóżko z szufladami. Wystarczy wyliczyć wymiary poszczególnych płyt, z których ma się składać łóżko i najlepiej 2 mniejsze szuflady, pójść do marketu budowlanego i zamówić. W domu wkrętareczka i jedziesz z koksem. Zostaje ci obok łóżka 90 cm wolnej przestrzeni, to upchniesz tam słupek. W łóżku już masz dwie pojemne szuflady. Nad łóżkiem na ścianie wieszasz półkę. Co do biurka, to tak jak ci piszą, składany na ścianie blat i składane krzesełko.

Gość Gość

Znalazłam takie gotowe łóżko, ale mi.nie chce linka zatwierdzić.  Wbij sobie w przeglądarkę łóżko 80 na 180 i ci wyskoczy tego mnóstwo. 

14 godzin temu, Gość No tak napisał:

190 cm łóżko? W sensie długie na 190? Jak do tego będzie szerokie na 140 to zostanie Ci z boku 40 cm. Nic więcej niż nie postawisz. W pokoju będzie tylko łóżko i zero miejsca wokół

lóżko 190 cm na 90cm, czyli zostanie około 80 centymetrów, licząc stelaż

8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Jak osoba dorosła ma spać na materacu 90x90? 

wydaje mi się, że po złożeniu ma mieć tyle 

Gość Gosc

1 minutę temu, gość emma napisał:

wydaje mi się, że po złożeniu ma mieć tyle 

A mi sie wydaje ze mialo byc 190 x 90, autorka pisala o dlugosci 190, a szerokosc starczy. To pewno blad.
Jaka wysokosc pokoju?

5 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Jaki uklad pokoju? Gdzie drzwi i okno?

okna nie ma, ponieważ to jest pokój tak w środku mieszkania, a drzwi rozsuwane na tej dłuższej ścianie, jezeli sie nie mylę to mają z 80/90 cm szerokości i są mniej więcej w odległości70 cm od drugiej ściany, którą mają po prawej

Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

A mi sie wydaje ze mialo byc 190 x 90, autorka pisala o dlugosci 190, a szerokosc starczy. To pewno blad.
Jaka wysokosc pokoju?

coś między2,5 m a 3m, nie jestem pewna