Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Wyjazd do Warszawy czy warto

Polecane posty

Gość Gość

KPochodzę z Poznania. Tu się urodziłam, studiowałam, mam tu rodziców, stała pracę i mieszkanie po dziadkach. Mój mąż pochodzi z Podlasia, przyjechał tu na studia i został. Jesteśmy razem 6 lat, mamy dwuletnią córkę. Dużo pomagają mi moi rodzice, gdyż mieszkajac dość blisko odciążają mnie przy córce- mają hopla na punkcie wnuczki i chętnie zabierają ją na spacer czy do siebie na godzinkę lub dwie. 

Przechodząc do sedna: mój mąż ostatnio wymyślił sobie, że przeprowadzamy się do Warszawy. Spotkał kolegę z rodzinnej miejscowości i ten mu naopowiadal nie wiadomo jakich głupot, że tam się zarabia 3 razy tyle co w Poznaniu.

Jesteśmy w dobrej sytuacji finansowej, zarabiamy łącznie ok 6 tysięcy, nie mamy kredytu, mamy oszczędności. W Poznaniu jest dużo pracy, oboje mamy stabilne umowy.Mąż chce jechać tam w ciemno, bo podobno praca w stolicy jest wszędzie. Jeśli mam być szczera to nie uśmiecha mi się rzucać wszystkiego i jechać tak daleko, no i dobrze jednak mieć rodzinę na miejscu. Moc zagrać w szachy z ojcem, pojechać w niedzielę do babci na ciasto i kawkę. Ale z drugiej strony mam świadomość, że mój mąż wyjechal z domu w wieku 19 lat, widzi się z rodzicami raz w roku i nie narzeka, więc może to ja mam nieodciętą pępowinę? Może jednak warto rzucić wszystko, by spełnić marzenie męża?

Za wynajem naszego mieszkania dostaniemy pewnie z 2,300. Czy wystarczy nam chociaż na wynajem kawalerki na początek? Ile kosztuje wynajem mieszkania?

Gość Gość

Nie wiem czy bym się odważyła jechać w ciemno może najpierw niech mąż znajdzie pracę w Warszawie i dopiero później ściągnie całą rodzinę. Życzę powodzenia.

Gość Gosc

Bajki. To nie jest prawda.  Ja inż. Mój mąż mgr inż.  Wcale kokosow nie mamy. A ceny wyższe.