Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Lori

chcę sobie zbudować sama domek...

Polecane posty

Oglądałam ostation filmik, gdzie młody facet zbudował sobie domek 70 m/kw, licząc z poddaszem, taki akurat dla singla, ewentualnie pary. No i zazdrość mnie wzięła, że szkoda, że nie jestem facetem, bo sama bym sobie też taki zbudowała, pomału bo pomału, ale jednak. Ten chlopak wydał 25 tysięcy za ten dom w stanie zakniętym surowym - toż to bardzo mało. Ja sobie oszczędzam i oszczędzam, na kawalerkę za 100 tysięcy. Myślicie, że to bardzo skomplikowane? 

Cóż w tym trudnego, pożyczyć betoniarkę, mieszać w środku piach z cementem i wodą i te pustaczki kłaść jeden na drugim...

ten koleś nie budował sam tylko wynajął firme a od wykończenia zaczynają sie koszty  no i odpowiedz se na pytanie czy chcesz mieszkać na zadupiu i co zime śnieg szuflować 

ps zawsze możesz  zapoznać się z budowlańcem 🙂

Gość gosc

Ja sobie oszczędzam i oszczędzam, na kawalerkę za 100 tysięcy.

x

a gdzie ty kupisz kawalerke za 100 000 ??????

16 minut temu, Gość gosc napisał:

Ja sobie oszczędzam i oszczędzam, na kawalerkę za 100 tysięcy.

x

a gdzie ty kupisz kawalerke za 100 000 ??????

do remontu albo w malej miescinie kupi nawet taniej 

Gość gość

Autorko, czy to domek z kart? Rozumiem.

O tutaj jest link do tego domku, co sama sobie zbuduję 😛 a te mieszkania od 100 tysięcy w małym mieście w Polsce, ale wiadomo, że wolałabym na wiosce mieszkać, nie ma spalin, natura,ptaszki śpiewają

Gość Ewa

Żeby wybudować sobie dom trzeba mieć ziemię...

Gość Lawa
17 minut temu, Gość Ewa napisał:

Żeby wybudować sobie dom trzeba mieć ziemię...

Ziemię ma na pewno! W doniczkach :D

1 godzinę temu, *Lori napisał:

O tutaj jest link do tego domku, co sama sobie zbuduję 😛 a te mieszkania od 100 tysięcy w małym mieście w Polsce, ale wiadomo, że wolałabym na wiosce mieszkać, nie ma spalin, natura,ptaszki śpiewają

To są tylko koszta materiałów. Do tego dochodzi masa różnych spraw. Uzbrojenie działki, papierologia, odbiory, kanaliza , projekt itp. Ale za jakieś 70 tyś. Budując metodą gospodarczą spokojnie byś się zmieściła. Na tego typu domek nie trzeba pozwolenia wystarczy zgłoszenie.

Gość 3 znaki

moja znajoma kupiła taki domek już z mediami i ogródkiem za 80 tysięcy.... też o tym marzę o d lat :(

Gość Merigold

Zainspirowana tym tematem, znalazłam działki już za 30 000 i domki bez pozwolenia na budowę, drewniane też za podobną cenę, ale nie wiem, czy sa się w nich zimą mieszkać.

Gość Klaus
1 godzinę temu, Gość Merigold napisał:

Zainspirowana tym tematem, znalazłam działki już za 30 000 i domki bez pozwolenia na budowę, drewniane też za podobną cenę, ale nie wiem, czy sa się w nich zimą mieszkać.

Ile ty masz lat, pytam bo bredzisz. Mam dom stary i wiem co to jest dom, to nie jest to samo co mieszkanie. Dom to jest wielka skarbonka.

Pisząc bzdury o budowie domu bez pozwolenia to już przegiełaś na maxa. Czyli co nie mając nr domu (adresu), wody, prądu zamieszkasz w takim domku. 

A dlaczego te działki są takie tanie nad tym się nie zastanawiasz. A może są nie budowlane albo aby je uzbroić trzeba na własny koszt robić przyłącza.

Albo jesteś niemądra albo małą dziewczynką.

Gość 1 warunek

Ja Ci wybuduje za loda