Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zębowa wróżka

Aparat ortodontyczny dla dziecka - CENA

Polecane posty

Gość zębowa wróżka

Ile płaciłyście za aparat stały dla swoich dzieciaków?

Zupełnie nie orientuję się w cenach a szykuje się nam taki wydatek dla naszego 13-latka.

Gość Inka

Ja zapłaciłam za swój po 1200zl za jeden łuk

Do tego przeswietlenie całej szczęki 300zl, kazda wizyta 1000zl-a były średnio co 4-6 tygodni przez 2 lata.

Gość dziubek w kubek

up

chyba 100 złoty a nie 1000 za wizyte kontrolną??

Gość jfd

1500 za łuk,  reszta kosztów jw. 

Gość Gosc

Nie sugercie się niska cena łuku. Stomatolog który bierze za łuk 1300 zł odbierze sobie później te pieniądze na wizytach kontrolnych i przeciągnie noszenie aparatu do trzech lat. Tam gdzie taniej nie znaczy lepiej. Wieksza Ilość wizyt kontrolnych i czas leczenia bardzo się wydłuża i tak naprawdę później wychodzi na to samo. trzeba wybrać dobrego specjalistę. jeśli mieszkasz w Warszawie mogę podać namiary na ortodontke która prostuje  zęby dzieci dentystów.  Łuki drogie, ale nie przeciaga leczenia i jest dobra. Cztalam ze niektorzy nosza aparat po 3 lata, bo orto zdziera kase. A za kontrole co 4-5 tyg. tez sie płaci. Przez rok to dodatkowy 1000 zł.

Gość gosc

200 zł prześwietlenie, 1500 łuk, 100 zł wizyta co 6 tygodni przez 2 lata, zdjęcie aparatu  1 łuk 200 zł i aparat wspomagający na noc po zdjęciu aparatu 300 zł.

Gość Inka
21 godzin temu, Gość dziubek w kubek napisał:

up

chyba 100 złoty a nie 1000 za wizyte kontrolną??

Tak, za wizytę 100zl nie tysiac 😂

Gość kaśka72

To zależy od wybranego aparatu, są różne opcje i różne modele. Najlepiej iść na konsultację do ortodonty, my byliśmy z naszą Amelką i pani doktor opracowała nam bezpłatnie plan leczenia, uwzględniający jego czas i jego całościowy koszt, więc wiem dokładnie, ile będzie kosztowało miesięcznie leczenie. Chodzimy do Rock Your Smile do dr Chruściel. Bardzo polecam, bo tak jak mówię - konsultacja i diagnostyka jest za darmo, dopiero za aparat i wizyty się płaci i to zgodnie z określonym planem leczenia, bez niespodzianek 😉 A efekty leczenia u córy już są widoczne. 

Gość Gość

Ja płaciłam 8 tys- aparat estetyczny.2 łuki oczywiście.