Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdakrup

Antybakteryjny kosz na śmieci - czy to działa?

Polecane posty

Cześć. Jestem nowa na forum i mam pytanie czy ktoś z was korzystał w praktyce z koszy antybakteryjnych? Nasza córka zaczęła niedawno pełzać po podłodze a po tym jak się oczytałam w internecie mam bzika na punkcie czystości. Trafiłam kiedyś przy okazji na temat koszy z powłoką antybakteryjną i zastanawiam się czy coś takiego działa. Mąż śmieje się za mnie że przesadzam i dziecko nie ma przecież dostępu do kosza, ale często kręci się koło mnie w kuchni przy szafce gdzie kosz jest schowany. 

Jak regularnie sprzątasz w okoliczach kosza, wyrzucasz śmieci i myjesz podłogi, itd. to nie powinnaś się chyba przejmować. Rzeczywiście masz takiego bzika na punkcie paskudztw?

Ja bym jeszcze zapytala o cenę kosza z taką powłoką, bo jeżeli nie jest drożej od normalnego, to myślę że warto kupić dla bezpieczeństwa dziecka i dla Twojego osobistego komfortu jeżeli rzeczywiście odczuwasz taką potrzebę. Mąż nie powinien się z Ciebie z tego powodu śmiać.

Masz jakiś konkretny produkt na oku?

Nie, jeszcze nie mam. Na razie chciałam się rozeznać w temacie i dowiedzieć jak i czy to rzeczywiście działa. Samych koszy jest trochę w sprzedaży. Wystarczy wpisać w Googlu kosze antybakteryjne.

Dnia 18.02.2019 o 11:53, annazasili napisał:

Ja bym jeszcze zapytala o cenę kosza z taką powłoką, bo jeżeli nie jest drożej od normalnego, to myślę że warto kupić dla bezpieczeństwa dziecka i dla Twojego osobistego komfortu jeżeli rzeczywiście odczuwasz taką potrzebę. Mąż nie powinien się z Ciebie z tego powodu śmiać.

Masz jakiś konkretny produkt na oku?

Nie zgodzę się. Jeżeli nie ma takich wskazań, to wydaje mi się, że nie ma co przesadzać.

Koszy antybakteryjnych o których pisze magdakrup jest co prawda trochę, bo rzeczywiście wystarczy wyszukać w Googlu i mamy podpowiedzi począwszy od koszy Alda, poprzez Kimberly Clark czy Brabantię. Niemniej są to produkty chyba bardziej pod kątem alergików. Być może sprawdziły by się w szpitalach i przychodniach gdzie to ma większy sens.

Kup sobie zwykły kosz na śmieci z klapką np. tą Aldę jak już musisz albo coś tańszego marketowego, ale jak Twoje dziecko nie cierpi na żadne schorzenia, to nie przesadzaj. Żyj normalnie 😉