Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ocoimchodzi

Co niektórym kobietom tak zależy na rzekomym dobru nudzych dzieci? Mam na myśli niektóre matki dwójki i trójki atakujące matki jedynaków

Polecane posty

Gość ocoimchodzi

Tak ich interesuje los jakiegoś obcego jedynaka?

Gość try

Z zazdrości że mamy jedynakow nie mają tyle roboty niż one przy trójce lub więcej  

Gość izabella
27 minut temu, Gość try napisał:

Z zazdrości że mamy jedynakow nie mają tyle roboty niż one przy trójce lub więcej  

Zgadza sie, z zazdrosci, bo dlaczego tylko one maja byc urobione.

Gość prawiczek35

ja bylem i jestem jedynakiem i takim zostalem prawiczkiem

Gość izabella
Przed chwilą, Gość prawiczek35 napisał:

ja bylem i jestem jedynakiem i takim zostalem prawiczkiem

W jaki sposob to, ze byles jedynakiem sprawilo, ze zostales prawiczkiem? Znam takich 30 latkow z rodzin wielodzietnych i tez sa prawiczkami.

Gość Ona

Ja mam dwojke i nic mi do tego ze ktos ma jedynaka. Dzieci zaujmuja sie soba a ja moge w spokoju wszystko zrobic a przy jednym dziecku nie moglam bo ciagle na mnie wisiało i to ja musialam wszystko z nim robic bo kto? Teraz maja siebie i taki układ mi sie podoba. 

Gość Gość

myślę ze tak samo mogą zazdroscic bezdzietnym te co maja choćby jedno dziecko i zaczyna się wyzywanie takich od egoistek i straszenie ze nie będzie miał jej kto podać wody na starość 😉 standard.

Gość prawiczek35
16 minut temu, Gość izabella napisał:

W jaki sposob to, ze byles jedynakiem sprawilo, ze zostales prawiczkiem? Znam takich 30 latkow z rodzin wielodzietnych i tez sa prawiczkami.

bo wiedzmom kobiecym bylo malo ze jestem np jedynakiem, to chcialy tez zebym byl prawiczkiem, a skoro prawiczek to lubią też dodatkowo gnebic

Gość prawiczek35
32 minuty temu, Gość izabella napisał:

odpisze inaczej. Zauważały że z powodu jedynactwa jestem taki niedorobiony komunikatywnie i niesmialy, wiec mialy na kim sie popastwić.

Gość Terefere
34 minuty temu, Gość Ona napisał:

Ja mam dwojke i nic mi do tego ze ktos ma jedynaka. Dzieci zaujmuja sie soba a ja moge w spokoju wszystko zrobic a przy jednym dziecku nie moglam bo ciagle na mnie wisiało i to ja musialam wszystko z nim robic bo kto? Teraz maja siebie i taki układ mi sie podoba. 

Jaka masz różnice wieku między dziećmi? To co mnie w takim cukierkowym przedstawianiu podwójnego macierzynstwa zastanawia to to, czy jednak nie uważasz że póki dwójka zaczęła się razem bawić to miałaś w domu sajgon i urzyn taki że się nie szło kawy napić czy nawet po dooopie podrapać. Bo zanim się zaczęły bawić to nie kłam że nawału obowiązków nie miałaś. O tym żadna matka nie powie, tylko to legendarne "dzieci się razem bawią a ja mam spokój" haha na pewno. To są wyjątki, w większości rodzeństw rodzić non stop musi ich rozdzielać bo się tłuką a prawda jest taka że większość parek nie zawsze jest taka że jedno z drugim się pobawi. 

Gość iza
19 minut temu, Gość Terefere napisał:

Jaka masz różnice wieku między dziećmi? To co mnie w takim cukierkowym przedstawianiu podwójnego macierzynstwa zastanawia to to, czy jednak nie uważasz że póki dwójka zaczęła się razem bawić to miałaś w domu sajgon i urzyn taki że się nie szło kawy napić czy nawet po dooopie podrapać. Bo zanim się zaczęły bawić to nie kłam że nawału obowiązków nie miałaś. O tym żadna matka nie powie, tylko to legendarne "dzieci się razem bawią a ja mam spokój" haha na pewno. To są wyjątki, w większości rodzeństw rodzić non stop musi ich rozdzielać bo się tłuką a prawda jest taka że większość parek nie zawsze jest taka że jedno z drugim się pobawi. 

Dokladnie, tez mysle, ze matki dwoijki i wiecej tak chwala,ze dzieci sie razem bawia, tyle, ze jak ja odwiedzam takie rodziny, to jest wieczny halas, harmider i dzieci sie czesciej kloca niz wspolnie bawia. Plus to, ze zanim zaczna sie razem bawic jest podwojne pilnowanie itd. Ta wspolna zabawa, to moze jest maly odsetek czasu, wiekszosc to jednak podwojna harowka.

Gość Gosc

Chyba z zazdrości właśnie. Ja osobiście cieszę się że moja matka nie dała sobie takich ... wmówić bo moje życie jedynaka było cudowne 😄