Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona__

Jednorazowy spadek tętna do 95 na ktg i cukrzyca ciążowa

Polecane posty

Gość zmartwiona__

Miałam wykonane ktg z uwagi na cukrzycę ciążową. Wystąpił jednorazowy spadek tętna do 95. Jutro idę na powtórkę, jednak martwię się teraz. Na izbę przyjęć do szpitala nie jadę, bo traktują tam człowieka okropnie. 

Miałyście może taki spadek i jak to się skończyło? Czy o czymś to świadczy czy może nie jest to coś poważnego? Jutro będę rozmawiać z lekarzem.

Gość Gość

Na pierwszym ktg mała miała kompletny zanik akcji serca i to 2 razy. Ginekolog kazała powtórzyć badanie wieczorem i mówiła żeby się nie martwić bo czasem dziecko bawi się pepowina w trakcie badania A to zakłóca wynik. Przeżyłam najgorszy dzień mojego życia a jak  wieczorem przyjechałam to było wszystko ok. 

Gość Gość

Cukrzycą jaką, nieprawidłowa glikemia na czczo, czy nietolerancja glukozy? Na diecie czy na insulinie?

Gość zmartwiona__

Nietolerancja glukozy na diecie.

Jadę dziś powtórzyć badanie

Gość Abc

Mialam cukrzyce leczona insulina i dieta. Ktg dwa razy wyszlo zle. Za drugim razem pojechalam do szpitala w ktorym mialam rodzić.  Za dwa dni zrobili mi cc bo bylo zagrozenie zamartwicy. Na szczescie fałszywy alarm, syn urodzil sie 5 dni przed terminem. 

Pilnuj tego bo łożysko szybciej sie starzeje przy cukrzycy. 

Gość Gość

Ja przy spadku tętna miałam wykonane cc, po ktg zostawili mnie w szpitalu i zrobili cc.córka urodziła się w 36 tyg.zdrowa  i dobrze że tak się stało bo tak to nie wiadomo jakby to się skończyło.

Gość Gość

Też miałam kiedyś cukrzycę na diecie i teraz też. Poród został wywołany 11 dni przed terminem, dziecko zdrowe, poród bez komplikacji.