Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwne

prowokuje wymioty

Polecane posty

Gość Dziwne

Witam. Moja matka prowokuje wymioty. Widziałam dziś to na własne oczy. Nie wiem jak często to robi, Ale przecież nie jest to normalne. Kto normalny tak robi? Do tego jest hipochondryczka... Każdemu mówi jak się źle czuję, że ma guza, 95% jej rozmów to o tym, że jest chora, szuka współczucia u kogos i chciałaby przez to osiagac cos.. Ze ma guza ręki... 😧 i nie wiadomo jakie guzy, że ma guza na jajnikach itd a jedyne co to nosi rajtuzy na żylaki. Ciagle chce dostawać chorobowe i tabletki przeciwbólowe. Mówi że jest ciężko chora ginekologicznie a jedyne co bierze to tabletki na menopauze. Widziałam jej wyniki nie są takie jak opowiada. Chodzi do lekarzy, a w wynikach pisze ze bez zmian patologicznych. Znam jej znajoma może jej powiedzieć że z nią coś nie tak. Nie przyjmuje do wiadomości że jest zdrowa. Nie chce słuchać o chorobie psychicznej oburza się. Ale kto normalny tak robi? Prowokuje wymioty bo niby mu słabo? Taka była tego wypowiedź. Bo mi niedobrze to sobie wsadziłam.. U niej w rodzinie ojciec mial zapewne chorobę psychiczna, bo sie powiesił. A no i mówi, ze ona na 7 ma badania i na nie nie idzie. Mówi że idzie do lekarza na zabieg bo ma guza ręki a idzie do kosmetyczki. Wiem. Bo mówiła swoim znajomym że ona idzie do lekarza na zabieg. A poszła do mojej znajomej na paznokcie. 

Gość Dziwne

Ona potrafi normalnie siedzieć, a kiedy jej ktoś zadzwoni to potrafi zmienić glos że niby się źle czuje. 

Gość Dziwne

No właśnie tylko co z tym zrobić? Żeby przestała sie zachowywać jak wariatka... Ja już po prostu mam opory żeby z nią zostawić dziecko, bo kto wie co jej odbije? 

Gość Gosc

Dorosła kobieta a zachowuje się jak dziecko. Która dorosła kobieta, dojrzała pewnie przed 50 skoro menopauza zachowuje się jak nastolatka z bulimia czy anoreksja? Do tego hipocgondryczka. Powinna sir leczyć. Żadna osoba z choroba psychiczna nie powie "tak, jestem chora, muszę iść się leczyc" ich reakcja to irytacja jak tutaj!!!! Chora kobieta!!!

Gość Gosc

Obecnie hipochondria jest uznawana za zaburzenie somatoformiczne. Bardzo rzadko występuje sama, zazwyczaj idzie w parze razem z depresją, lękami, nerwicą czy zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi. 

Gość Gosc

Hipochondryk nawet naturalne stany organizmu może odbierać jako przejaw choroby. - czyli naturalne jest to iż w pewnym wieku ma się menopauze. Twoja mama menopauze odbiera jako poważna chorobę, bo organizm daje objawy zbliżającej sie menopauzy. 

Gość Gosc

Nic nie da się zrobić. Sama musi zrozumieć, a nie zrozumie.