Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Szyjka macicy - miękka, rozwarta ale dluga

Polecane posty

Gość Gość

Mam pytanie. Byłam dziś na kontroli. Jestem w 32+0 tc. Ginekolog zbadala szyjke i powiedziała, że nadal jest miękka i od zewnątrz rozwarta na palec. Sprawdzila dlugosc i wyszlo 4cm więc nie kazała się martwić. Mialam dziś tak dużo pytań, że tematu nie kontynuowałam. I tak teraz myślę sobie. Skoro jest miękka i rozwiera się to nie powinnam trochę przystopować? Jakie są etapy skracania szyjki? Ciąża prowadzona za granicą a tu przewodzi myśl "co ma być to będzie". Miała któraś podobnie?

Gość Gość

Nie "nadal" tylko "już" jest miękka.

Gość Gosc

Powinien cię lekarz wysłać na obserwacje do szpitala. 

Gość Xyz

Spokojnie, nic się nie martw, masz długą szyjke więc jest ok. Rozwarcie też na tym etapie ma wiele kobiet i rodzą w terminie. Uwierz, jakby coś było nie tak to lekarz by ci passer założył. Nic się nie stresuj bo to normalne. Jesteś już w zaawansowanej ciazy, więc na pytanie czy powinnaś przystosować odpowiem ze oczywiście że tak. Sam fakt ze o to pytasz oznacza ze żyjesz intensywnie. Z moich doświadczeń i obserwacji wynika ze kobiety aktywne w ciąży mają niezłą jazdę, przynajmniej na początku z dziećmi. Tzn dzidzia była przyzwyczajona ze non stop coś się dzieje i też będzie aktywna i domagając się uwagi. Nie odpoczniesz przy niej. Poród to mega wstrząs dole Twojego organizmu, który będzie potrzebował regeneracji i czasu żeby dojść do siebie. Wiec przyjmij moją dobrą radę i chociaż na końcówkę tej ciazy się wycisz, wyspij, wypoczywaj. Lez, czytaj, oglądaj (z pozycji kanapy) seriale czy coś. Nie biegaj, nie szukaj, nie odwiedzaj. Jeszcze się biedna napracujesz więc daj ciału wytchnac. A i szyjce to pomoże 🙂cokolwiek zrobisz to życzę powodzenia i trzymajcie się z dzidzia i tatusiem cieplutko 😘

Gość Gość
33 minuty temu, Gość Xyz napisał:

Spokojnie, nic się nie martw, masz długą szyjke więc jest ok. Rozwarcie też na tym etapie ma wiele kobiet i rodzą w terminie. Uwierz, jakby coś było nie tak to lekarz by ci passer założył. Nic się nie stresuj bo to normalne. Jesteś już w zaawansowanej ciazy, więc na pytanie czy powinnaś przystosować odpowiem ze oczywiście że tak. Sam fakt ze o to pytasz oznacza ze żyjesz intensywnie. Z moich doświadczeń i obserwacji wynika ze kobiety aktywne w ciąży mają niezłą jazdę, przynajmniej na początku z dziećmi. Tzn dzidzia była przyzwyczajona ze non stop coś się dzieje i też będzie aktywna i domagając się uwagi. Nie odpoczniesz przy niej. Poród to mega wstrząs dole Twojego organizmu, który będzie potrzebował regeneracji i czasu żeby dojść do siebie. Wiec przyjmij moją dobrą radę i chociaż na końcówkę tej ciazy się wycisz, wyspij, wypoczywaj. Lez, czytaj, oglądaj (z pozycji kanapy) seriale czy coś. Nie biegaj, nie szukaj, nie odwiedzaj. Jeszcze się biedna napracujesz więc daj ciału wytchnac. A i szyjce to pomoże 🙂cokolwiek zrobisz to życzę powodzenia i trzymajcie się z dzidzia i tatusiem cieplutko 😘

Dziękuję za miłą i wyczerpującą odpowiedź 😊 intensywnie żyję - to prawda. Jeszcze 2 tygodnie pracy i będę już w domu bo zaczyna mi się okres ochronny i pracować mogą tylko chętne a ja czuję potrzebę odpoczynku 😊 pozdrawiam serdecznie