Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O-n-a

Rzuciłam papierosy zaczełam tyć

Polecane posty

Gość O-n-a

Witam. Moja historia zaczela sie rowny miesiac temu . Rzuciłam nałóg papierosy. W miesiąc przytyłam 2.5 kg nie objadając sie . Od pn jestem na diecie 2 dni białkowa. Ale nie czuje się dobrze na niej. Możecie mi powiedzieć czy jak odstawie :makaron , ryż , ziemniaki , pieczywo, slodycze , slodkie napoje ,owoce itp. 

A zacznę jesc warzywa i kurczaka z gotowanego,  we foli , z patelni grilowanej czy uda mi sie zrzucic w miesiac z 4-5kg 

Dodam ze piję  3 l wody dziennie i ćwiczę . Rozgrzewka 5 min , tabata 5 min , 10 min np brzuch. 

Chce cwiczyc 5 dni w tyg .

Dziejsze menu

Sniadanie : pol oopakowania serka wiejskiego i 1/3 papryki do tego 

W pracy tylko jogurt naturalny 

Obiad : kilka różyczek brokół 160g piersi z kurczaka z patelni grill i 100 g pieczarek obgotowanych bez tluszczu .

Jestem załamana tym tyciem po rzuceniu papierosow

Pozdrawiam

Gość O-n-a

Moja waga to 64.3kg i 165 cm wzrostu 

Cześć, zajrzyj do tego wątku:

https://f.kafeteria.pl/temat-7395261-nowe-wyzwanie-od-1-stycznia-2019-zapraszam-panie-po-40-stce/

Jesteśmy właśnie przy temacie palenia, bo jedna z dziewczyn chce rzucić i obawia się właśnie tycia. Ja tam już opisałam jak było ze mną, więc nie będę się powtarzać. Trudno ocenić skuteczność Twojego jadłospisu, bo metabolizm po rzuceniu strasznie zwalnia więc musisz szukać sposobów aby go przyspieszyć (ćwiczenia, herbatki ziołowe itp). Jak coś to pytaj w tamtym wątku, jest tam kilka byłych palaczek.

Pozdrawiam.

Gość Aga

W sumie sporo o takich sposobach znajdziesz na blogu zbijamywage.pl 🙂

Dnia 13.02.2019 o 18:28, Gość O-n-a napisał:

Witam. Moja historia zaczela sie rowny miesiac temu . Rzuciłam nałóg papierosy. W miesiąc przytyłam 2.5 kg nie objadając sie . Od pn jestem na diecie 2 dni białkowa. Ale nie czuje się dobrze na niej. Możecie mi powiedzieć czy jak odstawie :makaron , ryż , ziemniaki , pieczywo, slodycze , slodkie napoje ,owoce itp. 

A zacznę jesc warzywa i kurczaka z gotowanego,  we foli , z patelni grilowanej czy uda mi sie zrzucic w miesiac z 4-5kg 

Dodam ze piję  3 l wody dziennie i ćwiczę . Rozgrzewka 5 min , tabata 5 min , 10 min np brzuch. 

Chce cwiczyc 5 dni w tyg .

Dziejsze menu

Sniadanie : pol oopakowania serka wiejskiego i 1/3 papryki do tego 

W pracy tylko jogurt naturalny 

Obiad : kilka różyczek brokół 160g piersi z kurczaka z patelni grill i 100 g pieczarek obgotowanych bez tluszczu .

Jestem załamana tym tyciem po rzuceniu papierosow

Pozdrawiam

Proszę nie eliminować tłuszczy z diety, powinny one stanowić 25% dziennego zapotrzebowania, w przypadku rzucenia palenia trzeba nieco podnieść kaloryczność dlatego że palenie papierosów powoduje deficyt kaloryczny nawet o 300 kcal dziennie jeśli je odrzucimy robi sie luka która trzeba rozsądnie zapełnić 😉