Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pola

Córka niedlugo konczy 5 lat a ma bardzo słabe wlosy i brzydką cerę

Polecane posty

Gość Pola

Czy ktoras miala taki przypadek? Do tego zauwazylam ze ma czesto lodowate dłonie. Nie jest szczuplym dzieckiem ale nie jest przesadnie gruba,raczej powiedzialabym ze jest "ubita" mimo ze je prawidlowo,bo ja bardzo zwracam na to uwagę. Mieszkamy na wsi,wiec ruchu tez ma sporo,mimo biegania latem od rana do nocy zawsze wyglada tak samo,tzn chodzi mi o to ze widze ze pulchniejsze dziewczynki chudną latem to ona jest taka sama.

Wybieram sie do pediatry, jak tylko skonczy sie epidemia grypy i zmniejsza sie kolejki ,po skierowanie ale moze cos podpowiecie?

A jezeli chodzi o cere to ma tak jakby caly czas gęsią skórkę.

A wlosy to mnie przerazaja. Od malego takie ma,nie ma łysych plackow ale ogolnie są bardzo rzadkie i nieraz na szczotce jest ich bardzo duzo.

Widze ze w przedszkolu dziewczynki maja piekne bujne wlosy

Gość Gosc

Takim malym dzieciom to raczej nie powinny wypadac wlosy. Musisz zrobic jej badania. A tarczyce sprawdzalas?

Gość Pola
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Takim malym dzieciom to raczej nie powinny wypadac wlosy. Musisz zrobic jej badania. A tarczyce sprawdzalas?

Tarczycy nie sprawdzalam.😨 Miala tylko testy na alergię ze wzgledu na to ze chorowala okropnie.

Gość AgaAga

Polecam też zbadać poziom witaminy D

Gość Gosc

Tez tak wygladalam w dziecinstwie (nie szczupla ale nie "prosiak", zimne rece i nogi, gesia skorka),to typowy objaw niedoczynnosci tarczycy, tak sie domyslam bo w latach 80 nikt nie potrafil zdiagnozowac, w zasadzie wiele chorob bylo nieznanych, teraz rozwinieta medycyna no i mamy dr Google.trzeba do lekarza, zeby nie bylo gorszych objawow jesli to tarczyca.Oby sie okazalo ze to tylko "taka uroda" i zdrowie w porzadku, wlosy i cera zmieniaja sie w ciagu zycia

Gość Abc

Wklejam link ale mi odrzuca. Wygogluj niedoczynnosc tarczycy u dzieci.