Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonamama

zmiany oskrzelowe a antybiotyk a brak goraczki. podac antybiotyk?

Polecane posty

Gość zaniepokojonamama

syn ma 8 lat, od kilku.dni kaszle, ma katar, nic poza tym, goraczki brak. Dzisisj bylismy u lekarza, ale niestety nie naszego do ktorego chodzimy od lat, bo ma urlop tylko u innej, zeby osluchac syna i lekarka stwierdzila ze cos slyszy w oskrzelach, od razu przepisala antybiotyk i kazala przyjsc za 5 dni na kontrole. Bardzo mnie zaskoczyla ta diagnoza, bo sądziłam, ze antybiotyk podaje sie przy wysokiej temperaturze? to jest 2 antybiotyk syna w zyciu. Nie wiem czy czy zaufać tej lekarce czy w poniedzialek isc do naszego pediatry?

Gość zaniepokojonamama

prosze o jakies rady

Gość Ola

Jak się nic nie dzieje to ja bym poczekała i poszła do pediatry.co innego gdyby była gorączka.z drugiej strony co zrobisz jak stan się przez noc pogorszy a jutro sobota?gdzie pójdziesz?i tak źle i tak nie dobrze.ale jeśli chodzi o 8 letnie,duże już dziecko to bym poczekała do pediatry

Gość zaniepokojonamama

dziekuje za opinie, jednak ciagle sie waham czy podac, syn normalnie sie zachowuje dokucza mu tylko ten kaszel

Gość gość

boże co wy ...ki macie z tym nie podawaniem antybiotyku?skoro lekarz zapisał to znaczy,że dziecko tego potrzebuje...już ma coś na oskrzelach a ty mu nie chcesz podać bo co? bo antybiotyk to arszenik który go otruje?...bez przesady od razu mu nic nie będzie...a ty czekaj dalej aż dostanie zapalenia płuc

Gość Giiii

Dokładnie jak wyżej. Po co w ogóle chodźcie do doktora skoro wiecie lepiej 

Gość zaniepokojonamama

sluchajcie ja sie nie znam, wiec pytam inne doswiadczone mamy o rade. Dla mnie antybiotyk to ostatecznosc, podawana tylko w szczegolnych przypadkach np przy wysokiej goraczce. A moje dziecko zachowuje sie normalnie, ma tylko ten kaszel i tyle..

Gość Ola LA

Bo zapalenie oskrzeli spokojnie można wyleczyć wziewnym sterydem. Jak nie ma gorączki to tym bardziej! Antybiotyk przy zapakeniu płuc tak, ale przy oskrzelach bez sensu. 

Gość zaniepokojonamama

syn oprócz zinnat ma przepisany rowniez pulmicort

Gość zaniepokojonamama

tak tak oczywiście pamietam o probiotyku. Bella a co Ty bys zrobila na moim miejscu??

Gość mmmm

mój syn tez nie ma gorączki a po 3 dniach leczenia inhalacją przy kaszlu i katarze ma zmiany nachodzące na płuco i zapisany i PODAWANY antybiotyk

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Ola LA napisał:

Bo zapalenie oskrzeli spokojnie można wyleczyć wziewnym sterydem. 

No tak, bo steryd to miodzio...

Gość Giiii

Jest różnica jakie szmery slyszy lekarz przy osluchiwaniu. Dlatego raz przepisze antybiotyk A raz wziewny steryd.

Gość zaniepokojonamama

coz podalam synkowi o 20 antybiotyk i chyba dobrze zrobilam bo godzine pozniej dostal goraczki i juz zachowuje sie i wyglada jakby byl chory. Dalam mu tez ibum mam nadzieje ze noc bedzie spokojna

Gość Giiii

Czasami antybiotyk jest konieczny. Nic nie będzie twojemu synowi skoro do tej pory brał go tylko 2 razy. Pamiętaj aby lek wybrać przez tyle dni ile zalecil lekarz. Na pocieszenie moje dziecko ma przepisywany antybiotyk co miesiąc, dwa w okresie jesienno zimowym. I mieszkam w uk gdzie lekarze są znani z przepisywania paracetamolu.