Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po 3h a teraz od razu to

Znieczulenie zeba kiedy można karmić piersią

Polecane posty

Gość Po 3h a teraz od razu to

Ostatnio zrobiłam zeba bez znieczulenia dziś dostałam znieczulenie kp. Kiedy mogę karmic piersią? Ostatnio Stonatolog mówiła ze po 3 h odciągnąć mleko i wylac ale nie chciałam znieczulenia. A dziś pytałam raz jeszcze i powiedziała ze od razu to w końcu kiedy? Niemowle ma skonczone 8 miesięcy. W dzień jest bez cycka a przychodzi wieczór noc musi być. 

Czy ma też po ciąży i po kp poleciały bardzo żeby? Mam aż 7 do robienia. Ale 2 lata nie byłam u stomatologa 

Gość Gosc

Ja jak ostatnio byłam u stomatologa to mowil ze mozna od razu karmic bo te znieczulenia dzialaja miejscowo. Ale ja bym mimo wszystko poczekala z 3h. Dziecko to juz nie noworodek wiec bez przesady. 

Gość Gościnka

To zależy od tego jakie znieczulenie dostaniesz. Przecież są też znieczulenia bezpieczne dla kobiet w ciąży. 

Gość Ggg

Dentyści maja zerową wiedzę na temat leków w ciąży i KP, recytują przestarzałą wiedzę, zalecają wylewanie wartościowego mleka. O to kiedy można KP po znieczuleniu pytaj doradcę laktacyjnego lub dobra położna (ona wie jakie leki podaja na oddziale położnicom kp). Kobiety po porodzie KP po morfinie, zzo i różnych znieczuleniach. Stomatolog asekuruje się powielajac bzdury. Wyleczylam wiele zębów przy KP i standardowym znieczuleniu (z noradrenalina). Ostatnio wyrywalam zęba do aparatu i oczywiście chirurg straszy, że skoro nie chce znieczulenia dla ciężarnych (jest słabsze) to muszę odczekać, odciągnąć, wylać a najlepiej do jutra nie karmić. Zęba wyrywalam na znieczuleniu z adrenalina. Dzwonię do położnej kiedy mogę nakarmić małego, a ona na to "kiedy będzie głodny"... Ewentualnie odczekać aż puści znieczulenie. Znieczulenie było przecież miejscowe, do mleka mogły trafić jedynie śladowe ilości, jedli już. Nie dajmy się zwariować. Nie utrudniajmy sobie dodatkowo KP. Pytajmy w wiarygodnych źródłach.