Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Scary

Wypadajaca pochwa

Polecane posty

Gość Scary

Czesc. Mam pewien problem. Od kilku dni mam wrazenie ze moje narzady rozeodcze sa obnizone. Po prostu mam odruch zaciskania ud i ochote wcisnac pochwe wyzej. Czy ktoras z was tak miala? Wiem ze wizyta u lekarza niezbedna,juz siw umowilam. Czasem mam mysli ze mi sie wydaje,ale napewno nie,takie wrazenie nie bierze sie znikad. Dodam ze mam 29 lat,dwojke dzieci urodzonych naturalnie (5,3 l)

Gość Bea

Ja nie doradzę ,ale straszne to ,że w tak młodym wieku już takie trudne sprawy .  Ja mam raz więcej lat - też od lat [dawno tego nie wiedziałam ]-miałam obniżenie narządów dna miednicy / od trzech lat miałam wypadanie pęcherza moczowego i rok temu operacja / laparoskopowo ,szyte własnymi tkankami , pół roku temu druga operacja na obniżenie macicy też laparoskopowo / na taśmie /.  Jedno mogę doradzić co bardzo ważne - choć trudno będzie przy małych dzieciach - nie wolno nic dzwigać /nie więcej niż 5 kg / . Może odpowiednie ćwiczenia by pomogły jeśli nie jest duży stopień obnizenia ? Dobrze by było jak by zbadał dobry UROGINEKOLOG . Ps. Dużo na te różne  tematy piszą też na forum ,,Syrenki ,,  czy ,,kafeteria ,, . Pozdrawiam i życzę żeby było wszystko u Pani dobrze .