Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

npaka2

Czy istnieje prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Mój niezabezpieczony stosunek odbył się końcem grudnia. Partner nie doszedł we mnie a poruszał się tylko chwilę. Wzięłam antykoncepcje awaryjną o czasie. Okres dostałam w terminie o normalnej obfitości. Trwał tyle co zwykle czyli 5 dni. Cały kolejny cykl był normalny. U ginekologa byłam 21.01 i nie zauważył ciąży ale było to po 3 tyg. Od stosunku i nie wiem czy byłoby widać. Robiłam kilka testów wszystkie negatywne. W tym tygodniu zrobiłam 3 testy i wyszły negatywnie ale na dwóch z nich które wczoraj oglądałam, kilka dni po zrobieniu, pod światło i pod odpowiednim kątem widać szary zarys prawie niewidoczny drugiej kreski. Nie mam objawów oprócz wzdęć i tego że na moich piersiach prześwitują niebieskie żyłki. Bolą mnie też jajniki, jestem w 12 dniu cyklu i mogłaby to być owulacja ale mam biały kremowy śluz. Temperatura pochwy w ostatnich dniach utrzymywała się między 36.6-36.8 a dzisiaj 36.6 mierzona z rana po obudzeniu. Czy te testy mogą być pozytywne? Po zrobieniu do 15 min nawet pod światło nic nie było potem schowałam je i zobaczylam wczoraj żeby obejrzec jeszcze raz. To odczynniki czy pozytywne kreski? I czy po dwóch okresach jest nadal szansa na ciążę?

Gość gosc

testy ciazowe nalezy sprawdzac po kilku minutach, pozostawione na dluzszy czas moga pokazac falszywy wynik pozytywny.

Nie jestes w ciazy.

Gość Koli

Nie jesteś w ciąży. Zacznij się zabezpieczać bo zwariujesz.

Gość Gość

Czy Ty chodziłaś do szkoły? Skoro był okres, a nawet dwa, to chyba jasne, że w ciąży nie jesteś. 

Gość Gosc

Ludzie... Wy naprawdę nie umiecie zrobić sobie tego głupiego testu???  Musicie zakładać te głupie tematy?  

Gość Gość

Tyle, że ta Pani testy robiła, każdy negatywny, miała od czasu stosunku dwa razy miesiączkę i jeszcze pyta czy może jednak ta ciąża jest...

Gość Gosc

Szczerze, to nawet nie czytałam co ona tam nabazgrala, bo już te tematy sa dla mnie nudne... Skąd my mamy wiedzieć czy ktoś jest w ciąży czy może nie jest?? Równie dobrze może mieć zaburzenie hormonalne i nie mieć okresu, a taka się pyta nas... To irytujące... To idę zrobić test idę do lekarza jak mam wątpliwości! Co na forum jej powiedzą. Tak, będzie miała Pani bliźniaki, gratuluję!!

Proszę odpuścić sobie złośliwe komentarze, testy robiłam do lekarza mam termin dopiero za dwa tygodnie i pytam czysto teoretycznie czy jest jakieś prawdopodobieństwo ze względu na wyzej wymienione objawy. Jeśli irytują Panią takie posty to proszę ich nie czytać i na nie nie odpowiadać. Pozdrawiam serdecznie

Gość Gosc

Prawdopodobieństwo ciąży przy objawach jakie Pani opisała jest bardzo niskie, wręcz zerowe. 

Gość Gosc

Dlatego, ze :

-partner nie doszedł

-wziela Pani antykoncepcje 

-okres był o czasie, normalny

-temperatura w normie

-brak objawów ciazowych. 

Podejrzewam, ze to chęć zajścia w ciążę (takie mam odczucie). 

3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Dlatego, ze :

-partner nie doszedł

-wziela Pani antykoncepcje 

-okres był o czasie, normalny

-temperatura w normie

-brak objawów ciazowych. 

Podejrzewam, ze to chęć zajścia w ciążę (takie mam odczucie). 

Bardziej obawa o to że moglabym zajść w chwili kiedy jest to wręcz niemożliwe

Gość Gosc
10 minut temu, npaka2 napisał:

Bardziej obawa o to że moglabym zajść w chwili kiedy jest to wręcz niemożliwe

W takim razie możesz spać spokojnie. Nic nie wskazuje na to, abyś była w ciąży. Oczywiście do lekarza idź, jeśli masz wątpliwości. Powiedz mu co i jak w takiej sytuacji napewno wszystko wytłumaczy tak jak należy. 

Gość Gosc

No i nawiasem mówiąc... Wzięcia można mieć że złej diety... Może warto przeanalizować swoją dietę?