Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość3

butelka dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość3

Cześć,

niedługo będę rodzić i wciąż nie mogę zdecydować się na zakup butelki dla maluszka - jest tego tyle, że ciężko się zdecydować.

Co polecacie z własnego doświadczenia? Jakie marki, pojemności? Czy często wymieniałyście smoczki w butelkach?

Gość Gramofon

MAM antykolkowe na pierwsze trzy miesiace. Co najfajniejsze to maja odkrecane dno i mycie ich to blahostka. Po trzech miesiacach jak nowe, ale trzebabylo zmienic na wieksze.

Gość Jbvh

Dla noworodka najlepsza jak najmniejsza pojemność a smoczek zmieniasz albo jak jest już brzydki albo jak dziecko osiągnie wiek do następnego. Ponoć teraz jest nowość od nuka z kilkoma otworami w smoczkach jak kanaliki mleczne z piersi. Mój niespełna 4 tygodniowy noworodek jest na piersi ale czasem musi dostać odciągnięty pokarm i mam avent classic + i lovi medical + małe a jak skończy dwa miesiące to mam chicco natural feeling 260ml 

Gość Jbvh

Aha a przy pierwszym dziecku miałam avent natural wtedy to była nowość ale Mały nie chciał z nich pic. Dobrze sprawdzały się dr browns antykolkowe z rurka ale strasznie brzydkie. Z tego co widzę to na Allegro najlepiej schodzą właśnie avent natural ale osoby z mojej rodziny albo avent albo lovi używają. Nie kupuj czasem canpola bo to tandeta 

Gość gość3

Na początek jedną, czy lepiej od razu ze 2?

Gość Gosc

Ja dostałam od lekarza antykolkowa lovi medica, w szkole rodzenia dostałam ta sama. Jeszcze mam z babyono też antykolkowa. 

Gość Gość

Dr. Brown najlepsza . Smoczek rewelacyjny i przy okazji butelka super antykolkowa. Lovi i Canpol to tragedia zwłaszcza jeśli chodzi o smoczki mają jakieś bąble czy coś w środku muszą być bardzo nieprzyjemne dla niemowlaka bo mój synek wrzeszczał w niebo głosy jak z nich jadł. Na początku nie wiedziałam o co mu chodzi. Jak zmieniłam na dr Browna to się sprawa wyjaśniła że chodziło mu o smoczek. Tylko cena jest wysoka dr Browna ale ja z oszczędności kupiłam na początku te lovi i canpole a potem i tak musiałam zmienić i wyszło jeszcze drożej.

Gość Cghh

Pierwsze słyszę ze lekarze rozdają butelki. Na szkole rodzenia tez nic nie dostałam 

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Cghh napisał:

Pierwsze słyszę ze lekarze rozdają butelki. Na szkole rodzenia tez nic nie dostałam 

Może dlatego, ze chodzę do lekarza prywatnie? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale dostałam od lekarza. Ale już do szkoły rodzenia chodzę państwowo i tez dostałam zupełnie ta sama co od lekarza. Wiec nie wiem od czego to zależy. Na każdych zajęciach coś dostajemy. A razem z butelka dostałam też smoczek i wkładki laktacyje. 

Gość Moma

Tylko avent to jakość sama w sobie

Gość GoscOna

Mnie polozna dala wykaz najlepszych butelek. Avent niestety bardzo czesto powoduje zachlysniecia, tak samo canpol i lovi. Dr Brown, tommee tippee i nuk byly tam na pierwszym miejscu, najbezpieczniejsze sa. Ja mialam tommee tippee bo najblizszy smoczek do ksztaltu piersi, nie zaburza karmienia i nie przyswyczaja dziecka do butli.

Gość Gddhsh
1 godzinę temu, Gość GoscOna napisał:

Mnie polozna dala wykaz najlepszych butelek. Avent niestety bardzo czesto powoduje zachlysniecia, tak samo canpol i lovi. Dr Brown, tommee tippee i nuk byly tam na pierwszym miejscu, najbezpieczniejsze sa. Ja mialam tommee tippee bo najblizszy smoczek do ksztaltu piersi, nie zaburza karmienia i nie przyswyczaja dziecka do butli.

No teraz jest nowy smoczek nuk i ponoć super bo ma nawet otwory jak kanaliki mleczne 

Gość Gddhsh
Dnia 17.02.2019 o 20:06, Gość Gosc napisał:

Może dlatego, ze chodzę do lekarza prywatnie? Nie wiem czy to ma znaczenie, ale dostałam od lekarza. Ale już do szkoły rodzenia chodzę państwowo i tez dostałam zupełnie ta sama co od lekarza. Wiec nie wiem od czego to zależy. Na każdych zajęciach coś dostajemy. A razem z butelka dostałam też smoczek i wkładki laktacyje. 

Tez chodziłam prywatnie i jakoś butelek nie rozdawał lekarz. A Ty tak to napisałaś jakbyś tylko Ty chodziła prywatnie 

Gość Cfhjkkl
Dnia 17.02.2019 o 20:06, Gość Gosc napisał:

Co jeszcze dostałaś na tych zajęciach i jakie miasto ? 

Gość Kkkkkkk

Mieliśmy tego nuk z otworami jak kanaliki mleczne. Rewelacyjna butelka. Cały zakupiony zestaw avent musiałam oddać bo synek chciał tylko tą. Żadnych kolek nic nie było. Pierwszy synek miał TT 

Gość Gosc
11 minut temu, Gość Gddhsh napisał:

Tez chodziłam prywatnie i jakoś butelek nie rozdawał lekarz. A Ty tak to napisałaś jakbyś tylko Ty chodziła prywatnie 

Nie, nie napisałam tego w żaden sposób złośliwie. Po prostu jedni chodzą prywatnie inni nie. Moja znajoma chodziła na NFZ i nie dostawała od lekarza nic. Wiec dlatego zasugierowalam, ze może miec to jakieś znaczenie. Nie miało to na celu kogoś urazic. Skoro też chodziłaś prywatnie, a nie dostałaś to nie wiem od czego to zależy w takim razie. Chyba od 20 t.c zaczęłam dostawać od lekarza róże rzeczy dla dziecka. Butelki, próbki płynów do płukania, pampersow, jakies poradniki, tak jak mówiłam wkładki laktacyjne, smoczek ect. 

15 minut temu, Gość Cfhjkkl napisał:

Co jeszcze dostałaś na tych zajęciach i jakie miasto ? 

Dostawałam takie małe płyny do kąpieli niemowląt od 1 dnia życia z różnych firm, krem na popękane sutki oczywiście też mała buteleczka, akurat wtedy był temat o pielęgnacji piersi w ciąży i po, krem ochronny dla dziecka, pielęgnacyjny, na odparzenia, płytę z ćwiczeniami po porodzie, płytę jak pielęgnować noworodka, taka teczkę na badania, ta sama butelkę i smoczek co u lekarza, malutki sudocrem, małe opakowanie nawilzonych chusteczek i na razie to tyle, nadal chodzę, wiec moze coś jeszcze dostanę. Oczywiście wszystko jest w małych buteleczkach, sa to takie małe próbki. W jastrzębiu zdrój 

Gość Gosc

A no i jeszcze biorę udział w różnych konkursach na internecie. Tam też jest możliwość wygrania butelek. Tez wygrałam maskotkę, butelkę z próbka mleka i body z napisem z nan. Po prostu rozwiązuje quiz i odp na pytanie konkursowe i czekam ma meila. Z bebiko też można dostać termofor i taka przytulanke sensoryczna. Jeszvze wygralam zestaw z Nivea krem dla niemowlat i na każda pogodę. Także bierzcie udzial. Nic to nie kosztuje, a pewnie też coś wygracie. Ten termofor każdy otrzymuje za rejestracje i ta przytulanke sensoryczna również każdy. 

Gość Gosc

A... I ten termofor jest super nawet w ciąży. Czy na bóle głowy, czy na inne. Po prostu albo podgrzewacie, albo wsadzacie do zamrażalnika. I ponoć super jest na kolki u niemowląt. 

Gość Gość

Butelka jak butelka - tworzywo i smoczek. Uważam, że nie ma co wydziwiać. My mieliśmy Canpol od urodzenia do końca, czyli jakoś 27 miesiąca życia. 

Gość Gghh
10 godzin temu, Gość Gość napisał:

Butelka jak butelka - tworzywo i smoczek. Uważam, że nie ma co wydziwiać. My mieliśmy Canpol od urodzenia do końca, czyli jakoś 27 miesiąca życia. 

Tę samą?

Gość gość3
11 godzin temu, Gość Gość napisał:

Butelka jak butelka - tworzywo i smoczek. Uważam, że nie ma co wydziwiać. 

Dla mnie to nie wydziwianie. Jest tego dużo, dodatkowo smoczki w butelkach trzeba wymieniać, bo się zużywają, dziecko rośnie. Pytam o doświadczenia, bo później nie chcę na gwałt szukać n-tej butli, która koniec końców dziecku nie podpasuje, będzie powodowała kolki albo będzie jednorazówką, bo nie dostanę do niej kolejnych smoczków.

Mam jeszcze trochę czasu do porodu i chciałabym wcześniej skompletować wyprawkę, tak żeby po porodzie nie przejmować się takimi zakupami, tylko skupić się na dziecku

Gość Dhdhdhd

Weź nuk ten nowy to już nie kupuj tommee tippee ani chicco z podobnymi smoczkami tylko Np avent z innym rodzajem smoczka czyli nie natural a no clasic lub podobny do niego smoczek ma  lovi. Chodzi o to żeby smoczki nie były podobne bo wtedy dziecko wybierze z który chce 

Gość Gość

Lovi to najgorszy smoczek.