Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gramofon

Alina - tylko starsza pani?

Polecane posty

Gość Gramofon

Korci mnie imie Alina, ale kojarzy sie ze starsza pania. Moze z Balladyna? 

Miala byc Alicja ale zbyt popularna ostatnio.

Gość gość

Mnie się za mocno kojarzy z tym serialem z Barcisiem.

Gość Gramofon
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Mnie się za mocno kojarzy z tym serialem z Barcisiem.

Ta Alinka to akurat sympatyczna byla ;) 

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gramofon napisał:

Ta Alinka to akurat sympatyczna byla ;) 

Sympatyczna, ale skojarzenie tak silne, że nie widzę w ogóle tego imienia dla dziecka :D nawet jeśli z drugiej strony mam skojarzenie z Aliną Janowską, którą uwielbiałam.

Gość Mea

Fajne, bezpretensjonalne imię. Znam jedną Linkę, przeurocza osoba :classic_smile:

Gość Gramofon
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Sympatyczna, ale skojarzenie tak silne, że nie widzę w ogóle tego imienia dla dziecka :D nawet jeśli z drugiej strony mam skojarzenie z Aliną Janowską, którą uwielbiałam.

Problem w tym ze mi zadne imie nie pasuje , na poczatku ciazy bylam pewna ze Alicja to to jedyne, a potem spojrzalam w ranking i mi przeszlo.

Gość Gosc

Mi sie wcale nie kojarzy ze starsza pania. Teraz naprawde nadaja rozne imiona i nie patrza czy babcine czy nie. 

Samo imie bardzo mi sie podoba...Alina, Alinka, Alunia. Wspomniana Alicja stracila w moich oczach przez popularnosc. 

Gość Lina

Alina, Halina, Kalina, Malina, Celina, Galina (czeskie) mi się wszystkie podobają, żadne mi się z babcia nie kojarzy.

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gramofon napisał:

Problem w tym ze mi zadne imie nie pasuje , na poczatku ciazy bylam pewna ze Alicja to to jedyne, a potem spojrzalam w ranking i mi przeszlo.

To przerypane jak dowiadujesz sie, ze imie, ktore Ci sie podoba jest tak popularne.  Moze Adelina (forma Adelajdy)?

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Lina napisał:

Alina, Halina, Kalina, Malina, Celina, Galina (czeskie) mi się wszystkie podobają, żadne mi się z babcia nie kojarzy.

Zgadzam sie.  Dodam jeszcze Daryna i wszystkie sa mniej popularne od Alicji.

Gość gosc
9 minut temu, Gość Gosc napisał:

Mi sie wcale nie kojarzy ze starsza pania. Teraz naprawde nadaja rozne imiona i nie patrza czy babcine czy nie. 

Samo imie bardzo mi sie podoba...Alina, Alinka, Alunia. Wspomniana Alicja stracila w moich oczach przez popularnosc. 

W tym momencie nie jest wazne czy kojarzy  sie imie ze stara babcia, a moze to nawet byc plusem.  Zobacz ile Marysi i Hani (imiona w moim otoczenia do niedawna kojarzone z wiejskimi) i Zosi teraz.

Gość Gość

Ślicznie!!! 

Alinka❤

Gość Gosc

Mi się kojarzy z Alina z miodowymi latami 😄 nie martw się ja tez chce imię jak dla starszej pani ponoć-Łucja. Także... Nie przejmuj się co inni pomyślą, jeśli tobie się podoba. 

Gość

Łabnie jest Alicja. Alunia, Alusia, Ala.Tak jak Aleksandra ,Ola Olusia, Oleńka. 

Gość gosc

Hmmm jeśli to imię Cię "korci" to trzymaj się go.. Często poprostu czujemy jakie imię nadać dziecku. Czemu właściwie patrzymy na to co myślą inni? Przecież to nasza decyzja, a o gustach się nie dyskutuje. 

Pozatym imię jest bardzo ładne. 

Gość gosc
18 minut temu, Gość Gosc napisał:

Mi się kojarzy z Alina z miodowymi latami 😄 nie martw się ja tez chce imię jak dla starszej pani ponoć-Łucja. Także... Nie przejmuj się co inni pomyślą, jeśli tobie się podoba. 

Lucja bardzo podskoczyla do gory i mozliwe, ze zrobi sie rownie popularna jak Alicja.  Jezeli popularnosc ci nie przeszkadza to ladne imie, ale jezeli chcialabys cos mniej spotykanego to szukalabym dalej.  Felicja jest bardzo malo uzywana, a w tym klimacie.

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

Lucja bardzo podskoczyla do gory i mozliwe, ze zrobi sie rownie popularna jak Alicja.  Jezeli popularnosc ci nie przeszkadza to ladne imie, ale jezeli chcialabys cos mniej spotykanego to szukalabym dalej.  Felicja jest bardzo malo uzywana, a w tym klimacie.

Tak? Nawet nie wiedziałam. Bo dosłownie wszyscy mi mówią, ze jak dla starej babci, a mi się bardzo te imię podoba. Raczej z Łucji nie zrezygnuje, no chyba ze moj maz się uprze na Milene, która teraz akurat w moim mieście jest bardzo popularnym imieniem. A na jakiej stronie oglądasz te statystyki? Jeśli mogę wiedzieć? Ja kiedyś oglądalam i było mało "Łucji". A co do "Alicji" to faktycznie, nawet jak oglądałam to bardzo dużo osób nazywa tak dziecko. 

Gość Gosc

Łucja nie jest popularnym imieniem! I też mi się podoba.

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Tak? Nawet nie wiedziałam. Bo dosłownie wszyscy mi mówią, ze jak dla starej babci, a mi się bardzo te imię podoba. Raczej z Łucji nie zrezygnuje, no chyba ze moj maz się uprze na Milene, która teraz akurat w moim mieście jest bardzo popularnym imieniem. A na jakiej stronie oglądasz te statystyki? Jeśli mogę wiedzieć? Ja kiedyś oglądalam i było mało "Łucji". A co do "Alicji" to faktycznie, nawet jak oglądałam to bardzo dużo osób nazywa tak dziecko. 

Wpisz noworodki 2019 i popatrz na rozne imiona nadawane w tym roku dzieciom w roznych miastach.  Lucji rzeczywiscie byla malo spotykana, ale w tym roku jest znacznie czesciej nadawana i pojawia sie na wielu tych listach.  Takze o ile jeszcze nie jest w fazie eksplozji ( i moze ja to ominac) o tyle zapowiada sie na kolejne popularne imie.  Milena napewno znacznie bardziej popularna.  Takze jezeli zalezy Ci na malo spotykanym imieniu to Lucja ma potencjal byla kolejna Michalina i Marcelina. 

Nie wiem dlaczego ludzie mowia Ci , ze imie jak dla starej babci jezeli Maryska, Hanka i Zoska sa na szczytach.  Nie sluchalabym.  Poza tym wyglada na to, ze przestana tak mowic poniewaz Lucja wyglada, ze stanie sie znacznie bardziej popularna.  Takze jezeli zlaezy Ci na odmiennym imieniu to pomyslalabym jeszcze.  Jezeli Lucja bardzo Ci sie podoba to spoko, niedlugo bedzie normalnym, a nie "babcinym" imieniem.  Wydaje mi sie, ze sporo osob ma dosyc tych powtarzajacych sie imion i probuja nazwac dzieci inaczej.  Tak bylo z Lilianna np kilka lat temu, a teraz popatrz.  

Gość Gość

Lucja

2013- nadana 24 razy

2015- 1 119

2018- 1 724

Lucja zdecydowanie jest popularna i z roku na rok idzie coraz wyzej.

Gość Gosc

Mi się podoba. 

Gość Jukita

Mi się podoba Łucja bardziej niż Alicja. A jeszcze bardziej Lucjana.

Gość gość

Alina, ładne też jest Malina, Elena ;)