Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Cześć mam problem mogę być w ciąży nie mam okresy od 3 dni wyczuwam pulsującą kule co robić 

Gość M jak M

Kupe mozesz co najwyzej zrobic.

Gość Gość

Zrób test ciążowy albo wybierz się do gina. Nikt nie powie Ci, że jesteś w ciąży czy nie, równie dobrze możesz być na coś chora i stąd brak okresu.

Gość aza

Nadal nie poszłaś do lekarza? Już prawie miesiąc temu pisałaś o tej kuli że masz ją od miesiąca. więc trwa to już 2 miesiace i dalej nigdzie nie byłaś?

Gość Gość
Przed chwilą, Zuzza napisał:

Boje się 

Czego?

Gość aza

No i co mamy na twój strach poradzić? 

Jakoś miesiąc temu przestałaś się bać. Teraz znów. Widzę że dla ciebie wszystko musi być związane z ciążą. Chyba że postanowiłaś znów się zapytać o to samo.

Gość Gosc

Idz na usg i sie nie wyglupiaj. Zobaczysz co tam jest. Jak sie nie zbadasz to problem nie zniknie. 

Gość aza

"Przepuklina brzuszna: objawy

Wszystkie postaci przepukliny brzusznej objawiają się elastycznym uwypukleniem, najczęściej w okolicy nadbrzusza, pępka, pachwiny lub blizny pooperacyjnej. Uwypuklenie to ma postać twardego i napiętego guzka, którego nie można cofnąć. Guzek ten powiększa się zwykle podczas kaszlu, wysiłku lub po oddaniu stolca.

Objawem współtowarzyszącym może być ból przypominający ten, który pojawia się w chorobie wrzodowej. Może on nasilać się przy kaszlu, podczas parcia na mocz czy stolec. Wraz z rozwojem przepukliny mogą pojawić się także wzdęcia, nudności i wymioty. Chory nie może oddać gazów, a później stolca."