Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Najemca

Mam problem z właścicielami mieszkania

Polecane posty

Gość Najemca

Witam wynajmujemy od babki mieszkanie płacimy dużo ale cisniemy się. Ponieważ ona nie chce nam usunąc tych starych mebli które bardzo przeszkadzaja w mieszkaniu bo my mamy swoje mebe. Teraz w każdym pokoju wszystkie meble są zagracona. Wlascieilka mówiła że nie ma obcji wnoszenia bo ona nie ma gdzie bo piwnica jest zagracona też meblami. Co robić. Nie chcę już się wyprowadzać. 

Gość Gość

A na śmietnik nie możecie wyrzucić albo komuś oddać? 

Gość Gość

A co ustaliliscie w momencie podpisywania umowy ? W mieszkaniu były meble w momencie spisania umowy i czy właścicielka wyraziła zgodę lub chęć zabrania mebli ? Jeśli nie albo nie było takiej rozmowy to nie masz prawa wymagać od niej że usunie meble , wynajęła mieszkanie umeblowane i najwidoczniej nie ma z nimi co zrobic 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

A na śmietnik nie możecie wyrzucić albo komuś oddać? 

Jak można wyrzucić na śmieci nie swoje rzeczy ? 

Gość Gnida

Gdy ja wynajmowalam mieszkanie i nie podobaly mi sie meble a wlasciciele tez nie chcieli zmian umiescilam je wszystkie w piwnicy tesciowej. Gdy wyprowadzilismy sie na swoje meble musialy wrocic do wynajmowanego przrz nas mieszkania. I nikt wtedy nie mial o nic pretensji

Gość Kika

Trzeba to było ustalić przy wprowadzaniu się i podpisywaniu umowy, przecież widzieliście, że są tam te meble. Ja jestem po stronie właścicielki, bo co ona ma teraz zrobić z meblami jak nie ma piwnicy? Wściekłabym się, gdybym wynajęła komuś umeblowane mieszkanie, a lokator po miesiącu domagałby się usunięcia mebli, o których wiedział, że są. 

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gnida napisał:

Gdy ja wynajmowalam mieszkanie i nie podobaly mi sie meble a wlasciciele tez nie chcieli zmian umiescilam je wszystkie w piwnicy tesciowej. Gdy wyprowadzilismy sie na swoje meble musialy wrocic do wynajmowanego przrz nas mieszkania. I nikt wtedy nie mial o nic pretensji

Dokładnie taka opcja też jest dobra . Zostawiasz mieszkanek w takim stanie w jakim otrzymałeś , ale jeśli właścicielka nie obiecała usunięcia mebli na własną rękę przy wpisaniu umowy to przykro mi ale to jest twój problem. Ona może nie mieć gdzie ich dać .

Gość gosc

a dlaczego sie tam wprowadzaliscie skoro sytuacja tak wyglada? trzeba bylo wynajac mieszkanie nieumeblowane

Gość gość

Jak umawialiście się z właścicielką? Jeżeli nie uzgadnialiście usunięcia mebli to rację ma ona.

Gość gosc

Najlepiej, żeby właścicielka wyrzuciła swoje meble, bo wy tak sobie życzycie, potem się wyprowadzicie, a właścicielka zostanie z pustym mieszkaniem. 

👍

Gość Gość

Wynajmijcie miejsce na graty w jakimś magazynie. 

Gość ika

Przy wyprowadzce macie przywrócić stan początkowy-  np zakleic dziury po gwozdziach w ścianach,  pomalować je na pierwotny kolor, zostawić takie samo umeblowanie. Możesz przenieść gdzieś meble (np wynająć magazyn) i kiedy się będziesz wyprowadzać,  wniesiecie je z powrotem. Właściciel nie moze tego zabronić,  co najwyżej może się wkurzyc i rozwiązać umowę. , ale jak pogadacie na spokojnie, nie powinien robić problemów.  Na własną rękę nie musi usuwać mebli i nie ma w tym żadnego interesu, bo wyprowadzicie się i zostanie z pustym mieszkaniem.

Gość gość

Zamiast płacić komuś jak piszesz sporo za wynajem, to może lepiej wziąć kredyt i kupić swoje? Nawet jak mieszkanie będzie bankowe, to przynajmniej meble sobie wstawisz jakie ci się podobają, a koszty będą podobne.