Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi

Moja coreczka bardzo zle wyglada. Jest az zielonkawa na twarzy, czemu?

Polecane posty

Gość mimi

Corka od piatku choruje, tzn. Miala goraczke, wysoka, ale tylko 2 dni, do tego lekki katar, giraczka szybko spadla. Nawet nie bylam u lekarza, bo byl weekend, a u nas na dyzurze w sb i nd jest multum ludzi i nie bylo jej sensu tam ciagac. Myslalam ze jest juz zdrowa, chcialam jutro ja wyslac do przedsxkola, ale ona od poludnia w ogole nie chce jesc, jest apatyczna, skarzy sie na bol brzucha. Spojrzalam na nia- jest bardzo blada, ma az taki zielonkawy odcien skory. Zasnela bardzo wczesnie, ma 37. Ma ktos pojecie co to moze byc?

Gość mimi

Dziecko ma 4 latka

Gość Gosc

Moja córka miala taki kolor skory jak nie robila kupy od 4 dni. 

A Twoja robi regularnie? U nas przy zatwardzeniach takich powyzej 3 dni to widac to juz bylo na twarzy dziecka. 

Gość mimi

Faktycznie, nie robila kupy....

Gość Gosc

To ja pisalam wyzej: To jutro zrob akcja " kupa" - woda z cytryna na czczo, wywar z suszonych sliwek, duzo wody, w ostatecznosci czopek i jak zrobi to zobaczysz jak odzyje. Moja corka to serio sie szara robila, oczy podkrazone, bol brzucha etc. 

Gość mimi

Dzieki, jakos na to nie wpadlam.Mala ma sklonnosci do zaparc. Niestety nie tknie surowych warzyw, wiec pewnie stad problem. 

Sliwki u nas zawsze dzialaja;-)

Gość Gosc

Zrób koniecznie morfoligie.  oby to było to o czym piszecie. Absolutnie nie chce Cię straszyć, ale nawet takie błahe objawy mogą być objawem białaczki.  Nie pisałabym tego gdyby nie to że Ty piszesz że jest bardzo blada. Nie panikuj, ale dla Świętego spokoju zrób morfologie. Życzę zdrowia !!

Ten czas ktory poswiecilas na napisanie tego powinnas zastapic pojechaniem do lekarza. Powodow moze byc milion 🙂 

Gość Monika

Skoro dziecko ma goraczke od piatku i skarzy sie na bol brzucha uwazam, ze powinnas pojechac na pogotowie.

Czy ona przyjmuje plyny?

Gość 🤗🤗🤗

Jest Shrekiem.

Gość mimi

Ale ta wysoka goraczka juz spadla. Dzis jadla i pila bardzo niechetnie. W sumie to malo pila.

Morfilogie miala ostatnio we wrzesniu, ale powtorze.

Gość gość

Niedługo na forach będą się pojawiać tematy " Moje dziecko nie oddycha. Co robic? " Do lekarza, kurde, a nie forum!. Nikt tu nie jest Duchem świętym ani dziecka na oczy nie widział.  Może i jakieś dziecko miało takie objawy i przeszło mu jak się wysrało, ale nikt ci nie zagwarantuje, że u twojego też tak będzie, bo przyczyna może być zupełnie inna. 

Gość Gosc

Tylko leć jutro rano na tą morfologie.  Nie czekaj . Niestety to świństwo potrafi zabić w kilka godzin. Oby to tylko wirus. Niepokojąca jest ta bladosc i ból brzucha. Dziecko nie musi byc na czczo (aby wykluczyć najgorsze). 

Gość Ghhuhga
8 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Zrób koniecznie morfoligie.  oby to było to o czym piszecie. Absolutnie nie chce Cię straszyć, ale nawet takie błahe objawy mogą być objawem białaczki.  Nie pisałabym tego gdyby nie to że Ty piszesz że jest bardzo blada. Nie panikuj, ale dla Świętego spokoju zrób morfologie. Życzę zdrowia !!

Aha „nie panikuj” - „nie chce straszyc”... na cholere piszesz takie rzeczy? Oczywiscie ze chcesz straszyc. Jesteś jedna z tych „zakłuło cie w uchu - to pewnie rak”. Lepiej ci teraz? Ludzie, najpierw sie zaklada ze dziecko ma infekcje i idzie do lekarza a nie szuka przyczyny od d strony. 

Autorko - do lekarza a nie na durne kafe z chorym dzieckiem.