Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Doświadczone Mamusie potrzebuje porady 
Ostatni raz miałam miesiączkę 21.12.2018r 
W styczniu brak miesiączki i testy negatywne, na początku lutego testy pozytywne, dziś usg, pęcherzyk 1,1cm brak zarodka, co mogę myśleć??? Ogólnie powinien być 9tc ale już sama nie wiem, proszę o radę. Nie było to planowane ale jednak się martwię że będzie coś nie tak a się cieszymy , ginekolog mi powiedział że mogłam później zajść albo poronienie. Jak to było u Was?

Gość Gosc

Masz regularny okres? Jeśli nie to mogłaś zajść później. 

Okres ok 30dni i nie bardzo reguralny ze względu na stres i bardzo duże zmiany 

Gość Gosc

W takim razie ciaza może być że tak powiem "mlodsza", tak jak mówi lekarz. U mnie był okres nieregularny również. Ostatni okres miałam początek czerwca, nie martwio mnie to, ze nie mam okresu, bo potrafiłam nie mieć 3 miesiące, 6 miesięcy, a nawet rok! Także... Dla mnie brak okresu to było nic... Dlatego do lekarza poszłam na początku sierpnia i to wcale nie z powodu myśli o ciąży, czy braku okresu. Po prostu tak mnie bolały piersi, ze nie mogłam nocą spać. Musiałam robić okłady... I poszłam przerażona, ze mam niestety jakaś chorobę piersi. Ale lekarz zbadał i po 2 miesiącach od okresu był 7 tydzień, była już akcja serca. I ciaza również była "młodsza na usg" bo wg ostatniego okresu powinnam być 2 tyg dalej, czy jakoś tak, bo już nie pamiętam. Ale napewno mówił, ze jest młodsza. I każdy lekarz to mówił. A krwawienia jakieś były? Bóle podejrzane? Oczywiście ból na okres to norma. Przynajmniej ja miałam. A podobno ciąża książkowa... 

Gość Gosc

No czyli tez powinnam być wtedy w 9 tc, a byłam w 7 tc. 

Niby tak, ale się boję że u mnie jest coś nie tak. Dla kogoś dwa miesiące, może stres i podobne. Boję się, beta ponad 1500 roznicy.. W ciągu 2dni.. A wiem że za duża nie może być. 

Niby w 9tc powinnam być a pęcherzyk ledwo 1,1cm i brak zarodka 

Gość aza

Ile dokładnie wynoszą obie bety? Podaj konkretne wartości.

Kiedy masz kolejne usg?

Gość zuzia

Najlepiej jest sobie wszystko zaplanować za pomocą cyclotestu, czy też sprawdzić dni płodne ;)