Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

jestem nauczycielką, chcę zmienić pracę

Polecane posty

Gość gosc

Skończyłam studia biologiczne, pracuję w szkole jako nauczyciel. Jestem sama, niestety ale zarobki uniemożliwiają mi rozwój, kupno mieszkania, zwiedzanie świata. Wiecie, takie rzeczy o których każdy mówi, że są celem w życiu. Mam 30 lat, więc jestem jeszcze młoda. Wcześniej pracowałam w różnych sklepach - było to głównie w trakcie studiów. Później zaczęłam pracę w szkole - to była wielka radość, spełniałam się, cieszyłam każdym dniem. Od jakiegoś czasu zupełnie inaczej na to patrzę - już nie widzę tego co kiedyś, bo na pierwszy plan wysuwają się realia - kiepska pensja, uwiązanie w szkole, ogromny brak szacunku, tony zbędnej papierologii. Doszło do tego, że nie przyznaję się głośno jaki zawód wykonuję - właśnie ze względu na reakcje otoczenia.

Zaczynam myśleć nad zmianą pracy. Wiem, że te kilka lat w szkole zrobiły mi dużo złego. Zabrały mi pewność siebie, wiarę we własne możliwości. Nie wiem co innego mogłabym robić. Boję się podjąć jakiekolwiek ryzyko. Nie ma u nas ofert pracy dla absolwentów mojego kierunku. 

Nie wiem nawet po co to piszę, chyba po to żeby się wyżalić. Każdy w moim otoczeniu powiedziałby, że wymyślam, bo przecież my nauczyciele mamy tak dobrze. Nie wiem kto ma, ja nie. Moje 1800 zł nie pozwala mi na nic. Jedynie życie z miesiąca na miesiąc.

Gość polecamci

haha bedzie tylko lepiej bo pisiory zmniejsza pit z 18 na 17 proc. i podwyzsza k u p. ponoć przy 3 k netto moze zostac podatnikowi nawet 1000 zl rocznie 😄 to cie powinno zachecic do pozostania w tej pracy 😄