Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Co zrobić aby córka partnera mnie pokochała albo chociaż zaakceptowała

Polecane posty

Gość Gość

Ona ma 7 lat i wini mnie za rozpad małżeństwa swoich rodziców i nic co powiem nie wpływa na nią 😞 

Gość ...

Dziwisz się? Nigdy cię nie polubi. Ja bym nigdy nie zaakceptowała innej baby u boku taty chodź mam 30 lat

Gość aaz

Ile czasu jesteście razem?

Ile minęło od rozstania jej rodziców?

Była w tym rozpadzie twoja wina?

Gość gosc

Traktuj ją z szacunkiem, miło ale też stawiaj granicę. Bądź dla niej "ciocią", nie żoną/partnerką jej ojca. Małą musi sie przyzwyczaić do nowej sytuacji, do nowej osoby. Powodzenia, z Twoim nastawieniem powinno być dobrze :)

Gość Gość

Znam ją od urodzenia, z jej ojcem jesteśmy para oficjalnie od 3 miesięcy. 

Gość Gość

Czyli co? Przyjaciółka rodziny która odbiła męża koleżance .

Gość Iubire

Szanuj jej matkę (w działaniu i w sercu, dzieci to czują) i uznaj,  że ona i jej mama były przy Twoim partnerze Pierwsze i zawsze będą. 

Gość ola.m

Miałam 13 lat gdy moi rodzice się rozwiedli. W tamtym czasie duzy wpływ miało zachowanie mamy (mowienie źle o ojcu i macosze) i ojca (mowienie zle o mamie), wiec relacje ze wszystkimi były rożne.

W duzej mierze zalezy od rodzicow i partnerow rodzicow. Partnerzy moich rodzicow nigdy sie nie wtracali w kwestie wychowania czy nie mowili mi co mam robic. Dobre relacje zdubudujesz pokazujac troske, ze lubisz te dziewczynke i o nia dbasz (tak po prostu bezwarunkowo, nie dlatego bo coś oczekujesz w zamian).

Jezeli ona nie mieszka z matka i ma slaby kontakt lub malo to warto byloby dac jej tej kobiecej milosci i opieki. Najgorsze co moglo byc to gdy partnerka ojca byla zazdrosna o jego relacje z corkami (helo, dorosli ludzie powinni byc choc troche dojrzali emocjonalnie), wiadomo dzieci są ważne ale wasza relacja, Twoja i partnera tez jest wazna. Moze gdy mała zobaczy, ze jestescie razem szczesliwsi, niz np tata byl z jej mama to tez pomoze w szybszym zaakceptowaniu. Zabieraj ja na babskie wypady i po prostu spedzaj z nia czas np podziel sie swoja pasja i ona swoja z Toba. To jest zawsze trudna sytuacja i potrzeba czasu.

Gość sienna

Na milosc z  jej strony nie masz szans, o akceptacje twojej osoby i sytuacji powinien postarac sie ojciec dziewczynki. Nie probuj na sile walczyc o jej uczucia, dziecko musi nauczyc sie akceptacji, traktuja ja po prostu przyjaznie z wyznaczeniem granic.