Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jestem za dziecinna jak na swój wiek?

Polecane posty

Gość Gość

Dobry wieczór.Mam 20 lat i jestem dziecinna.Ubieram się ja nastka i nie widzę w tym nic złego (sama niedawno miałam naście lat).Jestem rozkojarzona,wesołkowata,dziecinna i słodka.Uwielbiam misie i różowe ubrania.Mam dopiero 20 lat,i to b.mało lat.Mam pytanie do kobiet tutaj.Czy to coś złego że taka jestem?Nie czuje sie jeszcze kobietą,Robi mi sie przykro jak słyszę że jestem za duża na to czy tam to i że powinnam miec chlopaka a za 2 lata dziecko.Ale ja mam dopiero 20 lat,co to za wiek?Czy kazda dziewczyna tak szybko dojrzewa i powaznie mysli?Studiuje, i dorabiam sobie.Ciesze sie młodościa.Nie niszcze ludzi.W Polsce jestem już uznawana za kobietę,która jest duża i powinna mieć dzieci.A ja uważam że to za wcześnie i nic złego nie robie.Co o tym uważacie?😭😭😔

Gość Gość

sądzę że jesteś dorosła i młoda,ale kobietą już jesteś :classic_smile: porozmawiaj o tym z psychologiem

Gość Stara baba pisze 🍇🍊

Szok ze takie tematy sa zakladane 😂 Luzie i tak ci powiedza ze to nienormalne,bo tu taka mentalnosc. W Polsce kobiety młodo rodziły i to sie raczej nie zmieni.Co nie daje uprawnienia do zwracania uwagi takim gąskom jak ty.To całkowicie naturalne i normalne.20 lat to bardzo młodziutki wiek dla dziewczyny 😀 Sama bym tyle chciała mieć,ale mam 39 i co poradze😂🍒🍒 A co do ubioru,to każdy sie nosi jak chcę 😘

Gość xyz

Miej w dupie co inni mówią 

Gość Gość

autorka już zapomniała o temacie ?

Gość 17 la

Mam ten sam problem,tylko mam 17 lat 😇.Rodzina uważa że skoro za rok mam 18 i powinnam być odpowiedzialna i sumienna.Ale ja nie chce!Jestem nastolatką i dalej nią będę 😉 A znam facetów dużo starszych,mają po 23,27 lat i są mega dziecinni.To nie sprawiedliwe!A ja uważam że dużo dziewczyn jest taka sama,tylko dziewczyny wychowuje sie bardziej surowo.Nie znam sie na tym xd Ale to jest chore i nie powinno tak być 

Gość Gość

O co toczyć tyle piany?Tak,masz bardzo młody wiek.Tak,to nic złego że taka jesteś.Ale to,że nie chcesz być rozważna ani odpowiedzialna,mądrzejsza...To droga na manowce.Ja w twoim wieku też taka byłam :)))) 20-24 lata to naprawdę mało,zgadzam się z Wami.Ale w życiu drogie dziewczyny,trzeba coś robić :)))) 

Gość Gość

Up :)))

Gość Gość

Masz 20 lata; więc zgodnie z prawem jesteś osobą dorosłą.
Teraz dochodzimy do części dojrzałości; każdy z nas ma w sobie dziecko, które w końcu staje się odrętwiałe i traci niewinność codziennym hukiem życia, trudnościami i tragediami, którym musimy stawić czoła w naszym życiu. Utrzymanie tego dziecka w sobie nie jest tak łatwe, jak się wydaje. 

Masz w sobie wielki dar, bycie dziecinnym, bycie kochającym zabawę, bycie beztroskim. Proszę, nie oddawaj tego za nic ani nikogo na tym świecie. Dziesięć lat później zdasz sobie sprawę, jak cenny był ten czas i chciałabyś móc cofnąć się w czasie i znów być dziecinnym. Nie zmieniaj się dla świata.

Jesteś znacznie młodsza niż nawet moja siostra, więc zostawiam ci małą radę: 
Starzej się, jeśli musisz, ale nigdy nie dorośnij ! :)

Gość Gość

***20 lat miałam napisać 🙂

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Masz 20 lata; więc zgodnie z prawem jesteś osobą dorosłą.
Teraz dochodzimy do części dojrzałości; każdy z nas ma w sobie dziecko, które w końcu staje się odrętwiałe i traci niewinność codziennym hukiem życia, trudnościami i tragediami, którym musimy stawić czoła w naszym życiu. Utrzymanie tego dziecka w sobie nie jest tak łatwe, jak się wydaje. 

Masz w sobie wielki dar, bycie dziecinnym, bycie kochającym zabawę, bycie beztroskim. Proszę, nie oddawaj tego za nic ani nikogo na tym świecie. Dziesięć lat później zdasz sobie sprawę, jak cenny był ten czas i chciałabyś móc cofnąć się w czasie i znów być dziecinnym. Nie zmieniaj się dla świata.

Jesteś znacznie młodsza niż nawet moja siostra, więc zostawiam ci małą radę: 
Starzej się, jeśli musisz, ale nigdy nie dorośnij ! :)

Piękniej bym tego nie napisał.A ludzi olać,jesteś młodziutka i jako dziewczyna masz prawo być dziecinna,nie koniecznie dojrzała.Skoro matkujace kobiety są wporzo,to niech opiekujacy sie i dojrzali mężczyzni partnerkom też zaczną być.Nie lubię poważnych kobiet.Dziecinność to nic złego.

Gość Gość

A dla mnie to nie normalne.W tym wieku brałam ślub,a jak miałam 22 to miałam już dziecko.

Gość Abcd
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

A dla mnie to nie normalne.W tym wieku brałam ślub,a jak miałam 22 to miałam już dziecko.

i co z tego?w tym wieku mozna ale nie trzeba