Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sad but True

Miłość to dar od Boga i nie każdemu jest dane jej zaznać. Trudno, byle tylko nie robić sobie złudnych nadziei bo to najbardziej męczy i to w dodatku obie strony

Polecane posty

Gość Gość
28 minut temu, Gość gość napisał:

Raczej twoja podłość, nienawiść i brak serca wrócą do ciebie, chcociażbyś sobie nie wiem jak wycierała fałszywą gębę bogiem, obłudnico. 

A pod kogo ja sie podszywam, podpisując "gość"? lecz się paranoiczko. 

Bóg nas osądzi. 

Na podstawie jednego postu wyciągnęłaś takie wnioski o mnie?

Noszenie damskiej bielizny nie czyni kobiety.

Gość Marzyciel

O cholera rozpracowali mnie. 

Gość gościówa

2 minuty temu, Gość Marzyciel napisał:

O cholera rozpracowali mnie. 

Lepiej wytłumacz Zaczarowanej czemu każesz jej odpuścić??Taki z ciebie dżentelmen?

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Sad but True napisał:

A czasu co raz mniej 

Ważne by kochać i chcieć jak najlepiej dla ukochanej osoby.

Gość Marzyciel

Z niczego nie będę się tłumaczył. Niech ona się wali 🙃

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Ważne by kochać i chcieć jak najlepiej dla ukochanej osoby.

I nie bać się kochać.

Gość gościówa
2 minuty temu, Gość Marzyciel napisał:

Z niczego nie będę się tłumaczył. Niech ona się wali 🙃

Ale z ciebie cham

Gość Marzyciel

7 minut temu, Gość gościówa napisał:

Ale z ciebie cham

A na co liczyłaś? Ostatecznie mogę cię przeroohać, ale tylko raz. 

6 minut temu, Gość Marzyciel napisał:

A na co liczyłaś? Ostatecznie mogę cię przeroohać, ale tylko raz. 

Lecz sie na glowe cymbale

Gość Marzyciel
8 minut temu, Zaczarowana napisał:

Lecz sie na glowe cymbale

Zapraszam, mam do zaoferowania pałę do obrobienia i 20 pln. 

Gość gosciowa
5 minut temu, Gość Marzyciel napisał:

Zapraszam, mam do zaoferowania pałę do obrobienia i 20 pln. 

Ty jesteś nienormalny czlowieku😂😂😂

Gość Marzyciel
1 minutę temu, Gość gosciowa napisał:

Ty jesteś nienormalny czlowieku😂😂😂

Jak najbardziej normalny. Jakiejś delikatnej wrażliwej bym tego nie zaproponował, ale takiej gościówie w sam raz. 

To kiedy, bo widzę że Ci się spodobało? 

Gość Gość7

...yczna ta wasza dyskusja się robi. Ja tylko na marginesie chcę dodać, że dwie osoby mogą razem przeżyć całe życie (pewnie więcej niż większość z was ma) i Bóg naprawdę nie musi mieć z tym żadnego związku. 

Gość mmm
4 godziny temu, Gość Sad but True napisał:

A czasu co raz mniej 

tjaaa

Gość fara

Miłość to miłość, a to co między płciami to BIOLOGIA  - miłość w niższej wersji. Jedno nie musi towarzyszyć drugiemu, ludziem ylą te rzeczy.

Gość Gosc
7 godzin temu, Gość Sad but True napisał:

A czasu co raz mniej 

To się pośpiesz . 

Gość Smakosz

Znam osoby które wcale nie latają do kościoła, a stworzyły trwałe i szczęśliwe małżeństwa. I znam takich, co starali się całe życie, a Bóg dał im jedno wielkie g. Jak chcesz mieć szczęście na ziemi, to nie oglądaj się na Boga, bo on ci raczej zabierze, niż da. Bóg jest wrogiem ludzkiego szczęścia, tak jak jego księża, zakonnice, zakonnicy i świeckie oszołomy. Ci zawsze powiedzą człowiekowi, że ma być sam bo np. nie jest dość doskonały, swięty, żeby zasłużyć na miłość, związek itd. Pamiętajcie wtedy, że wasza samotność jest na rękę duchownym - samotni ludzie częściej chodzą do kościoła i dają na tacę, niż ci co mają współmałżonka i dzieci. Dlatego księża i zakonnice zawsze będą dążyć do waszej samotności, motywując to religią, wiarą, waszą rzekomą niedojrzałością itd. A tak naprawdę chodzi jak zwykle o PIENIĄDZE.

Najśmieszniejsze i najtragiczniejsze zarazem jest to, że zawsze się znajdą świeccy gotowi wmówić sobie i szerzyć te kłamstwa. 

Żadna religia tak mocno nie uderza w przetrwanie własnej społeczności, jak chrześcijaństwo, gdzie promowana jest samotność i cierpienie. Dobrze, że tak niewielu bierze to sobie naprawdę do serca. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Smakosz napisał:

Bóg jest wrogiem ludzkiego szczęścia

bzdury opowiadasz, Bóg chce żeby wszyscy byli szczęśliwi. On zsyła dar radości na dwójke ludzi i ta radość z wzajemnej bliskości ich łączy.

Na pewno nie pozwoli nikomu żyć w samotności jeśli ktoś pragnie mieć kogoś u boku.

Gość Smakosz

To ty bzdury opowiadasz. Mnie bóg zabierał każdą nadzieję na związek i nie tylko pozwolił ale tez skazał na samotność. Bóg jest nienawiścią i najbardziej rozkoszuje się naszym cierpieniem i strachem. 

Gość Smakosz

Bóg jednym daje a innym wszystko zabiera, żeby byli nieszczęśliwi, grzeszyli, bluźnili, tracili wiarę i nadzieję, a w końcu popełniali samobójstwa. Bóg jest wcielenim okrucieństwa i niesprawiedliwości. 

Gość gosc
4 minuty temu, Gość Smakosz napisał:

Bóg jednym daje a innym wszystko zabiera, żeby byli nieszczęśliwi, grzeszyli, bluźnili, tracili wiarę i nadzieję, a w końcu popełniali samobójstwa. Bóg jest wcielenim okrucieństwa i niesprawiedliwości. 

a ty sam w te bzdury nie wierzysz, ale nudzi ci sie i lubisz trollować. Nawróć sie ! 

Gość Smakosz
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

a ty sam w te bzdury nie wierzysz, ale nudzi ci sie i lubisz trollować. 

Wierzę bo to moje zycie a nie jakies bzdury. 

Cytat

Nawróć sie ! 

Bo ty mi każesz? Najpierw zjedz moja kupę. 

Gość Smakosz

Najpierw piszecie że milosc to dar od boga i nie kazdemu jest dane jej zaznac, a potem że bóg na pewno nie pozwoli nikomu żyć w samotności jeśli ktoś pragnie mieć kogoś u boku? To się zdecydujcie, bo sami sobie przeczycie. Jesteście nielogiczni jak cała ta religia. 

Gość gość

Najpierw piszecie że milosc to dar od boga i nie kazdemu jest dane jej zaznac, a potem że bóg na pewno nie pozwoli nikomu żyć w samotności jeśli ktoś pragnie mieć kogoś u boku? To się zdecydujcie, bo sami sobie przeczycie. Jesteście nielogiczni jak cała ta religia. 

no bo to dar, nie obligatoryjny, jak sie spiszesz to ci Bóg wynagrodzi hojnie. A nie jak tutaj psioczył ktoś że przeklina Boga bo mu nie dał, phi no dziwne czemu mu nie dał 

Gość Smakosz

Kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa. Ja  sie spisywałem całymi latami i bóg mnie cały czas tylko niszczył i wszystko odbierał. Jestem pewien, że masz mniej zasług ode mnie, za to  bardziej niewyparzony pysk. 

Gość Smakosz

Bóg wcale nie daje człowiekowi według jego zasług. Bóg jest niesprawiedliwy i karze nas za dobro a wynagradza za zło. 

Gość gość

ja sie licytować z tobą nie będę, póki co sam jeszcze nie zasługuje na miłość i o tym wiem, ale wiem też, że przyjdzie do mnie jak zrobie ze sobą porządek. Dziś rano szedłem z pogodą ducha, i obce dziewczyny sie do mnie uśmiechnęły, o tak to działa, jak masz w sobie pogode ducha to nagle wszystko działa jak natura chciała.

Gość Smakosz
3 minuty temu, Gość gość napisał:

ja sie licytować z tobą nie będę, póki co sam jeszcze nie zasługuje na miłość i o tym wiem, ale wiem też, że przyjdzie do mnie jak zrobie ze sobą porządek. Dziś rano szedłem z pogodą ducha, i obce dziewczyny sie do mnie uśmiechnęły, o tak to działa, jak masz w sobie pogode ducha to nagle wszystko działa jak natura chciała.

Ja robię ze sobą porządek i dostaję za to  od boga pięścią po głowie całe zycie. A te dziewczyny pewnie się z ciebie śmiały imbecylu. 

Gość gość

Ja robię ze sobą porządek i dostaję za to  od boga pięścią po głowie całe zycie. A te dziewczyny pewnie się z ciebie śmiały imbecylu. 

no bo byłes tam i stałes, a i tak śie ze mnie śmiały że aż kierowca autobusu zatrzymał sie na skrzyżowaniu i wyszedł i beke krecił na srodku ulicy 

Gość Smakosz

Porządek to można robić całe zycie a bóg ma to w swojej boskiej d. bo dlaczego miałby dać nam coś dobrego? On jest zainteresowany wyłącznie naszym cierpieniem. Jak jesteśmy mu wierni to sra na nas bo nie musi nic robić.