Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariano

Nocleg dla żony w hotelu - prośba o opinię mężatek

Polecane posty

Gość Mariano

Witajcie,

Moja żona ma 29 lat, mamy dwójkę małych dzieci. Ostatnio ciągłe choroby przynoszone z przedszkola, od kilku lat kompletny brak snu. Żona od kilku dni w żartach powiada, że musi iść do psychiatry i w końcu chciałaby przespać jedną noc bez płaczu dzieci. Niestety nie ma opcji, żebyśmy wyskoczyli gdzieś sami na weekend, więc wpadłem na pewien pomysł.

Z okazji nadchodzącego dnia kobiet chciałbym wykupić żonie nocleg w luksusowym hotelu, ja zostane z dziećmi, a ona pójdzie sobie na dobę hotelową sama odpocząć. Zje sobie pyszny obiad i kolację w hotelu, później będzie robić co jej się tylko podoba (mieszkamy w dużym mieście więc rzeczy jest mnóstwo), zakupy, aquapark, masaż, puby itp. Do tego jakaś karta podarunkowa do ulubionych sklepów.

Pytanie do was, drogie mężatki. Czy spodobałby się wam taki prezent? Jaka byłaby wasza reakcja, jakbyście coś takiego usłyszały? Chcialbym, żeby odpoczęła, zapomniala choć na chwilę że ma dzieci, męża, obowiązki, a dotknęła chociaż na chwilę odrobiny luksusu i poczuła się przede wszystkim jak atrakcyjna kobieta.

Proszę o opinie 🙂

Pozdrawiam

Gość gwoli wyjasnienia

Swietny pomysl ale pewnie nie kazda kobieta by sie tym zachwycila bo kobiety sa bardzo rozne. Nie kazda kobieta cieszy sie perspektywa bycia sama w hotelu 🙂 Az nie moge uwierzyc, ze nie mozecie na jedna jedyna noc zalatwic opieke dla dzieci, zeby na przyklad razem spedzic ta noc w hotelu. 

Gość mariano
3 minuty temu, Gość gwoli wyjasnienia napisał:

Swietny pomysl ale pewnie nie kazda kobieta by sie tym zachwycila bo kobiety sa bardzo rozne. Nie kazda kobieta cieszy sie perspektywa bycia sama w hotelu 🙂 Az nie moge uwierzyc, ze nie mozecie na jedna jedyna noc zalatwic opieke dla dzieci, zeby na przyklad razem spedzic ta noc w hotelu. 

Uwierz mi, że jakby była taka możliwosc to juz dawno bysmy tak zrobili. Hotel kilkaset metrow od naszego domu, wiec jak jej sie bedzie podobac to zawsze moze wrocic w 10 minut piechota 🙂

Gość ;) ;) ;)
31 minut temu, Gość Mariano napisał:

Witajcie,

Moja żona ma 29 lat, mamy dwójkę małych dzieci. Ostatnio ciągłe choroby przynoszone z przedszkola, od kilku lat kompletny brak snu. Żona od kilku dni w żartach powiada, że musi iść do psychiatry i w końcu chciałaby przespać jedną noc bez płaczu dzieci. Niestety nie ma opcji, żebyśmy wyskoczyli gdzieś sami na weekend, więc wpadłem na pewien pomysł.

Z okazji nadchodzącego dnia kobiet chciałbym wykupić żonie nocleg w luksusowym hotelu, ja zostane z dziećmi, a ona pójdzie sobie na dobę hotelową sama odpocząć. Zje sobie pyszny obiad i kolację w hotelu, później będzie robić co jej się tylko podoba (mieszkamy w dużym mieście więc rzeczy jest mnóstwo), zakupy, aquapark, masaż, puby itp. Do tego jakaś karta podarunkowa do ulubionych sklepów.

Pytanie do was, drogie mężatki. Czy spodobałby się wam taki prezent? Jaka byłaby wasza reakcja, jakbyście coś takiego usłyszały? Chcialbym, żeby odpoczęła, zapomniala choć na chwilę że ma dzieci, męża, obowiązki, a dotknęła chociaż na chwilę odrobiny luksusu i poczuła się przede wszystkim jak atrakcyjna kobieta.

Proszę o opinie 🙂

Pozdrawiam

Przemyśl czy 8 marca nie jest dniem kiedy może zaciążyć? Czy jest dobrze zabezpieczona? :D

Gość ania

pamietaj koniecznie z masazysta 🤣 to zart, a pomysl swietny. Milego wypoczynku dla zony, a ty bierz gleboki oddech poza cierpliwoscia nie masz nic do stracenia 😎, pamietaj zebys ty z dziecmi pod oknem hotelu nie stal steskniony 😎. Tobie zycze milej zabawy z dziecmi. Pozdrawiam ania

Gość ania

po krotkim przemysleniu wprowdzam poprawke, do dzieci opiekunka a na wypoczynek wspolnie sie udac. Dzien kobiet a i ty skorzystasz 😉. W razie problemow z dziecmi niania was znajdzie 😎. Pozdrawiam ania

Gość Gość

A ja rozumiem problem z zostawieniem dzieci pod okiem opiekunki. Nie zaufałabym osobie która widzę pierwszy raz w życiu, i moje dzieci na pewno też nie. Zostawienie zdezorientowanych dzieci z obcą kobietą nie byłoby dla mnie żadnym releksem i odpoczynkiem. Pomysł bardzo dobry, dzieci podrosną na tyle żeby zrozumieć że zostają z nianią, znajdziecie na spokojnie jakąś odpowiedzialną osobę i jeszcze będziecie mieli czas dla siebie... a póki co pomysł super ☺

Gość mariano
24 minuty temu, Gość ania napisał:

pamietaj koniecznie z masazysta 🤣 to zart, a pomysl swietny. Milego wypoczynku dla zony, a ty bierz gleboki oddech poza cierpliwoscia nie masz nic do stracenia 😎, pamietaj zebys ty z dziecmi pod oknem hotelu nie stal steskniony 😎. Tobie zycze milej zabawy z dziecmi. Pozdrawiam ania

Pełne zaufanie jest wiec stać nie zamierzam. Poza tym żonka ma całkiem pokaźną kolecję "zabawek", które jej spakuję, żeby mogła się odstresować ;)

6 minut temu, Gość ania napisał:

po krotkim przemysleniu wprowdzam poprawke, do dzieci opiekunka a na wypoczynek wspolnie sie udac. Dzien kobiet a i ty skorzystasz 😉. W razie problemow z dziecmi niania was znajdzie 😎. Pozdrawiam ania

Zostawiłabyś dzieci 3 i 1 na noc z opiekunką, której kompletnie nie znają i Ty nie znasz? Nie ma opcji.

Gość ania

tak, zostawialabym dzieci, zadowoleni rodzice to szczeliwe dzieci. Rodzice bedac sfrustrowani odreagowywuja zlosc wlasnie na dzieciach chocby sie zapierali rekoma i nogami ze nie prawda. Daleko nie bedziecie ,tym bardziej jakby cos sie stalo to mozesz wrocic ty. 

Gość ania

o dzieci bym sie nie martwila, bardziej bym sie martwila o was, bo stan zony nie wierze, ze nie odbija sie na waszym  malzenstwie. Dbajcie o milosc w malzenstwie wspolnie ,bo potem moze okazac sie, ze w zupelnie innych kierunkach podazacie. 

Gość gość
6 minut temu, Gość ania napisał:

Aniu czy twój partner dałby ci w nocy spać w tym hotelu?? Myślisz że byś wypoczęła? :D

Gość ania

dowcipnis z ciebie moj maz by ze mna pojechal 🤣

Gość Mariano
25 minut temu, Gość ania napisał:

tak, zostawialabym dzieci, zadowoleni rodzice to szczeliwe dzieci. Rodzice bedac sfrustrowani odreagowywuja zlosc wlasnie na dzieciach chocby sie zapierali rekoma i nogami ze nie prawda. Daleko nie bedziecie ,tym bardziej jakby cos sie stalo to mozesz wrocic ty. 

Po Twoich wpisach można wywnioskować z dużą dozą prawdopodobienstwa, że nie masz dzieci. Moja żona w ogóle nie potrafiłby się rozluźnić jakby wiedziała że dzieci są z obcą osobą. Poza tym, wpuścić obcą babkę do domu, na noc? Nie wyobrażam sobie tego. Nasze małżeństwo jest udane, więc nie masz się co martwić ;)

16 minut temu, Gość gość napisał:

Aniu czy twój partner dałby ci w nocy spać w tym hotelu?? Myślisz że byś wypoczęła? :D

No wlasnie! Ona ma się wyspac, a ze mną by się jej to na pewno nie udało :p

Gość Xxx

Jak dla mnie taki samotny wieczór e dzień kobiet to słaby pomysł. Każdy jest inny, ale wolałbym już w domu kolację (przygotowaną przez meża lub cos zamówionego), a w nocy mozesz wstawać do dzieci tylko Ty. Taki samotny obiad, kolacja i włóczenie po pubach, jak ludzie będą raczej w parach lub w grupach może być przygnębiające. Już bardziej pobyt w spa (nawet bez noclegu) jest chyba lepszy.

Gość ania

Juz takiej matki polki nie rob z zony, ze nie moglaby bez dzieci jednej nocy przezyc, jak tak jest to musicie miec jedyny temat dzieci, pamietaj one szybko rosna. Tobie bardziej szkoda kasy na opiekunke, zrobisz jak  zechcesz twoje zycie, ale nie mow, ze nie innej opcji bo jest duzo mozliwosci, troche wyobrazni. Napisz porady o tym w jaki sposob stan zony nie wplywa na malzenstwo, mysle, ze to moze pomoc innym, bo nie wierze w to a ja z ciekawosci przeczytam. 

Gość Xxx

Żona pracuje? Macie dzieci 1rok  i 3 lata, więc jeżeli nie macie opiekunki to pewnie nie pracuje. 

A Ty nie jesteś zmęczony? Tylko żona wstaje do dzieci? Może dobrym pomysłem jest większe zaangażowanie z twojej strony w opiekę nad dziećmi.

Gość Mariano
17 minut temu, Gość ania napisał:

Juz takiej matki polki nie rob z zony, ze nie moglaby bez dzieci jednej nocy przezyc, jak tak jest to musicie miec jedyny temat dzieci, pamietaj one szybko rosna. Tobie bardziej szkoda kasy na opiekunke, zrobisz jak  zechcesz twoje zycie, ale nie mow, ze nie innej opcji bo jest duzo mozliwosci, troche wyobrazni. Napisz porady o tym w jaki sposob stan zony nie wplywa na malzenstwo, mysle, ze to moze pomoc innym, bo nie wierze w to a ja z ciekawosci przeczytam. 

#aniaekspert :D

dziękuję za Twoją opinie, już wystarczy :)

PS

pogadamy jak będziesz miała własne dzieci 😎

Gość Mariano
9 minut temu, Gość Xxx napisał:

Żona pracuje? Macie dzieci 1rok  i 3 lata, więc jeżeli nie macie opiekunki to pewnie nie pracuje. 

A Ty nie jesteś zmęczony? Tylko żona wstaje do dzieci? Może dobrym pomysłem jest większe zaangażowanie z twojej strony w opiekę nad dziećmi.

Oczywiście że wstaje i też jestem strasznie zmęczony od ciągłego braku snu. Ale jak się to ma do mojego pytania, co mężatki sądzą o takim prezencie (najlepiej takie co mają już dzieci i będą racjonalnie do tematu podchodzic)? 😉

Gość Xxx
4 minuty temu, Gość Mariano napisał:

Oczywiście że wstaje i też jestem strasznie zmęczony od ciągłego braku snu. Ale jak się to ma do mojego pytania, co mężatki sądzą o takim prezencie (najlepiej takie co mają już dzieci i będą racjonalnie do tematu podchodzic)? 😉

Napisałam Ci wcześniej- dzieci mam 2, ale już starsze.

Gość Gosciowa

Ja neszcze dzieci nie mam, ale męża tak - liczy się?:) Myślę, że pomysł jest bardzo fajny, oczywiście zależy od osoby bo nienkażdy lubi luksusowe hotele. Ale pomysł, żeby mogła się na spokojnie wyspać, mieć czas dla siebie, może zrobić jakiś zabieg jest fajny. Ja nie kupowałabym nic w ciemno, tylko wymyslila najpierw konkretna propozycje, zagadala z zona i wtedy sfinalizowala. W razie jakby sie okazalo ze ona tego nie chce albo nie potrzebuje bedzie szansa zmodyfikowac pomysl, bez strachu ze juz cos jest zaplacone i "trzeba":)

Gość ania

no to Mariano mozemy porozmawiac bo dzieci mam, a ja powiem w ten sposob pogadamy za 10 lat, czy dalej bedziesz szczesliwy, wiecej luzu mniej nadecia. Pamietaj ten sie smieje, kto sie smieje ostatni

Gość Emi 30

Pomysl super, ale dzien kobiet spedzcie razem, a hotel nastepnego dnia;) roszumiem Teoja zone w 100%, mam dwoje malych dzieci - 4 i 2,5 roku i mialam czas ze naprawde zastanawialam sie nad psychologiem. 

Twoj argument z opiekunka tez rozumiem, w zyciu bym obcej osobie nie zostawila dzieci na noc.

Gość Gość
35 minut temu, Gość ania napisał:

no to Mariano mozemy porozmawiac bo dzieci mam, a ja powiem w ten sposob pogadamy za 10 lat, czy dalej bedziesz szczesliwy, wiecej luzu mniej nadecia. Pamietaj ten sie smieje, kto sie smieje ostatni

Póki co tylko ty jesteś tu nadęta, ktos się z samozwanczą księżniczką nie zgodził, bez obrazania, po prostu odrzucił twoje cudowne pomysły z  dvpy a ty juz tryskasz jadem, złorzeczysz. Żałosna małpa, skoro smieje się ten kto się śmieje ostatni, uwazaj by nie wróciło to do ciebie. 

Gość 123

Jak się czyta kafeterie to wyłania się dziwny obraz rodzin z dziećmi. Kobieta zmęczona i niewyspana, a mężczyzna sfrustrowany z powodu braku seksu.  

Gość ania

powiem ci , ze pofatygowalam sie i przeczytalam opinie innych osob z reguly tego nie robie lub robie to po lebkach, ale twoj tekst  o racjonalnym podejsciu i dzieciate prosisz o opinie sklonil mnie do tego. Uwazam, ze nikt od czapy nie pisal, rady rozsadne, mozna cos wybrac z tego. Z takim podejsciem nie wroze nic dobrego, brak tobie polotu. Ty chyba musisz byc 25 lat starszy od zony.

Gość ania
Cytat

Póki co tylko ty jesteś tu nadęta, ktos się z samozwanczą księżniczką nie zgodził, bez obrazania, po prostu odrzucił twoje cudowne pomysły z  dvpy a ty juz tryskasz jadem, złorzeczysz.

ot sfrustrowana matka Polka, naucz sie czytac ze zrozumieniem, dla mnie to on moze  a w zasadzie jego zona robic co chce, ja wyazilam swoja opinie, iz lepiej ten dzien spedzic wspolnie.Nastepnym daj rade od serca, jak moja jest z duuupy. 🤣

Gość Abc

Miło, że myślisz o żonie,  ale dla mnie pomysł spędzenia samotnie doby w hotelu jest przygnębiające. Może twoja żona myśli inaczej- Ty znasz ją najlepiej. Jeżeli chodzi tylko o wyspanie to może wyspać się też w domu (nie wiem jak Twoja żona, ale ,ja nie śpie dobrze na nowym miejscu , muszę się przyzwyczaić) jeżeli tylko Ty będziesz wstawał do dzieci. Jeżeli chodzi o odpoczynek to raczej zabiegi w spa. Jeżeli chodzi o rozrywkę to jakieś wyjście że znajomymi, a nie samemu. A najlepiej to robi wspólne wyjście, ale jak nie da rady to nic nie da się poradzić. 

Gość Gość
7 minut temu, Gość ania napisał:

ot sfrustrowana matka Polka, naucz sie czytac ze zrozumieniem, dla mnie to on moze  a w zasadzie jego zona robic co chce, ja wyazilam swoja opinie, iz lepiej ten dzien spedzic wspolnie.Nastepnym daj rade od serca, jak moja jest z duuupy. 🤣

Nie mam dzieci więc cos ci nie wyszło. Tak Twoje rady sa z dupy jeśli nie jestes w stanie zrozumiec, ze akurat oni teraz nie maja możliwości zostawic dzieci samych na calą noc i odrzucenie twojej rady powoduje, że zlorzeczysz "ten sie smieje, kto się smieje ostatni". 

Póki co tylko ty tu się nabijasz z innych więc.. Uwazaj zebys się nie zachłysnęła swoimi powiedzonkami 😉

Gość ania

no to stara panna sie odezwala sfustrowana dziekuje za opinie zapisze i zapamietam. Wiesz co to znaczy  zlorzeczyc, czy chcesz blysnac inteligencja. Ja juz musze zmykac dziekuje za intelignetna konwersacje i  milego dnia zycze 😉

Gość mariano
1 minutę temu, Gość ania napisał:

no to stara panna sie odezwala sfustrowana dziekuje za opinie zapisze i zapamietam. Wiesz co to znaczy  zlorzeczyc, czy chcesz blysnac inteligencja. Ja juz musze zmykac dziekuje za intelignetna konwersacje i  milego dnia zycze 😉

Aniu, dziekujemy juz za Twoje rady. Offtopic prowadź gdzieś indziej i te swoje kompleksy pozostaw dla siebie. Nie każdy kto jest opiekunczą mamą jest "matką polką". Nie zaśmiecaj wątku i pozwól innym osobom wypowiedzieć się na pytanie zadane w 1 poście. Pzdr.