Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalamana

Zachowanie ojca względem dziecka

Polecane posty

Gość Zalamana

Ostatnio byłam świadkiem bardzo smutnej sytuacji - mąż powiedział do płaczącego dziecka wolajacego "mama" takie słowa:  "mamy nie ma, mama zdechła". 

Takie słowa kiedyś już słyszałam...

Jak reagować?

Przyszłam szybko do dziecka i przytuliłam i ucalowalam by zamazac w jego pamięci tak patologicznych zwrot. Ale co robic jak bedzie się to powtarzać?

Gość Goosc

Nie mieści mi się to w głowie, nie chce myśleć co wtedy biedna dziecko musielo czuć, liczyć się trzeba z tym że dziecko prędzej czy później opowia to samo innemu dziecku, pani w przedszkolu, szkole. Pracuje w sądzie i wiem że przedszkola i szkoły dość szybki reagują na patologie w domu. Więc możecie się spodziewać za jakiś czas kontroli kuratora w domu który rozpyta również waszych sąsiadów i was. Może wtedy ten wstyd sprawi że taki "tatus" zmadrzeje. 

Gość Gość

No to niezłego tatusia wybrałaś dla swojego dzidziusia. Skąd ty go wytargałaś? spod rzeźni??

Gość Hey

Nie no tekst makabra. I to niby śmieszne miało być? Jak mąż lubi czarny humor niech ho chociaż noe uskutecznia przy dziecku. 

A dzieci różne teksty przynoszą z przedszkola. Wim po moim synu ile "rymowanek" od kolegów się nauczył 😂z tym że nie takiego kalibru 😱

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Goosc napisał:

Nie mieści mi się to w głowie, nie chce myśleć co wtedy biedna dziecko musielo czuć, liczyć się trzeba z tym że dziecko prędzej czy później opowia to samo innemu dziecku, pani w przedszkolu, szkole. Pracuje w sądzie i wiem że przedszkola i szkoły dość szybki reagują na patologie w domu. Więc możecie się spodziewać za jakiś czas kontroli kuratora w domu który rozpyta również waszych sąsiadów i was. Może wtedy ten wstyd sprawi że taki "tatus" zmadrzeje. 

Chyba cie jednak trochę fantazja ponosi.

Gość Zalamana

Telefon jest dla mnie ważniejszy niż jakies kur... dziecko... Zalamka

Gość Gosc

Ja bym mu dała z liścia - to jest ewidentny brak szacunku i uczy tego twoje dziecko. Kiedyś dziecko tez Ci tak powie? - a zdychaj?