Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kama32

Rezygnacja z pracy

Polecane posty

Witam. 

Mam pytanie odnośnie rezygnacji z pracy w lidlu. 

Pracuje tam prawie miesiąc, jestem jeszcze na szkoleniu, ale chce zrezygnować. Zastępca kierownika potrafi zmieszać mnie przy wszystkich z błotem, nie odpowiada mu nic, atmosfera jest okropna, dlatego chce zrezygnować. Przy zatrudnieniu poinformowali mnie, ze szukają osoby na dłuższy okres czasu i byłam gotowa tam pracować, jednak atmosfera która panuje na zmianie jest nie do wytrzymania.

Pytanie tylko jak wyglada rezygnacja z pracy po miesiącu? Mam podpisana umowę na rok czasu, bez żadnego okresu próbnego itd. 

Byl ktoś w takiej sytuacji? Jaki jest okres wypowiedzenia?

Gość Steffeq

Coś słyszałem, że są różne możliwości prawne odchodzenia z pracy. I terminy też są różne. Musisz zapytać o to jakiegoś prawnika.

Gość AnnaMari
1 godzinę temu, Kama32 napisał:

Witam. 

Mam pytanie odnośnie rezygnacji z pracy w lidlu. 

Pracuje tam prawie miesiąc, jestem jeszcze na szkoleniu, ale chce zrezygnować. Zastępca kierownika potrafi zmieszać mnie przy wszystkich z błotem, nie odpowiada mu nic, atmosfera jest okropna, dlatego chce zrezygnować. Przy zatrudnieniu poinformowali mnie, ze szukają osoby na dłuższy okres czasu i byłam gotowa tam pracować, jednak atmosfera która panuje na zmianie jest nie do wytrzymania.

Pytanie tylko jak wyglada rezygnacja z pracy po miesiącu? Mam podpisana umowę na rok czasu, bez żadnego okresu próbnego itd. 

Byl ktoś w takiej sytuacji? Jaki jest okres wypowiedzenia?

W Twoim wypadku okres wypowiedzenia 1 mc

Gość AnnaMari

Możesz też odejść z miejsca za porozumieniem stron, ale nie muszą się na to zgodzić

3 minuty temu, Gość AnnaMari napisał:

Możesz też odejść z miejsca za porozumieniem stron, ale nie muszą się na to zgodzić

Wtedy nie obowiązuje mnie okres wypowiedzenia?

5 minut temu, Gość AnnaMari napisał:

W Twoim wypadku okres wypowiedzenia 1 mc

Dlaczego tak długo? Nawet pełnego miesiaca tam nie przepracowałam 😮

Gość AnnaMari

Ponieważ masz umowę o pracę, nie na okres próbny, dlatego obowiązuje Cię ten miesiąc. Ale jak się zgodzą, tak, nie obowiązuje Ciebie okres wypowiedzenia.

8 minut temu, Gość AnnaMari napisał:

Ponieważ masz umowę o pracę, nie na okres próbny, dlatego obowiązuje Cię ten miesiąc. Ale jak się zgodzą, tak, nie obowiązuje Ciebie okres wypowiedzenia.

A jeśli złoże wypowiedzenie za porozumieniem stron i oni się na to zgodzą to jest jakaś możliwość ze będę musiała chodzic do pracy przez ten okres wypowiedzenia? Muszę coś dodać w wypowiedzeniu aby tego okresu wypowiedzenia nie było? Szczerze mówiąc nie chce już tam więcej chodzić, chce zwolnić się jak najszybciej. 

4 minuty temu, bazienka napisał:

mozesz tez to nagranie pokazac samemu kierownikowi ( on moz enie wiedziec) lub napisac oficjalna skarge do centrali na to jak jestescie traktowani w pracy

Kierowniczka sklepu o wszystkim wie i jak ma zły dzień to tez potrafi być bardzo niemiła, dlatego wole się stamtąd jak najszybciej ulotnić, aby nie wysłuchiwać dłużej pretensji o to czego nawet nie zrobiłam. 

Gość sfdf

Masz rację, jak źle Cię traktują to odejdź. Co za ...e.

1 minutę temu, bazienka napisał:

no to uciekaj albo np. sprobuj sie przeniesc sluzbowo do innego sklepu z inna kadra

W innych sklepach z tego co słyszałam jest jeszcze gorzej. W tym niby zgrana ekipa i wszystko super, ale jednak okazało się inaczej. Wszyscy siedzą cicho i boja się po prostu odezwać, a ja nie zamierzam tam chodzić jak za karę, wracać codziennie zdenerwowana (chociaż to za słabo powiedziane) i po prostu meczyc się z tymi ludźmi.