Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodaaa1

Test ciążowy

Polecane posty

Proszę o pomoc w odpowiedzi na to pytanie. Czy test ciążowy może wykryc po 3 tygodniach ciąże jeśli w terminie od stosunku do przewidywanej miesiączki nie było owulacji? 

Gość Juli

Trzy tygodnie po stosunku tak, powinien wykryć.

Gość Qwa

A co ma owulacja do testu ciazowego?

Ciąże test wykaże po takim czasie jeśli jest.

Gość qwa

Nie no co ty, coś pomyliłaś. Owulacja to moment uwolnienia jaja z jajnika -wtedy dochodzi do zapłodnienia. A zagnieżdżenie następuje około 6-7 dni po zapłodnieniu. Nie ma to nic wspólnego z owulacją.

Gość qwa

A okres miałaś? Albo kiedy ma być?

Dzisiaj jest 7 dzień, kiedy mi się spóźnia i od tych 7 dni objawy mam takie jak przy okresie (bol podbrzusza, piersi). Więc nie ukrywam, że denerwuje się 😕

Gość Qwa

Zabezpieczaliście się? Który to był dzień cyklu?

A test robiłaś kiedy?

Gość Qwa

A jak długie masz cykle i czy regularne?

Test robiłaś rano czy wieczorem?

No właśnie, nie jestem pewna co do cykli, nigdy regularnie nie notoqalam ale znalazłam gdzieś że jeden miałam po 45 dniach, a poprzedni miałam po 28, więc sama nie wiem. Ale też nigdy nie miałam takich objawów przed. No właśnie test robiłam popołudniu. W środę zrobię z porannego moczu. 

Gość Qwa

Nie żebym straszyła ale u mnie w obu ciążach na początku miałam wrażenie że zaraz się zacznie okres. Choć równie dobrze to może być efekt działania hormonów -zaburzenia hormonalne skoro cykle 28 a nawet 45 dni. 

Dlaczego się nie zabezpieczasz skoro nie chcesz ciąży?

Zrób kolejny test albo idź na beta hcg.

Zrobie na pewno kolejny z porannego moczu. A po. Jakim czasie w Twoim przypadku test pokazał wynik dodatni? 

Gość Qwa

Ja tam chciałam dzieci więc ani nie panikowałam ani nie niecierpliwiłam się z testami.

Z pierwszym dzieckiem test zrobiłam po 2 tygodniach od terminu okresu (bardzo nieregularne cykle -plus minus nawet 2 tygodnie różnicy i tak też w ciążę zaszłam) a przy drugim dziecku tydzień po terminie okresu. Ale ja ani wcześniej ani później już więcej żadnych testów nie robiłam. Tylko te dwa. 🙂

. Dostałam informację od ginekologa, że 3 tygodnie od stosunku powienien już być wiarygodny test, także mam nadzieję że w moim przypadku tez tak będzie. 

Gość Sandra

Przy braku owulacji raczej trudno o ciążę, zacznij monitorować sobie cykle, możesz to robić np za pomocą komputera cyklu myway, ja go stosuje i jeszcze mnie nie zawiódł. Wyznacza moje dni płodne i wiem kiedy muszę się zabezpieczać. Możesz go kupić na stronie naturalnaplodnosc. 

Gość jauzywalam

Jeśli szukacie wiarygodnego testu to wpiszcie sobie w Google TEST STREAM