Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rtt

Dlaczego przelozeni w wiekszosci traktuja podwładnych jak smieci

Polecane posty

Gość Rtt

Rzadko się zdarza ze traktuja z szacunkiem

Gość dvp

Bo są zakompleksieni i jak mają władze to sobie teraz odbijają jakies tam zło lub niedosyt we własnym życiu, jak dla mnie powinni leczyć głowę.

Gość 111

wg mnie tylko śmieci traktują jak śmieci.

Gość Lorenzo01

Z punktu widzenia pracodawcy teraz. Zawsze starałem się być miły dla pracowników, pytałem co u nich, u rodziny itp. itd. BŁĄD. Zaczęli to wykorzystywać, podchodzić mnie, wchodzić mi na głowę, nie wykonywać poleceń służbowych, prosić częściej o urlopy, robić podśmiewki jakieś w moim kierunku. W końcu się wkurzyłem i teraz traktuje wszystkich jak obcych, czasem trzeba zwrócić pracownikowi uwagę, najlepiej kulturalnie i przy wszystkich tak aby rażące zaniedbania się nie powtarzały i tyle. Tak aby im w pięty poszło i tylko to skutkuje. U mnie przynajmniej pracownicy są sami sobie winni sytuacji w jakiej się znajdują i to, że zacząłem traktować ich z góry.

Oczywiście nie powinno się zachowywać jak cham w stosunku do pracowników, ale są takie rzeczy jak polecenie służbowe. Nawet nie wiecie jak ludzie potrafią być leniwi i problematyczni w wykonywaniu codziennych obowiązków. Robienia po prostu tego co do nich należy.

W pracy stawiamy na jakość produktu, mówimy o tym cały czas, instrukcje stanowiskowe są wywieszane jakby ktoś zapomniał co ma zrobić w jakiej kolejności. Płacę pracownikom coraz więcej, a oni cały czas robią podstawowe błędy. Z naszą mentalnością wdupizmu nie da się trzymać jakości. Jedynym wyjściem jest kupowanie bardzo drogich maszyn CNC. Do mojego biznesu centra obróbcze CNC kosztują po 15 milionów złotych. Niemców to my dogonimy chyba za 1000 lat. 

Pozdrawiam. 

Gość al fons

bo polacy to taki naród od pługa, trzeba stać nad nimi z batem, przykre