Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyimaginowana

Ciąża przy pochwicy

Polecane posty

Gość Wyimaginowana

Dzień dobry wszystkim. 🙂 Jestem z mężem dwa lata po ślubie i nie możemy odbyć zwyczajnego stosunku z powodu bólu - mam pochwicę. Czujemy, że to już czas na powiększenie rodziny, pragniemy dziecka. Czy przy pochwicy jest możliwość zapłodnienia, gdy mąż "dochodzi" na moją waginę? O penetracji nie ma mowy, zbyt duży ból. Czy któraś z Pań cierpiących na te ohydną przypadłość cieszy się z dziecka i zaszła w ciążę w taki sposób? Da się tak w ogóle? Proszę o odpowiedzi, nakierowanie, pomoc...

Gość Gość

Najpierw do psychiatry,psychologa,ginekologa,wyleczyc sie i dopiero myslec o ciązy . Jak chcesz urodzic. Zreszta prowo,jaki by wziąl slub z takim głupcem. 

Gość Wyimaginowana

Poród przy pochwicy może odbyć się przy pomocy cesarskiego cięcia. Jedna ma grypę, druga boryka się z pochwicą. Jestem głupcem według ciebie bo jestem chora? Pewnie odpisujesz jako niespełniony prawniczek lub zdesperowana dziewica, dawno nie widziałam tak dziecinnej wypowiedzi.

Gość gosc gosc

mysle ze nie zdajesz sobie sprawy z tego ze do 14 tyg. ciazy usg odbywa się przez pochwę a badanie ginekologiczne masz na każdej wizycie (w sensie strikte "manualne" aby sprawdzić szyjkę)  skoro nie mozesz przezyc jednego stosunku to jak zamierzasz przezyc badanie? zastanow się nad tym bo to bardzo ważne dla kontroli czy wszystko jest ok.

Gość asa

A co na to twój ginekolog? Jak on widzi całą tą sprawę?

Gość Wyimaginowana

Z ginekologiem nie rozmawiałam póki co na temat zajścia w ciążę. Widziałam jednak dużo postów u dr Setmana specjalizującego się w dziedzinie pochwicy i listy podziękowałem kobiet, które przy pochwicy w ciążę zaszły. Mamy tu dużą rzeszę kobiet, przeróżnych - postanowiłam spytam głównie te które mają pochwicę i dziecko. Czy udało im się w ciążę zajść. Myślę, że obserwacja przy pomocy USG byłaby również pomocną w trakcie ciąży. 

Gość Wyimaginowana

Dodatkowo, samo USG nożna przecież robić przez powłoki brzuszne a nie wyłącznie przez pochwę. Tak jestem niestety badana od lat.

Gość gosciu
21 minut temu, Gość Wyimaginowana napisał:

Dodatkowo, samo USG nożna przecież robić przez powłoki brzuszne a nie wyłącznie przez pochwę. Tak jestem niestety badana od lat.

tak ale ponizej 14 tyg jest ciezko cokolwiek badac bo mało widac. dlatego przez pochwę jest dokładniejsze badanie. a i tak do konca ciazy musisz miec zrobiona cytologie i wymaz gbs, i badania fizykalne szyjki... to cie nie ominie pomimo iz chcesz rodzic cc

Gość eee

A chodzisz na jakąś terapię? Leczysz się? Lepiej się wylecz i poczekaj z dzieckiem, po co się narażać na dodatkowe stresy?

Gość Wyimaginowana

Nie leczę się, ale wierzę, że uda mi się zajść, 1 plemnik mi potrzebny tak potencjalnie  😉 mam nadzieję, że w XXI w wszystko jest mozliwe.

Gość Gość

Ja wyleczylam się z pochwicy i mam 2 dzieci. Jeśli chcesz to pisz, pogadamy. Email aga.sz79@wp.pl