Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamiaa

Kiedy czuć mocne kopniaki ?

Polecane posty

Gość Mamamiaa

Witam obecnie u mnie 25 tc ruchy czuje od ok 18 jednak martwi mnie to że ruchy przez te 7 tygodni tylko trochę przybrały na sile. Czuje moje dziecko dość słabo. Fakt czuć ruchy pod ręką są nawet widoczne ale bardzo słabe. Ciężarne mówią jakie to bolesne czasem a ja je ledwo czuje czasem moja dzidzia nie rusza się prawie cały dzień dopiero wieczorem leżąc czuje jak sie przesuwa i kopie. Dodam że na pewno nie tłumi ruchów tłuszczyk bo od zawsze byłem szczuplutka nawet teraz brzuszek malutki a łożysko mam na ścianie tylnej więc to też nie przez łożysko. Kiedy wy czułyście wyraźne silne kopnięcia?

Gość Gość

Mój synek tez był taki leniwy i to do końca wiec nie koniecznie będziesz czuła te bolesne kopniaki 

Gość Gość

Ja nigdy nie miałam takich bolesnych kopniaków. Nieraz kobiety mówią, że dziecko pod żebra podeszło i je to boli ale ja tak nigdy nie miałam.

Gość aaa

Mocne kopniaki miałam w ostatnich tygodniach ciąży, ale tylko kilka z nich było bolesnych. Cały brzuch mi się wtedy ruszał od ruchów maleństwa :). Nie martw się, pewnie też się doczekasz tych pięknych chwil.

Gość Gość

Ja mocnych nigdy. Tylko się królewicz przekrecal mniej lub bardziej subtelnie. 

Gość Gosc

Ja tez nigdy nie miałam bolesnych kopniakow nie do wytrzymania, choć zdarzały się mocniejsze. Tak jak nigdy kopanie nie obudziło mnie w nocy (tak jak moje koleżanki). A im bliżej porodu tym słabiej czułam ruchy...