Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anglistka

Angielski bez konwersacji to strata czasu na naukę

Polecane posty

Gość Anglistka

Kochani.Taka jest niestety prawda.Ukończyłam filologię angielską i wiem jak przebiega proces nauki języka obcego.W każdym języku obcym najważniejsza jest jedna rzecz: umiejętność prowadzenia konwersacji z drugą osobą.Rozmowa z drugim człowiekiem to najważniejsza umiejętność językowa i najczęściej używana.Niezależnie od tego ile tysięcy słów znacie,niezależnie od tego ile czasów gramatycznych znacie jeśli nie ćwiczycie żywego rozmawiania z drugą osobą to NIE ZNACIE ANGIELSKIEGO,bo nie umiecie go zastosować w praktyce.To,że rozumiecie język pisany to dopiero połowa sukcesu i zapewniam Was,że umiejętność rozumienia tekstu pisanego jest najbardziej potrzebna na egzaminach a najmniej w spotkaniach realnych.Ćwiczcie rozmawianie po angielsku z żywymi ludźmi na stronie Speaking24.com.Tam znajdziecie setki obcokrajowców chętnych porozmawiać z Wami po angielsku na skype i to za darmo.Pa.

Gość kotka

najlepiej wyjechać do usa i git

Gość Studentka

Popieram autorkę.Sama  przekonałam sie jak pojechałam do Londynu.Nie było tak kolorowo

Gość Hanna

Chodziłam na kurs angielskiego 7 miesięcy.                                                                                    Potem z mężem wyjechaliśmy z Polski do Australii.                                                                              Jak sie potem okazało ta nauka nic mi nie dała.                                                                                   W Sydney nikogo nie umiałam zrozumieć.                                                                                     Nawet nie rozumiałam pytania Why have you come here?                                                      Pomimo tego że znałam mnóstwo słów to ta wiedza nic mi nie dała.                                              Ja musiałam od początku uczyć sie języka mówionego i słuchanego.                                   Powiem szczerze że osłuchiwanie sie z językiem zajęło mi 5 lat.                                                   Dopiero po 5 latach potrafiłam w miarę zrozumieć co ludzie mówią do mnie lub w TV.                   Powiem szczerze że nauczenie się słuchania angielskiego to długi proces.                                  Kosztowało mnie to dużo wysiłku bo nie każdy mówi wolno i wyraźnie.                                 Mnóstwo ludzi mówi szybko i slangiem.Żeby każdego zrozumieć trzeba tu mieszkać kilka lat.