Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka

Chore dzieci, co dalej? Poradźcie

Polecane posty

Gość Autorka

Poradźcie proszę, bo już nie mam pomysłu 😞 od zeszłego pn coś się kluje u dzieci i nie może wykluć. Niby przeziębienie, bo lekarz powiedział, że osłuchowo ok, gardło ok. Starszego bolały uszy, ale to od kataru ewidentnie, dostał krople, temperatury maks 37,5, dziś w nocy 39, uszy nie bolą. Katar resztki. Młodszy gorączka 38, raz jest, raz jej nie ma, dziś rano płakał że go ucho boli, temp 37, resztki kataru. Nasz pediatra nie zagląda do uszu. U laryngologa nigdy nie byliśmy. Od ręki pewnie nas nie przyjmą. Nie wiem czy szukać prywatnie czy nie. Pediatra od 13, na dodatek pt, potem zostają tylko dyżury... Jestem w kropce. Wtorek i środa już było ok, ale w środę wieczorem znowu 38. Już nie mam na nich pomysłu 😞

Gość Gość

Idź do innego lekarza? W mojej przychodni nie ma z tym problemu, często trafiam do innego, bo nasz np. przyjmuje przed południem, a ja nie chcę się zrywać z pracy (oczywiście o ile nie jest to groźny przypadek).

Gość Nata

Idź poproś o skierowanie na badania krwi. Nie dawaj wciskać na ślepo leków 

Gość Gość

Ja bym szła prywatnie, żeby pomóc dzieciom. 

Gość Gość

Tu jest tylko jeden pediatra, jesteśmy po przeprowadzce i dopiero co się zapisałam. Żeby iść gdzie indziej musiałabym zmienić przychodnię. Nawet nie znam tu innych lekarzy, bo to inne miasto. 

Właśnie myślałam nad badaniami, co oprócz morfologii i rozmazu? Poszłabym jak wstaną bo szkoda mi czasu, może wyniki byłyby jeszcze dziś

Gość Jestem kobieta

Morfologia, crp, mocz. Umówić się do tego pediatry co masz albo jak nie ma godzin już to iść i zapytać czy przyjmie. Powiedzieć o uszach, skierowanie do laryngologa powinni dostać. Ewentualnie jechać prywatnie do jakiegoś laryngologa w Twoim mieście. Doraźnie na temperature ibuprom forte, jak mogą oczywiście przyjmować, działa też przeciwzapalnie. Na katar inhalacje z soli fizj. Jak masz inhalator. Woda morska. Wygląda mi to na wirusowke bo obydwaj te same objawy ale CRP i morfologia wykażą czy się bakteryjne nie nadkazilo, na uszy to musi lekarz wziernikiem zbadać i ocenić czy trzeba coś mocniejszego czy wyleczy się objawówo.