Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Karmienie butlą

Polecane posty

Gość Gość

Mamy, które karmią już butelką, karmicie na żądanie czy przestrzegacie czasu co 3,4 godziny? Syn czasami domaga się wcześniej i nie wiem czy to normalne. Fakt, że czasem zje mniej niż jest w butelce. Słyszałam opinię żeby częściej nie dawać bo się przekarmi. 

Gość Gramofon

A moze mu sie zwyczajnie nudzi i chce uwagi, a Ty go butlą zatykasz?

Gość Gośc 2

Ja na początku dawałam częściej ale mała wszystkiego nie zjadała i dużo mleka wylewalam, jak zaczęłam pilnować tych godzin to zjadała wszystko. Teraz ma 7 miesięcy i je co 5-6 h.

Gość Gość

Jeśli nie wydarza się nic co zaburza jego rytm dnia (wizyty ciumkajacych nad nim dziadkow np) to syn sam budzi się na jedzenie co 3, góra 4h i zawsze zjada prawie taką samą porcję. Jeśli jest mniejsza  karmię go ciut wcześniej jak widzę że mlaszcze, jeśli zjadł dużo nie ruszam go nawet 4 godziny. Dzięki temu wiem że jak marudzi po 2 godzinach to nawet jak mlaszcze nie chodzi o jedzenie. Tylko ja rozkręcam laktacje i udaje mi się odciągnąć 10-30ml do posiłku i dokarmiam mm a syn ma 10 dni

Gość Gość

Ja dawałam częściej a mniej.Tak jak lekarz radził.Nie umiałabym głodzić dziecka.

Gość GoSC zofia

Tez dawałam częściej a mniej.  Na rządanie.  Córka długo jadla w ten sposób.  Do dzisiaj lubi sobie coś przekąsić często, a mało.  Ma już 6lat. 

Pamiętam ze zapisywałam sobie w zeszycie ile zjadła łącznie. Prawdopodobieństwo że przekramisz go mlekiem mm jest bardzo małe.  Mysle ze zadne. Dzieci tyją pozniej.. od zbyt wielkich porcji obiadowych (gdy rodzice wciskają za wszelka cene) i od słodyczy.