Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Duze miasto a poziom frutracji

Polecane posty

Gość Gosc

Hej, co sadzicie o sytuacji jaka mnie ostatnio spotkala?

Urodzilam sie w malej miejscowosci, potem studia i pare lat pracy w jednym z najwiekszych miast zachodniej Polski. Nie chce juz mi sie pisac o Warszawie, bo nie ma sensu, zaraz zacznie sie najazd pogromcow sloikow...

Po jakims czasie stwierdzilam ze wielkiego miasta nienawidze i musialabym byc masochistka, zeby mieszkac tam dobrowolnie... to mrowisko, tlumy,żuleria, pospiech, godzinne korki... Wrocilam na swoja "prowincje", pracuje zdalnie, zarabiam 4-ro cyfrowa sume (mniejsza o szczegoly), dla firmy nawet nie polskiej. Na ale tak sie sklada ze mam nowe auto z prowincjonalnymi blachami i niestety raz w miesiacu musze przyjechac do "wielkiego miasta". Ostatnio wyjezdzajac, stojac w 2-godzinnym korku, szlag mnie juz trafial, moze poelnilam jakis blad, na co dzien na szczescie nie mam przyjemnosci byc uczestniczka tego ulicznego cyrku.... I wyskakuje do mnie jakis "z dziada pradziada" wielkomiejski Pan z ryjem,ze najpierw sie nauczyc trzeba jezdzic po "miescie" a potem przyjezdzac. I co mialam zrobic? Ruszyc bez komentarza tak jak zrobilam, podczas gdy ten burak zablokowal skrzyzowanie drac jeszcze jape za mna? Pokazac palec? Skomentowac ze za 5 dni mojej pracy moge odkupic jego rzęcha, to mniej będzie walić smogiem w "jego" miescie? Kurcze, chyba tylko w Polsce jest takie chamstwo... Naprawde trzeba byc masochista by zyc tu w ktoryms z duzych miast... Ogolnie co jakis czas mam okazje obserwowac ten poziom agresji, frustracji, w........ w 2 godzinnym korku (pociag z mojej prowincji do centrum tego miasta jedzie 45 min). Pomijajac studentow, co 3ma ludzi w takich miejscach, w xxi w.? W epoce pracy zdalnej?

Gość Moonwalker

Ja mieszkam w dużym mieście i pracuję częściowo zdalnie, więc nie muszę stać w korkach, po zakupy mogę wybrać się piechotą, zresztą, mamy dobrą komunikację miejską. A za to jest to ładne miasto i dużo ciekawych rzeczy się tu dzieje... 😄

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Autorko czyżby to był Wrocław? Czyli się nie dziwię bo to najbardziej chamskie miasto jakie może być 🙂 wiem bo często jestem we Wrocławiu bo Namysłów leży godzinę drogi od Wrocławia ale Namysłów to nie jest jakieś tam miasto bo Namysłów we Wrocławiu wszyscy kojarzą i wszyscy o nim słyszeli 

Gość Namysłów wojew opolsk 123

Autorko czemu nie wymieniłaś nazwy tego miasta przecież wiadomo że chodzi albo o Wrocław albo o Poznań albo o Szczecin bądź Opole, Gorzów Wielkopolski lub Zieloną Góre, bo skoro to duże miasto na zachodzie Polski to na sto procent któreś z tych miast