Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiadania dzieci

Czemu ludzie tak dążą do związków małżeństw posiadania dzieci

Polecane posty

Gość posiadania dzieci

kiedy to są same problemy i nic fajnego z tego nie ma to bardzo jest nielogiczne i niegodne człowieka nowoczesnego kierującego się rzekomo rozumem przecież te wszystkie związki to same problemy lepiej mieć seks od czasu do czasu z kimś przypadkowym albo nawet wcale i cieszyć się urokami i możliwościami i życia niż męczyć w związku z kobietą czy inną osobą i tak po czasie okazuje się że był to zmarnowany okres bez względu czy był to rok 23 czy 10 lat

Gość Gosc

Serio to jest tylko jeden problem z Tobą na pewno będzie dobrze 🙂 jak Unia Europejska będzie  dobrze 🙂

Gość Arte

Ja nie jestem przekonana do dzieci, bo miałam dwie rozdarte siostry i chyba zużyłam całą cierpliwość na nie, ale bardzo cieszy mnie, że biali ludzie jeszcze chcą mieć dzieci. Jest nadzieja, że w przyszłości Europa nie będzie brązowo-beżowa.

Gość Moonwalker
3 minuty temu, Gość posiadania dzieci napisał:

kiedy to są same problemy i nic fajnego z tego nie ma to bardzo jest nielogiczne i niegodne człowieka nowoczesnego kierującego się rzekomo rozumem przecież te wszystkie związki to same problemy lepiej mieć seks od czasu do czasu z kimś przypadkowym albo nawet wcale i cieszyć się urokami i możliwościami i życia niż męczyć w związku z kobietą czy inną osobą i tak po czasie okazuje się że był to zmarnowany okres bez względu czy był to rok 23 czy 10 lat

Mówisz o toksycznym, nieszczęśliwym związku, a przecież są i udane.

Gość Geniusz

Muzg kobiety to siedlisko emocii

Gość Zal

Gość Onsam

Wiesz co jest problemem? Brak sensu i celu, motywacji do zmiany czegoś. Mnie znajomość z kobietą dałaby jakiś sens, tak, żeby starać się być coraz lepszym, dla siebie i dla niej. O dzieciach nie mówię, bo dla mnie juz za późno, nie umiałem o nich myśleć.

Gość Gjxjifv

A dgj

Gość Mila

Gdybym przez całe życie była młoda i mogła się bawić, nigdy w życiu nie wpakowałabym się w żadną rodzinę. Niestety ktoś musi się rozmnażać, żeby ludzie nie wyginęli. 🙂 

Gość Melona
16 minut temu, Gość posiadania dzieci napisał:

nic fajnego z tego nie ma

człowieka nowoczesnego kierującego się rzekomo rozumem

Wychodzi więc z tego, źe jeśli nowoczesny kieruje się rozumem, a nie kieruje się miłością, to nie potrafi kochać.

Jeden lubi wrotki, a inny oranżadę.

Ja widzę pozytywy, bardzo słuszne i lepiej niech nic się nie zmienia mimo 729zl na osobę i konieczności chodzenia po ciucholandach, gotowania codziennie 7kg jedzenia. Potrzeby są zaspokojone w pełni.

Gość Onsam
2 minuty temu, Gość Mila napisał:

Gdybym przez całe życie była młoda i mogła się bawić, nigdy w życiu nie wpakowałabym się w żadną rodzinę. Niestety ktoś musi się rozmnażać, żeby ludzie nie wyginęli. 🙂 

I tak sama się potrafisz bawić tzn tylko ze znajomymi? znajdować sens w każdym dniu sama? Bez osoby do przytulenia? Ja tak daję radę ale brak mi znajomości z kobietą.

Gość Oj tak
17 minut temu, Gość Onsam napisał:

I tak sama się potrafisz bawić tzn tylko ze znajomymi? znajdować sens w każdym dniu sama? Bez osoby do przytulenia? Ja tak daję radę ale brak mi znajomości z kobietą.

Skąd ja to znam... Im człowiek starszy tym bardziej zaczyna brakować właśnie tej bliskości kobiety... 

Gość feuer

W posiadaniu dzieci faktycznie sensu nie widze. Zwiazki moga byc dobre albo zle, jak zle, to mozna zakonczyc.

Gość Mila
2 godziny temu, Gość Onsam napisał:

Akurat jestem w związku, ale są chwile, kiedy mam dość konieczności ustalania praktycznie wszystkiego z drugą osobą i wtedy takie beztroskie życie wydaje mi się czymś pięknym. Chodziło mi o to, że gdybym wiedziała, że przez całe życie będę mieć ok. 20 lat, to nie wchodziłabym w żaden związek. W tym wieku nie jest to do niczego potrzebne. Jednak gdy człowiek zaczyna sobie zdawać sprawę z upływu czasu, wygląda to trochę inaczej i w pewnym momencie przydaje się ten partner, choć pewnie też nie każdy tak ma. 😉 Przed dziećmi póki co bronię się rękami i nogami.  

Gość Człowiek nikt

Jeżeli nie masz dzieci które będą zdolne do posiadania własnych to po śmierci nic po tobie nie pozostaje poza nawozem historii.

Gość mało konkretnie

ludzie nie myślą jakie są tego konsekwencje