Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

Gość izka

Czy znacie jakieś życiowe sposoby na określenie  płci dziecka, bo jestem już po kolejnym usg i ciągle pupa w kamerze.

Gość Mini mini
13 minut temu, Gość izka napisał:

Czy znacie jakieś życiowe sposoby na określenie  płci dziecka, bo jestem już po kolejnym usg i ciągle pupa w kamerze.

Hehe. Albo mowi ci tak lekarz bo nie wie!

Gość Gość

Nie ma "życiowych" sposobów, poza porodem 😄

Gość Kalina malina

Sa testy do kupienia na necie , które niby pokazują jakiej płci będzie dziecko. Jest tez jakas babcina metoda z kapustą. Ze sie ja gotuje i cos tam. , i jak sie nasika to zalezy jaki bedzie kolor to dziecko będzie tej płci. 

Gość Magdq

Ja robilam wrozbe chinska z kalendarzem i z obraczka na wlosie i obie sie sprawdzily ale wiadomo ze tak na serio brac nie mozesz.

Gość Gość

Mi też kalendarz chiński trzeci raz dobrze pokazał (3 syn), poza tym ludowe sposoby,  że jak odbiera urodę, to dziewczynka,  jak brzuch do przodu, to chłopak,  ale to wszystko takie gadanie.  Może inny lekarz z lepszym usg? 

Gość ewa.l

Według mojej babci, jak cera jest przebarwiona, z wypryskami, szara to wielkie prawdopodobieństwo że będzie dziewczynka, bo niby zabiera urodę ;), natomiast gdy cera jest świeża to będzie chłopak ;).

Gość finka

Moja położna już w 2 miesiącu ciąży przepowiedziała mi płeć dziecka, popatrzyła w oczy i coś tam zobaczyła :). Może twoja położna  również umie czytać z twarzy?

Gość Domi

Nie sugerujcie się takimi sposobami 🙂 u  mnie chiński się nie sprawdził 2 raz, w pierwszej ciąży cerę miałam jak po Photoshopie i faktycznie chłopak,teraz mam przebarwienia i krostki i też chłopak będzie,aha w obu ciążach strasznie mnie ciągnie do słodkiego niby na dziewczynkę 

Gość Urny

a ja słyszałam że jak się na początku ciąży strasznie wymiotuje to będzie dziewczynka bo jest podwyższenie estrogenów u kobiety i rzeczywiście u mnie to się sprawdziło przy synu raz  wymiotowałam a przy córce non stop od 3 TC.

Gość nika

Pierwsza ciąża i wymioty przez 38 tyg. -urodzona córka, druga ciąża i wymioty też przez 38 tyg. -urodzony syn, teraz trzecia ciąża i zero wymiotów czyżby bliźniaki 😉

Gość jagódka

U mnie na podstawie zachcianek potwierdziła się płeć dziecka, otóż od początku ciąży mam ochotę na słodkie- mleczne rzeczy, jadłabym ciągle coś z mleka, sera, maślanki , jogurtu, itp. i na ostatnim usg lekarz potwierdził, że będzie dziewczynka. Jeśli czegoś szukam odnośnie ciąży i dziecka to często zaglądam na stronę szkoły prenalen fajna stronka.

Gość gość

Przy porodzie zapewne poznasz płeć swego dziecka 😉

Gość Fiona
Dnia 11.03.2019 o 08:18, Gość Urny napisał:

a ja słyszałam że jak się na początku ciąży strasznie wymiotuje to będzie dziewczynka bo jest podwyższenie estrogenów u kobiety i rzeczywiście u mnie to się sprawdziło przy synu raz  wymiotowałam a przy córce non stop od 3 TC.

U mnie bylo na odwrot. Przy corce zero wymiotów ,z synem do 5 miesiaca