Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak się zastanawiam

Na 100% będzie 500+ na pierwsze dziecko czy najpierw muszą wygrać wybory czy co

Polecane posty

Gość Tak się zastanawiam

Serio dadzą 500 na 1 dziecko? Nie mam czasu szukać w sieci informacji bo jestem w pracy ale wy przecież wszystko wiecie  ☺to pewnie się podzielcie informacjami☺

PS mam 1 dziecko będę szczęśliwa jak moje dziecko dostanie pieniądze 

Gość Gość

Będzie jeszcze przed wyborami.Czy będzie po wyborach? Nie wiadomo.

Gość gosc

To jak to w końcu będzie o ile będzie? Na jedynka też czy warunkiem jest drugie dziecko itd i wtedy dostaniesz też na pierwsze? 

Gość Godc Bidula

O lipca tego roku będzie.  500zl na każdego jedynka bez znaczenia ile zarabiasz. 1000zl na dwójkę itd

Gość gość

Tyle że pieniądze na pierwsze dziecko z wyrównanie dostanie się we wrześniu. Kwota 1500zł za 3 mce

Gość gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Tyle że pieniądze na pierwsze dziecko z wyrównanie dostanie się we wrześniu. Kwota 1500zł za 3 mce

ehhh typowe.... po co pojechać za te pieniązki z dziećmi na wakacje? lepiej niech dostaną we wrześniu! co za kraj

Gość Godc Bidula
Przed chwilą, Gość gość napisał:

ehhh typowe.... po co pojechać za te pieniązki z dziećmi na wakacje? lepiej niech dostaną we wrześniu! co za kraj

Weź przestań.  Po pierwsze mówi się "pieniądze " a nie pieniążki. po drugie g.. nas obchodzi ze jesteś taka biedna ze nie masz z czego odłożyć na wakacje. Jak cie nie stać to sobie trzeba było dzieciaka nie robić.  Nalatwiej tylko rozczeniową wyciągać. Mentalna patola 😕 

Po trzecie- ja to sobie wyobrażasz?  Dostaną miliony zgłoszeń.. muszą to wszytko uporzadkowac, zaplanować, przekazać do gmin itp itd. 

Gość Hela
12 minut temu, Gość gość napisał:

Ale ze jak? Skad wiesz ze wyrownaja?

Gość Ehhhh

No właśnie skąd to wiecie? 

Czyli 500 zł będzie również na pierwsze dziecko czy wygraja wybory czy nie?

I naprawdę będą te pieniądze? Czy tylko tak gadają 

Gość gość
20 minut temu, Gość Godc Bidula napisał:

Weź przestań.  Po pierwsze mówi się "pieniądze " a nie pieniążki. po drugie g.. nas obchodzi ze jesteś taka biedna ze nie masz z czego odłożyć na wakacje. Jak cie nie stać to sobie trzeba było dzieciaka nie robić.  Nalatwiej tylko rozczeniową wyciągać. Mentalna patola 😕 

Po trzecie- ja to sobie wyobrażasz?  Dostaną miliony zgłoszeń.. muszą to wszytko uporzadkowac, zaplanować, przekazać do gmin itp itd. 

w wysoko rozwiniętych kręgach cywilizacyjnych nie ma takich prostaczek jak Ty, które zaglądają ludziom w portfel ani też powyższych problemów, gdyż aparat państwowy rozwiązuje je sprawnie. tak było chociażby w Irlandii.

zresztą co ja ci będę opowiadać i tak nie ogarniesz bo jesteś zaślepioną nienawiścią do innych ludzi

Gość gość

Musi być, jeśli PiS nie chce dalej dzielić Polaków na faworyzowanych wielodzietnych i wyklętych jedynaków.

Gość gosc
44 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie wierzę! Nie dosyć, że dają to jeszcze wymagania co do czasu dawania! W tyłkach niektórym się od tego dawania poprzewracało już.

Gość bius

A gdzie to ,można za 500zł jechać na wakacjie ??

Gość gghhtt
44 minuty temu, Gość gość napisał:

to masz dzieciaki a na wakacje was nie stac, to po co robilas te dzieci? zreszta, co to za wakacje za 1500 zlotych.

wkurzaja mnie piecsetplusowce.

ja tych pieniedzy nie chce.

zarabiam 4,300 netto, wiem nieduzo ale jednak, maz zarabia prawie 7,000 netto. mamy jedno dziecko i stac mnie na wakacje za 7,000 a nie za 1500 zlotych.

Gość gość
5 minut temu, Gość gghhtt napisał:

to masz dzieciaki a na wakacje was nie stac, to po co robilas te dzieci? zreszta, co to za wakacje za 1500 zlotych.

zarabiam 4,300 netto, wiem nieduzo ale jednak, maz zarabia prawie 7,000 netto. mamy jedno dziecko i stac mnie na wakacje za 7,000 a nie za 1500 zlotych.

To ten Twój chłop też za bardzo zarobić nie potrafi.

Gość gość
7 minut temu, Gość gghhtt napisał:

a to dzieci ma się po to żeby mieć wakacje? coraz bardziej absurdalne definicje rodzicielstwa na kafe

Gość gość
15 minut temu, Gość bius napisał:

A gdzie to ,można za 500zł jechać na wakacjie ??

wystarczy na hostel z bardzo urozmaiconą ofertą agroturystyczną

Gość gghhtt
2 minuty temu, Gość gość napisał:

a to dzieci ma się po to żeby mieć wakacje? coraz bardziej absurdalne definicje rodzicielstwa na kafe

to nie definicja, ale chodizlo o to, ze dzieciom sie chyba nalezy cos w zyciu zobaczyc a nie tylko podworko cy osiedlowy plac zabaw.  nie mowie zeby dwulatka ciagac po calej Europie, ale chociaz nad zimne polskie morze  (morze zimne ale mamy piekne plaze) czy w polskie gory poejchac z takim 5-letnim !!!

Gość Godc Bidula
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

w wysoko rozwiniętych kręgach cywilizacyjnych nie ma takich prostaczek jak Ty, które zaglądają ludziom w portfel ani też powyższych problemów, gdyż aparat państwowy rozwiązuje je sprawnie. tak było chociażby w Irlandii.

zresztą co ja ci będę opowiadać i tak nie ogarniesz bo jesteś zaślepioną nienawiścią do innych ludzi

Chyba jesteś jaką tępą dzidą bez szkoły. Beneficiara za dyche. Najlepiej nastukac dzieciaków żeby "aparat państwowy " rozwiązywał cudze problemy finansowe 😕 nawet w Irlandii tylko rozczeniowa bieda liczy na kase od państwa. Jak ci tak źle to wynocha do Irlandii. I nie mów mi ze jestem zaślepiona nienawiścią do innych ludzi. Po prostu szlag mnie trafia.  Państwo da jej pieniądze a ta jeszcze narzeka bo kuźwa księżniczce się  ternin oczekiwania nie podoba.  Takie jak ty nie powinny nic dostawać.  Bo potem tylko łapy po więcej i więcej. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Godc Bidula napisał:

Tylko ze obecnie ci co nie robia maja wiecej kasy od tych co robia i maja 1 dziecko. Sprawiedliwe to?

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gghhtt napisał:

to nie definicja, ale chodizlo o to, ze dzieciom sie chyba nalezy cos w zyciu zobaczyc a nie tylko podworko cy osiedlowy plac zabaw.  nie mowie zeby dwulatka ciagac po calej Europie, ale chociaz nad zimne polskie morze  (morze zimne ale mamy piekne plaze) czy w polskie gory poejchac z takim 5-letnim !!!

Pięciolatka w polskie góry, no mama roku! Cóż za dobrobyt. Mój 4latek widział już pół Europy i uwielbia podróże. No ale rodzice na to zasuwają a nie siedza na dupie i liczą ile im zostanie z socjalu po zakupie fajek i wódy...

Gość Gość
2 godziny temu, Gość gość napisał:

Jak ktoś ma jedno dziecko i bez 500+ nie pojedzie na wakacje, to chyba lekka porażka.

Gość 500+

Porazka nie porazka. Co cie to obchodzi czy ktos jedzie na wakacje czy buduje dom. Wolny wybór. A dawać trzeba umieć. Na tym polega klasa, a nie coś obiecać i machac przed nosem jak marchewką. Zasady powinny byc jasne. Ale coż wymagać jak ktos daje obietnice nie majace pokjrycia. Hasło przdwyborcze jest ważne.

Gość Gość
20 minut temu, Gość 500+ napisał:

Co cie to obchodzi czy ktos jedzie na wakacje czy buduje dom. 

Mnie to nie obchodzi. Masz 15 lat, że Ci się wydaje, że za 500 zł miesięcznie da się wybudować dom? I że jeśli kogoś nie stać na tygodniowe wakacje to wybuduje dom?

Gość gghhtt
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Pięciolatka w polskie góry, no mama roku! Cóż za dobrobyt. Mój 4latek widział już pół Europy i uwielbia podróże. No ale rodzice na to zasuwają a nie siedza na dupie i liczą ile im zostanie z socjalu po zakupie fajek i wódy...

Jersli nei widzisz, to pidsalam wyzej iel z mezem zarabiamy - 11,000 zlotych netto.  wiec nie 'siedzimy na du/pie' wypraszam sobie.

co do gor - tak, moje dziecko bylo w Karkonoszach jak mialo 3 lata.  poza tym bylo tez w Barcelonie, w Lizbonie oraz w Estonii i na Lotwie.

Gość Tak się zastanawiam

Boże wariatki co mnie obchodzi ile wydajecie na wakacje? 

Gghhtt słoneczko my z mężem średnio miesięcznie mamy 20 tysięcy! Czy cie to interesuje? A tydzień temu wróciliśmy z egzotycznych wczasów, byliśmy tam 15 dni. Coś jeszcze? Nie    dlugo mam zamiar brać zwolnienie w pracy i lecieć na Antarktyde. 

Gość Tak się zastanawiam

Boże wariatki co mnie obchodzi ile wydajecie na wakacje? 

Gghhtt słoneczko my z mężem średnio miesięcznie mamy 20 tysięcy! Czy cie to interesuje? A tydzień temu wróciliśmy z egzotycznych wczasów, byliśmy tam 15 dni. Coś jeszcze? Nie    dlugo mam zamiar brać zwolnienie w pracy i lecieć na Antarktyde. 

Gość Tak się zastanawiam

A jak dostane 500 wynajmę sobie panią do zakupów. 

Gość 2 +3

Nie na każde, tylko podwyższa próg o 100 zł...

Gość gość

Tak będzie na każde. Tak jak teraz przy pierwszym dziecku byl próg 800 zł na os to teraz tego przepisu nie będzie . 

Nie rozumiem po co ludzie tak jaka po PIS ? Obojętnie kto wygra wybory nie zlikwiduje tego programu .

Ja tam sie ciesze ze dostane kasę na córkę . Założę  jej konto i będę odkładać co miesiąc te 500 zł