Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia17

Ciąża w wieku 17 lat

Polecane posty

Gość natalia17

Witam, mam 17 lat i jestem w szczesliwym zwiazku z chlopakiem opd 4 lat. Mam cudowna mame ktora kocham i mamy do siebie duze zaufanie. Majac 15 lat zaczelam stosunek seksualny ze swoimobecnym chlopakiem, kiedys czesto rozmawialismy co by bylo gdybysmy wpadli... Dla mnie ta wpadka byla czyms cudownym, stworzenie zycia. Ale jak dam rade bedac w ciazy po skonczemiu zaledwie 17stki.... Co powiem mamie, tego moze nie zrozumiec. Jak dam rade? Nie znam sie, boje sie okropnie. Czy jestes ktos kto mial taka sytuacje? Co na to szkola, rowiesnicy, ludzie. Jak wychowac dziecko, zeby nie czulo sie jak z padki. Jak zdrowo prowadzic zycie ciazy

Czemu przejmujesz się co powiedzą ludzie? Z takim podejściem nie będziesz cieszyć się z macierzynstwa a jeszcze nabawisz się depresji. Ja urodziłam 4 msc przed 18 urodzinami. Bierz kwas foliowy i idź jak najszybciej do lekarza. Może być różnie, ale powiem Ci jedno, jak chłopak po urodzeniu dziecka się wypnie na obowiązki to już się nie zmieni. W mojej paczce wszystkie pary (4) się rozstały. 3 z nich właśnie w młodym wieku zostały rodzicami. Tylko co najgorsze ojcowie mieli po 20 lat w górę a nie potrafili zająć się pracą i dzieckiem. 

Twoje życie zmieni się o 180 stopni. Teraz musisz być odpowiedzialna za żywa istotę, człowieka i Twoje potrzeby spadną na dalszy plan. Nie macie żadnych pieniędzy, pracy.. nie wiem jak ty to widzisz. 

Moim zdaniem powinniście teraz z chłopakiem przepisać się do szkoły zaocznej i znaleźć pracę.

Gość Na chwilę

Wpadka w wieku 17 lat, bez szkoły, bez pracy, na utrzymaniu rodziców czymś cudownym, nieźle się uśmiałam. 

Gość Gość

Tak na wszystko sa młodzi teraz mądrzy,internety obcykane,a z prostą sprawą w dzisiejszych czasach nie mogą sobie poradzić jak antykoncepcja.wspołczuje,ale najbardziej Twojej matce,bo to na nią spadną wszystkie obowiązki. 

Gość Gosc
1 godzinę temu, Gość natalia17 napisał:

Witam, mam 17 lat i jestem w szczesliwym zwiazku z chlopakiem opd 4 lat. Mam cudowna mame ktora kocham i mamy do siebie duze zaufanie. Majac 15 lat zaczelam stosunek seksualny ze swoimobecnym chlopakiem, kiedys czesto rozmawialismy co by bylo gdybysmy wpadli... Dla mnie ta wpadka byla czyms cudownym, stworzenie zycia. Ale jak dam rade bedac w ciazy po skonczemiu zaledwie 17stki.... Co powiem mamie, tego moze nie zrozumiec. Jak dam rade? Nie znam sie, boje sie okropnie. Czy jestes ktos kto mial taka sytuacje? Co na to szkola, rowiesnicy, ludzie. Jak wychowac dziecko, zeby nie czulo sie jak z padki. Jak zdrowo prowadzic zycie ciazy

Skoro wiedziałaś jak zrobić dziecko, to reszta: za... przez 30 lat, potem wnuki jeśli nie będziesz asertywna.Koniec dzieciństwa, młodości, staniesz się maszyna do opieki nad dzieckiem, studnia bez dna.Ale nie martw się, wszystkie przez to przechodzimy, tylko ty za wcześnie, ale to na własne życzenie i że szczescia.Moim zdaniem, głupich nie sieją, sami się rodzą. 

Gość Ojojoj

Natalko prawda jest taka, że macierzyństwo jest piękne ale jak jest się samodzielnym, dorosłym człowiekiem, który jest w stanie utrzymać siebie i dziecko. Niestety tak jak piszą tutaj inni cała odpowiedzialność spadnie na Twoją biedną matkę, która będzie musiała więcej pracować i zajmować się wnukiem żebyś ty jakoś tą szkołę skończyła. Napewno nikt Cię po główce nie pogłaszcze a powiedzieć musisz jej jak najszybciej bo musisz być pod stałą opieką lekarza oraz trzeba przygotować wszystko na narodziny dziecka.