Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia

99% pewna plec w 18 tyg?

Polecane posty

Gość Kasia

Czesc dziewczyny, to jest moja pierwsza ciaza. Jestem w 18 tygodniu ciazy i wczoraj lekarz stwierdzil ze „to na 99% dziewucha“. Nic dokladnie mi nie pokazal miedzy nogami wylaczyl szybko wszystko i tyle bylo z mojej wizyty. Czy w 18 tygodniu mozna stwierdzic plec na 100%? Ja czuje od poczatku ciazy ze to chlopczyk. Jak to bylo u was?

Gość Gosc

Ja się dowiedziałam w 16 tygodniu o płci i lekarz miał racje 

Gość Dyśka

Poczekaj na wszelki wypadek do następnej wizyty. Ja mialam usg 3d w 13 tygodniu i wiedziałam juz od 13 tygodnia , ze to chłopiec. Skoro lekarz mówi,  ze 99% to dziewczynka to pewnie tak jest. Może tak wyobraziłaś sobie siebie z synkiem i zostało Ci to w głowie.  Pewnie trudno będzie Ci przywyknąć,  ale może to banał-  najważniejsze,  żeby było zdrowe.

Gość Gość B

Mnie również lekarz powiedział w 16 tygodniu i się nie mylił. 

Gość Gość

Mojej koleżance lekarz powiedział,że dziewczynka, a przy porodzie okazalo sie ze chlopak

Ja teraz już od 12 tc wiem że chłopiec bo byłam na prenatalnych mój gin ma słaby sprzęt.  W poprzedniej ciąży coś ok 18 tc powiedział że dziewczynka A na następnej wizycie okazało się że chłopiec poczekaj jeszcze  😉

Gość Gość

Chłopca łatwiej jest stwierdzić,  bo jak lekarz już widzi siusiaka, to ten nie zniknie. Przy dziewczynce zostawił sobie margines błędu,  chociaż w 18tc powinno być już wszystko. ładnie widać.  P9czekaj do polowkowych,  ale ja bym wierzyła lekarzowi.  Sama mam 2 synów ( 3 w drodze) i już w 14-16tc określali płeć,  ale po prostu było widać,  że to chłopak. 

Gość Gość

Ja się dowiedziałam w 14tc i lekarz miał rację.18 tydzień to już wszystko dobrze widać.

Gość Ggghhy

Ja w obu ciazach w 12tc już wiedziałam na 100 %

Gość Ggghhy
1 minutę temu, Gość Ggghhy napisał:

Ja w obu ciazach w 12tc już wiedziałam na 100 %

Dodam jeszcze że w jednym przypadku był chłopiec 👦 a w drugim dziewczynka 👧 

Gość Gosc
51 minut temu, Gość Gość napisał:

Mojej koleżance lekarz powiedział,że dziewczynka, a przy porodzie okazalo sie ze chlopak

Takie sytuacje jeszcze się zdarzają? 🤔

Gość 11 tydzień

Ja w pierwszej ciąży w 12 tygodniu dowiedziałam się, że chłopak. I potwierdziło się. Zobaczymy jak będzie teraz. W połowie 12 tygodnia mam badania prenatalne choc nie licze na zbyt wiele bo mało ktory lekarz na takim etapie jest sklonny mowic o plci dziecka. 

Gość Jjj

W 16 tygodniu dowiedziałam się, że dziewczynka na 99%, potem na kolejnym usg już inny lekarz potwierdził to na 100%. Od początku czułam, że to będzie chłopak, byłam tego właściwie pewna, dlatego bardzo zdziwiłam się na wieść o dziewczynce i nie mogłam długo w to uwierzyć. Aczkolwiek była to dla mnie bardzo dobra wiadomość, bo od zawsze marzyłam o dziewczynce:) 

Gość Anna
1 godzinę temu, Gość Kasia napisał:

Czesc dziewczyny, to jest moja pierwsza ciaza. Jestem w 18 tygodniu ciazy i wczoraj lekarz stwierdzil ze „to na 99% dziewucha“. Nic dokladnie mi nie pokazal miedzy nogami wylaczyl szybko wszystko i tyle bylo z mojej wizyty. Czy w 18 tygodniu mozna stwierdzic plec na 100%? Ja czuje od poczatku ciazy ze to chlopczyk. Jak to bylo u was?

Poroniłam w 4 m-cu ciąży (ok.16 tyg.) w czasie mojej choroby w domu. Widać było, że to byłby chłopczyk. 

Gość No ...ka...
10 minut temu, Gość Anna napisał:

Poroniłam w 4 m-cu ciąży (ok.16 tyg.) w czasie mojej choroby w domu. Widać było, że to byłby chłopczyk. 

Po co to piszesz? Nienormalna jesteś? Straszysz nie tylko autorkę, ale tez inne kobiety zwlaszcza te przed 16 tygodniem. 

Gość Kasia

Czy to normalne ze troche sie zawiodlam ze jednak bedzie dziewczynka? Tak wiem! Najwazniejsze jest aby dziecko bylo zdrowe! Dla mnie tez jest to najwazniejsze! I bede kochala moje dziecko obojetnie czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka, ale jakos tak bylam przekonana ze to chlopiec i jak lekarz powiedzial dziewczynka to jakos tak sie zawiodlam na swojej intuicji. U nas w rodzinie sami chlopcy, czulam sie przez cale 18 tygodni super, zadnych mdlosci nic, jadlam mieso, salami i szynki. Wiecznie mialam ochote na pizze albo Mcdonalda. Przytylam narazie tylko 3kg w ogole nie widac jeszcze ze jestem w ciazy. Jesli o wyglad totalnie sie nie zmienilam. Dlatego bylam taka pewna ze to chlopczyk a tu nagle bedzie coreczka. Ciesze sie ogromnie! A z drugiej strony mi jakos smutno ze to nie chlopczyk. Marzylam o pierwszym dziecku zeby to byl wlasnie synus.