Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xyz

Testy ciążowe

Polecane posty

Gość Xyz

Czy testy ciążowe wykonane z porannego moczu 6. 7. I 8. Tygodni od stosunku moge uznac za wiarygodne? I mogę wykluczyć ciąże, w międzyczasie miałam krwawienie z odstawienia. 

Gość Aaa

Absolutnie nie. Powinnaś zrobić test po 9 miesiącach od stosunku tylko wtedy będzie pewnosc bo skoro nie urodzisz to brak ciąży i bez testu stwierdzisz.

Czy ty jesteś poważna?

Gość Xyz

A czy testy robione  5, 6,7 i 8 tygodni po stosunku sa ok, czy mogę sie mylić, bo  wydaje mi się, ze taka ilość i po takim czasie juz sie nie myli 

Gość Xyz

Dziękuję hanka_1

Gość gość

skoro robiłaś tyle testów to zapomniałaś o tabletce czy co? ja się boję tabletek bo podobno się po nich bardzo tyje a już sporo ważę. 

Gość Xyz

Boje się, bo po 2 latach brania w pewnym miesiącu mialam plamienia, a potem bol piersi, a szukając w internecie pomocy jedyne co to była ciąża, a tabletki biorę regularnie 

Gość Xyz

Brałam microgynon, a teraz vixpo. Zmieniono mi dawkę z większej na mniejszą. Zrobiłam testy i wszystkie były negatywne. Generalnie vixpo zaczęłam brać w 6 dniu przerwy. Gin kazal zrobić przerwę i wtedy zacząć brać. W ulotce było napisane tak,, Jeżeli wcześniej pacjentka przyjmowała inny złożony doustny preparat antykoncepcyjny, przyjmowanie tabletek należy rozpocząć następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne poprzedniego złożonego preparatu antykoncepcyjnego, ale nie później niż następnego dnia po zakończeniu przerwy lub po przyjęciu tabletek placebo poprzedniego złożonego preparatu antykoncepcyjnego."  Czy od pierwszej tabletki bylam zabezpieczona? Na 16 tabletce doszło do stosunku, partner miał prezerwatywe, ktora nie pękła i nie doszło do wytrysku. Pytam o ochronę tabletek, bo nigdy nie wiadomo jak z tym preejakulatem, czy nie został przeniesiony na rękach... Skończyłam pierwsze opakowanie i wystąpiło bardzo słabe krwawienie... Które było bardziej brązowe z domieszką krwi...trochę się zmartwiłam... Myślisz, ze to normalne przy nowych tabletkach? 

Gość Xyz

Proszę o odp

Gość Xyz

Znaczy teraz mam niższą dawkę, bo na wcześniejszych miałam bardzo bolesne krwawienia z odstawienia. Tez zdaje mi się, ze to kwestia zmiany tabletek, a biorę regularnie równo z alarmem i dodatkowo odhaczam w kalendarzu haha. 

A troche sie zaniepokoilam, bo gin kazal robić przerwę, internet mówił, ze najlepiej nie. Lecz w ulotce było, ze należy przyjąć nie później niż w dniu po przerwie, więc myślę, ze biorac tego 6 dnia przerwy było dobrym wyjściem, gdyz było krwawienie więc sie tez uspokoiłam. Ponadto nie przekroczyłam przerwy 7 dni, wiec chyba powinno byc ok 🙂 choc i tak przez pierwsze 2 tygodnie nie współżylam, wiec mam nadzieje, ze jest wszystko w porządku 

Gość Xyz

Dziękuję. Właśnie stosowałam 2 lata microgynon, na początku było fajnie, ale potem z miesiąca na miesiąc coraz gorzej...jestem dopiero na drugim opakowaniu tabletek więc musze jeszcze im dac czas, choc juz widzę, ze jest ciutke lepiej. 

Jesteś najmilsza osobą, na którą natrafiłam w internecie, bo udzielalam sie na innych forach i wszyscy byli bardzo niemili, więc dziękuję, ze poświęciłas mi czas i życzę miłego dnia!