Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KSIĄŻKA "ŚLĄSKI CHACHOR" O MALTRETOWANYM CHŁOPCU, ZNACIE?

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym Wam polecić książkę, która pewnie ukaże sie niebawem, napisał ją dorosły męzczyzna, który w dzieciństwie był ofiarą znęcania się nad nim przez ojca. Książka jest póki co narazie dostępna u autora, jeszcze nie została wydana. Można ją zdobyć piszac do autora na profilu na facebooku- dane profilu to "Śląski Chachor". Tam także autor książki zamieszcza fragmenty swojej książki- okrutne fragmenty. Ten człowiek walczy o nowe życie dla siebie po tym, co go spotkało w dzieciństwie. Zachęcam do zainteresowania tematem, im więcej osób przeczyta książkę, tym lepiej. Może otworzy ona oczy na problemy maltretowanych dzieci w rodzinach.

Gość gość

.

Gość gość

.

Gość gość

.

Gość gość

.

Gość Biu

Tak bardzo jest mi przykro... 😞 Rodzice, którzy robią dzieciom piekło, maltretują ich ciało i psychikę, niszczą ich układ nerwowy, niszczą im zdrowie - takim niewinnym istotkom, tacy rodzice to najpodlejsze istoty. Osóbkom, które nic nie zawiniły. Po prostu są...😢 i nie prosiły się o przyjście na świat. Tragedia. 

Trzeba uwrażliwiać ludzi, a w szczególności tych negatywnych, którzy nie potrafią być wartościowi i nie potrafią być odpowiedzialnymi rodzicami.

Może wiedza nauczy ich empatii...😒😠 Przemoc w rodzinie to coś tragicznego, na takie rzeczy nie może być miejsca.

Gość Gość

W sumie tak myślę, że teraz powinnam spuścić w... mojemu ojcu. Ale szkoda takiej szmaty ruszać.

Pewnie dałabym mu rady... kilka chwytów judo i po nim.

Gość Gość

Rodzice, którzy znęcają się nad dziećmi to prymitywne szmaty. Nadają się tylko i wyłącznie do utylizacji.

... mać trzeba być ogromnym zerem żeby bić własne dziecko.

Gość gość

Dokładnie! Myślę, ze tę książkę trzeba rozgłosić wszędzie, żeby pokazać ludziom, co czasem dzieje się za ścianą u sąsiadów, by pokazać surowym rodzicom, do czego mogą doprowadzić ich postawy. A może ktoś zna takie dziecko i wreszcie odważy sie gdzieś zgłosić, ze jest krzywdzone przez własnych rodziców.

Gość gość

Jakieś gnioty są rozgłasniane, pisane przez pseudo gwiazdki i celebrytów- o odchudzaniu, dietach i innych głupotach, a tutaj jest coś naprawdę wartego uwagi, co może zmienić czyjeś życie lub los jakiegoś dziecka maltretowanego i o tym w mediach cisza.

Gość gość

Zajrzyjcie na profil fb autora, tam przeczytacie fragmenty książki, ma je w swoich zdjęciach, strasznie sie to czyta, ale polecam!

Gość gość

Polecam!

Gość Kaja

Sledzialam ten profil i kibicowalam ale zaczely mnie denerwowac jego monotonne wpisy, takue naslo maslane, robienia szumu z niczego i wyczynu z normalnego chodzenia do pracy i zaczelam myslec ze chlopak koloryzuje i kreauje sie na bohatera, liczy na same pochwaly, wspolczuje tego co przedszedl ale rowno pod sufitem to on tez nie ma.