Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cxxx

Czy mogło dojsc do zapłodnienia?

Polecane posty

Gość cxxx

Jem tabletki anty, ale postanowiłam zmienic termin miesiączki i po 7 dniach przerwy nie zaczełam nowego opakowania, tylko po jeszcze 5 dniach. Całe opakowanie zjadłam, i dostałam okres a w 7 dniu cyklu uprawiałam sex chwile bez prezerwatywy, nie doszedł we mnie. Czy tabletki zdążyły zadziałać od nowa, czy jest duże prawdopodobieństwo ze mogło dojść do zapłodnienia? Pomocy a nie mam skąd wziąć tabletki dzien po

Gość sza

Ochrona tabletek nie była zachowana z powodu wydłużonej przerwy.

Gość emka

@cxxx; Jak ja raz  chciałam przesunąć krwawienie z odstawienia to nie robiłam 7 dniowej przerwy przy mojej belarze, tylko kontynuowałam kolejne opakowanie. Ty wydłużyłaś przerwę i wówczas faktycznie ochrona nie jest zachowana, ale brałaś potem te 7 dni, a jest tak, że musi minąć właśnie 7 dni żeby działanie tabletek było skuteczne. Dlatego według mnie ryzyko nie jest duże. Kwestia czy uprawiałaś seks jeszcze wcześniej, w tej przerwie. Jeśli tak to ryzyko jest zwiększone.

Gość emka

@cxxx; Jak ja raz  chciałam przesunąć krwawienie z odstawienia to nie robiłam 7 dniowej przerwy przy mojej belarze, tylko kontynuowałam kolejne opakowanie. Ty wydłużyłaś przerwę i wówczas faktycznie ochrona nie jest zachowana, ale brałaś potem te 7 dni, a jest tak, że musi minąć właśnie 7 dni żeby działanie tabletek było skuteczne. Dlatego według mnie ryzyko nie jest duże. Kwestia czy uprawiałaś seks jeszcze wcześniej, w tej przerwie. Jeśli tak to ryzyko jest zwiększone.