Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Valkyria

Uzależnienie od jedzenia

Polecane posty

Jakie macie sposoby aby przestać żreć? Od kiedy zamieszkałam z moim partnerem zaczęłam strasznie dużo jeść. On zamawia pizzę w nocy, ja nie potrafię odmówić, on chce do maca ja nie potrafie zamówić tylko 1 rzeczy.  W ciągu 4 lat przytyłam 18kg, nawet nie zauważyłam kiedy to się stało. Teraz bardzo chciałabym zacząć o siebie dbać, ale potrzeba jedzenia jest ode mnie silniejsza. Jeszcze udaje mi się gdy w domu nie ma słodyczy, tylko że często w weekend odwiedzają nas znajomi, więc wiadomo trzeba coś kupić, później to zostaje a ja nie potrafię wyrzucić i wszystko pożeram. Każdego ranka jestem silna i mówią sobie stop, dziś nie żrę, w pracy udaje mi się nie jeść, a później przychodzi wieczór i nie potrafię się opanowac pożeram setki kcal. Jakiś sposoby aby przestać żreć? Bo jedzeniem tego nie nazwę to jest żarcie jak wieprz. 

Gość zet

Valkuria, ty nie masz przestac jesc, tylko przestac jesc smieci, ktorymi sie zywisz. Od tego tyjesz.

Wiesz swietnie, ze nie da sie przestac jesc. Zas jak najbardziej mozna rzucic smieciowe zarcie. Poza tym, popelniasz najbardziej typowy blad grubasa: glodzisz sie od rana, a wieczorem twoje cialo i mozg tak domagaja sie jedzenia, ze wciagasz wszystko co zlapiesz.

Ludzie szczupli nie jedza, lecz ODZYWIAJA sie. Jedza od rana, najpozniej 2 godzin od wstania z lozka, ale wieczorem juz malo, jak najmniej. Organizm nie szaleje, bo jest syty.

Zgadzam sie z Toba Gość zet. Ludzie często popełniają właśnie taki bład,że od rana nic nie jedzą, a na noc robią to bez opamietania. Tak jak piszesz trzeba jeść mniejsze posiłki, a częściej.  Wtedy organizm nie szaleje bo jest najedzony. Kiedys wprowadziłam zdrowe odżywianie do mojego życia pomogła mi bardzo apikacja Skanerka dzięki której wybieram zdrowe produkty. Fajne jest w niej to,że ludzie pisze swoje opinię o danym produkcie pub kosmetyku. Można tworzyć swoje listy zakupów,dodawać zdjecia pisać recenzje. Produktów w aplikacji jest ogromna ilość.  Warto spróbować  z niej korzystać:D

Gość Reania

Najważniejsze to dokonywać świadomych wyborów. Soki zamienić na wodę z owocami (ja na noc często daje do wody mrożone owoce np leśne i rano jest fajna woda smakowa. Mam taką butelkę z wkładem. Lub cytryna pomarańcza i mięta i fajnie przez nic przejdzie) możesz doslodzic odrobina miodu. Białe pieczywo o makarony zamienić na pełnoziarniste. Słodycze zamienić na suszone owoce lub zrobić sobie jogurt z owocami z dodatkiem miodu. Wieczorem podgrzać np pestki dynii lub kupić słonecznik z łuskami oczywiście nie smażony i bez soli i sobie dlubac i zająć ręce. Fajna opcja jest pokroić sobie w słupki marchewkę paprykę i ogórek. Mieć zawsze pod ręką i sobie chrupac. Pić dużo wody. 

Facetowi zabronić jeść nie możesz. Sama musisz ćwiczyć swoją słabą silną wolę co naprawdę nie jest łatwe bo sama mam takiego chłopa w domu. Jeśli udzuecid Fo Maxa to wybierz tortillę lub sałatkę. Jeśli zamawiavie pizze to zjedz kawałek zamiast połowy. 

18 kg to naprawdę bardzo dużo tajze warto zadbać o siebie żeby się lepiej czuć. Odżywiać się racjonalnie i zróżnicowanie. Ja np teraz jem kolacje. Makaron penne z warzywami mrozonymi z kurczakiem serem białym i sosem z jogurtu czosnku i przypraw. 

I pamiętaj wszystko zaczyna się od głowy. Jeśli nie będzie, gotowa na trwałe zmiany już na całe życie i będziesz Ch u schudnąć z przymusu to nic z tego nie będzie. Bo teraz się trochę zepniesz schudniesz wrócisz do żarcia i efekt będzie taki ze zamiast 18 kg będziesz miala o wiele więcej :)